featured image slowlearning article

Αναζήτηση στο Google

Αναζήτηση στο Google

To διαδίκτυο αποτελεί μία τεράστια δεξαμενή δεδομένων σε θέματα γύρω από την επιστήμη, τη λογοτεχνία, την ιατρική, τα ζώα, τις παγκόσμιες πολιτικοοικονομικές συνθήκες και ό,τι μπορεί κάποιος να φανταστεί! Πρακτικά αφορά τη συγκέντρωση πολλαπλών πληροφοριών στην οποία ο χρήστης -με την κατάλληλη «λέξη κλειδί»- μπορεί να εντοπίσει τις πληροφορίες που χρειάζεται.

Διαδίκτυο και Ηλικιωμένοιslowlearning article pic1

Οι εκπαιδευτές πληροφορικής προκειμένου να είναι αποτελεσματικοί στην εκπαίδευση των ηλικιωμένων πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένες τακτικές. Μια από αυτές είναι να προσπαθούν να μάθουν τους ηλικιωμένους πώς να κάνουν κάποια αναζήτηση.

Να τους δώσουν να αντιληφθούν ότι μια αναζήτηση στο internet δεν μοιάζει με μια τηλεφωνική επικοινωνία. Δεν πρέπει να αναζητούν με μακροσκελείς προτάσεις τα δεδομένα που ψάχνουν. Όσο μικρότερες και διευκρινιστικές οι αναζητήσεις τους τόσο πιο στοχευμένο θα είναι και το αποτέλεσμα που θα πάρουν.

Googleslowlearning article pic2

 

Η πιο δημοφιλής και αποτελεσματική μηχανή αναζήτησης είναι το Google. Καλό είναι να ξέρουν οι ηλικιωμένοι ότι πρώτα πληκτρολογούμε την ηλεκτρονική διεύθυνση google.gr και έπειτα πληκτρολογούμε την πληροφορία που χρειαζόμαστε στο αντίστοιχο κελί με τον μεγεθυντικό φακό που είναι και το παγκόσμιο σύμβολο αναζήτησης στο διαδίκτυο. Το Google είναι υπεύθυνο ώστε να μας κατευθύνει και να «τραβήξει» τo σωστό αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε.

Πως κάνουμε αναζήτηση:

slowlearning search step 1

1.Στο πλαίσιο κειμένου πληκτρολογούμε αυτό το οποίο ψάχνουμε.

slowlearning search step 2

2.Αφού γράψουμε αυτό που ψάχνουμε, επιλέγουμε «Αναζήτηση Google» ή πατάμε το κουμπί «Enter» στο πληκτρολόγιο.

 

slowlearning search step-3

3.Μας εμφανίζει τα αποτελέσματα της αναζήτησης για αυτό που του πληκτρολογήσαμε

 

Κάνοντας αναζήτηση στο Google, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για μία μηχανή και όχι για έναν άνθρωπο. Όπως τονίσαμε παραπάνω η αναζήτηση μας δεν απαιτεί ολόκληρες προτάσεις αλλά τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά. Για παράδειγμα αν ψάχνουμε φόρμα για κέικ και επιλέξουμε «φόρμα», πιθανόν να μας βγάλει ρούχα. Αν όμως επιλέξουμε «φόρμα κέικ» θα «καταλάβει» ότι αναζητούμε είδη ζαχαροπλαστικής και θα μας προβάλει τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

Το SlowLearning στοχεύει στην ανάπτυξη εργαλείων και μεθόδων για την εκπαίδευση των ηλικιωμένων στην τεχνολογία. Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες εκμάθησης νέων πραγμάτων των ηλικιωμένων, αλλά και τους ραγδαίους ρυθμούς που εξελίσσεται η τεχνολογία στις μέρες μας, οι εκπαιδευτές και οι επαγγελματίες πληροφορικής οφείλουν να είναι αποδοτικοί. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να μπορούν να εκπαιδεύσουν αποτελεσματικά τα άτομα της τρίτης ηλικίας, ώστε αυτά να συνεχίσουν να είναι ενεργά μέλη της e-κοινωνίας.

 

 

Scroll to Top