έρευνα γυναικεία e-επιχειρηματικότητα

1η έρευνα γυναικείας επιχειρηματικότητας

Η p-consulting.gr και η Ένωση Γυναικών Πάτρας, διεξάγουν έρευνα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ WinOnLine. Στόχος του έργου WinOnLine είναι να εκπαιδεύσει γυναίκες άνω των 40 ετών, με χαμηλές ψηφιακές και επιχειρηματικές δεξιότητες, ώστε να ξεκινήσουν τη δική τους ηλεκτρονική επιχείρηση (e-επιχείρηση).

Οι γυναίκες αποτελούν το 52% του Ευρωπαϊκού πληθυσμού, παρόλα αυτά μόνο το 34,4% είναι αυτοαπασχολούμενες και μόλις το 30% είναι νέες επιχειρηματίες. Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο αν εξετάσουμε το ποσοστό των γυναικών άνω των 40 ετών, όπου και τα αντίστοιχα ποσοστά πέφτουν κατακόρυφα.

 

1η έρευνα γυναικείας επιχειρηματικότητας 1Σχετικά με το ερωτηματολόγιο

Οι εταίροι του έργου, Ylä-Savo Vocational College (Φιλανδία), ERROTU (Ισπανία), APID Torino (Ιταλία), eurosuccess (Κύπρος ), Lestu (Λιθουανία ), p-consulting.gr (Ελλάδα) και η Ένωση Γυναικών Πάτρας (Ελλάδα), δημιούργησαν ένα online ερωτηματολόγιο. Το ερωτηματολόγιο αυτό έχει σκοπό την καταγραφή των υφιστάμενων εργαλείων στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Στα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου θα βασιστεί ο σχεδιασμός της online εκπαίδευσης των γυναικών.

Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς φορείς, σε επαγγελματίες στον τομέα της επιχειρηματικότητας ή της e-επιχειρηματικότητας, καθώς και εκπαιδευτικούς (κυρίως εκπαιδευτές ενηλίκων). Σκοπός του ερωτηματολογίου είναι να συγκεντρώσουμε και να καταγράψουμε ποια είναι τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία και καλές πρακτικές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια αποτελεσματική και επιτυχημένη εκπαίδευση για τις γυναίκες που θέλουν να δημιουργήσουν την δική τους e-επιχείρηση.

 

Η έρευνα

Η έρευνα αυτή διεξάγεται στις χώρες των εταίρων του έργου, δηλαδή σε Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο, Λιθουανία και Ελλάδα ταυτόχρονα. Το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο προς συμπλήρωση από την 1η Ιουνίου 2020 έως το τέλος του μήνα.

Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τις ανάγκες της παρούσας έρευνας, σεβόμενοι τις επιταγές του G.D.P.R.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του, https://winonline.training/ ή να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ ή τηλεφωνικά στο 2611.811.200.

 

 

Scroll to Top