Απόκτηση δεξιοτήτων μέσα από serious games

Παιχνίδια σοβαρού σκοπού και ενίσχυση των  “ήπιων” δεξιοτήτων

Σε έναν εργασιακό κόσμο που συνεχώς εξελίσσεται, η απόκτηση “ήπιων” δεξιοτήτων (soft skills) είναι πλέον μονόδρομος, τόσο για εργοδότες και εργαζόμενους, όσο και για άτομα που αναζητούν εργασία.

Πολλοί επαγγελματίες που ασχολούνται με την εκπαίδευση προσωπικού, έχουν όλη τη θέληση να βοηθήσουν τους εργαζομένους (και όχι μόνο) στην απόκτηση αυτών των δεξιοτήτων, αλλά έρχονται συχνά αντιμέτωποι με αντικειμενικές δυσκολίες, όπως η έλλειψη ικανοτήτων στη διαχείριση προσωπικού, μεθόδων ή οικονομικών πόρων.

Το Ευρωπαϊκό έργο Erasmus+ S4EG, έχει δημιουργηθεί για να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση! Πιο συγκεκριμένα, φιλοδοξεί να διευκολύνει την εκπαίδευση ενηλίκων στην απόκτηση σημαντικών δεξιοτήτων, με τη χρησιμοποίηση παιχνιδιών σοβαρού σκοπού (serious games).

Σοβαρά παιχνίδια του έργου

s4eg - serious gamesΣτη παρούσα φάση υλοποίησης του έργου, σχεδιάζονται από τους εταίρους 6 σοβαρά παιχνίδια, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση των ακόλουθων 6 πιο περιζήτητων soft skills στην αγορά εργασίας σήμερα:

  • Συνεργασία και ομαδική εργασία: p-consulting.gr (Ελλάδα)
  • Συναισθηματική νοημοσύνη: CSI (Κύπρος)
  • Διαχείριση χρόνου και αυτό-διαχείριση: Greta Du Velay (Γαλλία)
  • Επικοινωνία: VHS Cham (Γερμανία)
  • Δημιουργικότητα: Metodo (Ισπανία)
  • Δημιουργική σκέψη και επίλυση προβλημάτων: LUP (Σλοβενία)

Όλα τα παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα σε φυσική (επιτραπέζιο) και ψηφιακή μορφή (online) και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσα από το website του έργου.

Η ιδέα πίσω από την υλοποίηση

Το σκεπτικό πίσω από το σχεδιασμό των σοβαρών παιχνιδιών του έργου S4EG, είναι να είναι ενδιαφέροντα, εύκολα στην κατανόηση, διασκεδαστικά και πάνω απ’ όλα εκπαιδευτικά!

Ο τρόπος παιχνιδιού θα αλλάζει από δεξιότητα σε δεξιότητα και θα είναι αρκετά διαδραστικός. Παιχνίδια ρόλων, με κάρτες, με ερωτήσεις, συνεργατικά, ανταγωνιστικά είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που θα μπορέσουν να κρατήσουν το ενδιαφέρον των παικτών σε υψηλά επίπεδα.

 

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα

Scroll to Top