Γιώργος Τάραμας

Έχει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πατρών και μεταπτυχιακό στην Τραπεζική από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει γνώση διοίκησης, οικονομικών και διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων και μπορεί να χειρίζεται πολύ καλά τις νέες τεχνολογίες και τα πληροφοριακά συστήματα.

Μιλά καλά Αγγλικά και έχει ανεπτυγμένες ικανότητες επικοινωνίας.

Έχει 6 χρόνια εμπειρίας στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας όπως οι «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες» γνωστά σαν «ΤΟΠΕΚΟ» και τα «Τοπικά Σχέδια για την Απασχολησιμότητα» γνωστά ως «ΤΟΠΣΑ». Έχει ενεργή δράση στη σύνταξη οικονομικών αναλύσεων και επιχειρηματικών σχεδίων για νέες επιχειρήσεις. Επιπλέον είναι επιχειρηματικός σύμβουλος για νέους επιχειρηματίες και προχωρά μαζί τους βήμα – βήμα πιο κοντά για την επιτυχημένη υλοποίηση των ιδεών τους.

Ενθαρρύνει τους ανέργους να ασχοληθούν ενεργά με την κοινωνική οικονομία. Πιστεύει στην κοινωνική οικονομία και στο θετικό αποτύπωμα το οποίο μια ανεπτυγμένη κοινωνική οικονομία μπορεί να αφήσει στην τοπική κοινωνία. Πιστεύει ότι όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αφήνουν υψηλή κοινωνική υπεραξία στις κοινωνίες που δραστηριοποιούνται, ανταποδίδοντας τα οφέλη που λαμβάνουν από αυτές σεβόμενες πάντα το περιβάλλον και τις κοινωνικές ιδιαιτερότητες.

Του αρέσει η απλή, αφαιρετική αισθητική, ο αθλητισμός και προσπαθεί να συμμετέχει σε κοινωνικές δράσεις. Είναι μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πατρών.

“…Δεν είναι αυτό που δεν ξέρεις, το οποίο σου δημιουργεί πρόβλημα. Είναι αυτό για το οποίο είσαι σίγουρος και απλά δεν ισχύει…”