Διεθνής Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών

Διεθνής Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη

Η 11η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη. Η σχετική απόφαση ελήφθει στις 22 Δεκεμβρίου 2015 και στέλνει το μήνυμα πως η γεφύρωση του χάσματος των φύλων στην επιστήμη είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης και την εκπλήρωση της υπόσχεσης της Ατζέντας του 2030, “να μη μείνει κανείς πίσω”.

Ο ΟΗΕ αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ο κόσμος χρειάζεται την επιστήμη και η επιστήμη τις γυναίκες, πρέπει να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίζουμε τα κορίτσια και τις γυναίκες να αξιοποιούν πλήρως το δυναμικό τους ως επιστημονικοί ερευνητές και καινοτόμοι».

Αυτό το μήνυμα πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για να σπάσουμε τα στερεότυπα και να ανοίξει ο δρόμος για την πλήρη αξιοποίηση των γυναικών στο επιστημονικό πεδίο και την έρευνα.

Γυναίκες όπως οι Marie Curie (Πολωνή φυσικός και χημικός – Βραβείο Νόμπελ Φυσικής), Margaret Hamilton (Αμερικανή μαθηματικός), Nettie Stevens (Αμερικανή βιολόγος), Rosalind Elsie Franklin (Αγγλίδα βιοφυσικός και χημικός), Rita Levi-Montalcini (Ιταλίδα γιατρός & ερευνήτρια – Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής και Φυσιολογίας), Maria Goeppert Mayer (Γερμανοαμερικανίδα Φυσικός – Βραβείο Νόμπελ Φυσικής), Αμαλία Φλέμινγκ (Ελληνίδα γιατρός) και πολλές άλλες αποτελούν φωτεινό παράδειγμα και δείχνουν το δρόμο σε όλες τις γυναίκες που επιθυμούν να ασχοληθούν με την επιστήμη και την έρευνα.

Διεθνής Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών_01Η p-consulting.gr στηρίζει την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών σε όλους τους τομείς μέσα από διάφορα ευρωπαϊκά έργα που υλοποιεί όπως:

  • Win on Line”, το οποίο στοχεύει στη στήριξη, μέσω της εκπαίδευσης και της συμβουλευτικής, γυναικών που επιθυμούν να γίνουν e–επιχειρηματίες.
  • Being a female Entrepreneur”, στόχος του οποίου είναι η υποστήριξη, ενίσχυση και καθοδήγηση γυναικών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες (πρόσφυγες, μονογονεϊκές οικογένειες κ.λ.π.) να δημιουργήσουν την επιχείρηση τους στον Πολιτιστικό και Δημιουργικό Τομέα.
  • OBias”, το οποίο έχει ως στόχο να συμβάλει στη μείωση των έμφυλων προκαταλήψεων στην αγορά εργασίας.

Η συμμετοχή των γυναικών σε όλους τους τομείς της επιστήμης, της ανάπτυξης και της καινοτομίας είναι ζωτικής σημασίας. Ας εργαστούμε όλοι μαζί για αυτόν το σκοπό!

Scroll to Top