Διακρατική συνάντηση και τελικό συνέδριο: παράγοντες επιτυχούς υλοποίησης του έργου AWARE!

Οι εταίροι μας από διάφορα ευρωπαϊκά κράτη, συγκεντρώθηκαν σε μια σημαντική διακρατική συνάντηση, στο πλαίσιο του έργου Erasmus+ KA2 AWARE, στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2023, στη Λιουμπλιάνα, Σλοβενία. Η συνάντηση, που φιλοξενήθηκε από το CCIS (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Σλοβενίας), διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση των στόχων και των αποτελεσμάτων του έργου. Οι εταίροι συζήτησαν και αξιολόγησαν συνεργατικά την πρόοδο της υλοποίησης του, θέτοντας τις βάσεις για τη μελλοντική του επιτυχία.

Η πρώτη ημέρα της συνάντησης ξεκίνησε με την άφιξη των εταίρων μας, και το θερμό καλωσόρισμα από το CCIS, το οποίο παρείχε μια γενική επισκόπηση της όλης διαδικασίας και των στόχων της συνάντησης. Αυτό έδωσε τον τόνο για τις παραγωγικές συζητήσεις που ακολούθησαν.

Η ημέρα ήταν διαμορφωμένη να εστιάσει στα παραδοτέα του έργου, με επίκεντρο τη “Βάση Γνώσεων AWARE”. Οι εταίροι επικαιροποίησαν την πρόοδο του έργου και πληροφορήθηκαν τα αποτελέσματα που ανέδειξαν οι εθνικές εκθέσεις δοκιμών στις χώρες των εταίρων. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν επίσης στις μεταφράσεις του εκπαιδευτικού περιεχομένου στις αντίστοιχες γλώσσες: Σλοβενικά, Σλοβακικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ολλανδικά, Πορτογαλικά και Ελληνικά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι εταίροι ασχολήθηκαν με διάφορα θέματα για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής επικοινωνίας και συνεργασίας τους.

Το επόμενο σημείο ενδιαφέροντος ήταν το παραδοτέο “AWARE Masterclass”.” Η συνεδρία αυτή αφορούσε τα ευρήματα της Wisamar από την εξωτερική αξιολόγηση και την οριστικοποίηση των ενοτήτων, των εισαγωγικών βίντεο και της μετάφρασης στις γλώσσες των εταίρων. Επιπλέον, οριστικοποιήθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές εφαρμογής και υποβολής εκθέσεων για την επερχόμενη εθνική φάση ελέγχου.

Ένα διάλειμμα που έγινε στην κατάλληλη στιγμή, έδωσε την ευκαιρία για δικτύωση και ανταλλαγή απόψεων. Η ημέρα συνεχίστηκε με το “AWARE Self-Assessment Kit”, ένα online παιχνίδι αυτό-αξιολόγησης των γνώσεων για την προστατευμένη πλοήγηση στον κυβερνοχώρο. Οι εταίροι έλαβαν ενημερώσεις σχετικά με τα καθήκοντα και τα χρονικά στάδια, την πρόοδο της ανάπτυξης, διασφαλίζοντας ότι η υλοποίηση του παραδοτέου θα παραμείνει σε καλό δρόμο.

Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με συζητήσεις για τη διαχείριση της ποιότητας, συμπεριλαμβανομένης μιας επισκόπησης των αποτελεσμάτων του 3ου ερωτηματολογίου διασφάλισης ποιότητας. Οι εταίροι ξεκίνησαν επίσης συζητήσεις σχετικά με την αναθεώρηση και τη βελτίωση του περιεχομένου. Ο αντίκτυπος και η βιωσιμότητα αποτέλεσαν το επίκεντρο της τελευταίας συνεδρίασης, με τους εταίρους να εξετάζουν την εικόνα της ομάδας ενδιαφερομένων, συμμετέχοντας σε μια άσκηση με το εργαλείο Impact+. Η ημέρα έκλεισε με τους εταίρους να ανταλλάσσουν ανατροφοδότηση, ενισχύοντας το πνεύμα συνεργασίας του έργου.

Η δεύτερη ημέρα σηματοδοτήθηκε από το τελικό συνέδριο του έργου, το οποίο πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τις δραστηριότητες της συνάντησης. Το συνέδριο περιελάμβανε κατατοπιστικές συζητήσεις με επίκεντρο τα επιτεύγματα του έργου και τον επακόλουθο αντίκτυπο που θα δημιουργήσουν. Έδωσε την ευκαιρία σε όλους να παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και τις επιτυχίες του έργου. Η ατζέντα του τελικού συνεδρίου περιελάμβανε μια ολοκληρωμένη σύνοψη της πορείας του έργου, συμπεριλαμβανομένων των στόχων, των αποτελεσμάτων και της μελλοντικής πορείας.

Ο συνδυασμός της διακρατικής συνάντησης του έργου και του τελικού συνεδρίου επισφράγισε την εξέλιξη της υλοποίησης του, και συγκέντρωσε τους εταίρους με στόχο να διαμορφώσουν την καλύτερη προοπτική των επιδιώξεών του. Η συνάντηση αυτή σηματοδότησε ένα σημαντικό σταθμό στην ενδυνάμωση των εκπαιδευόμενων με βασικές δεξιότητες και γνώσεις, υπογραμμίζοντας περαιτέρω τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας στην εκπαίδευση.

Οι παραπάνω δράσεις, καθώς και άλλες δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν οι εταίροι του έργου, υπογραμμίζουν τη δέσμευσή μας να ενδυναμώσουμε τους εκπαιδευόμενους με βασικές δεξιότητες και γνώσεις για την κυβερνοασφάλεια, σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το έργο AWARE συνεχίζει να αναπτύσσεται χάρη στην αφοσίωση και τις συνεργατικές προσπάθειες των εταίρων μας. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες εξελίξεις σχετικά με το ταξίδι μας προς την εκπαιδευτική ενδυνάμωση και τον αντίκτυπο της, στο 2ο Ενημερωτικό Δελτίο, το οποίο είναι διαθέσιμο εδώ.

Scroll to Top