Εκπαίδευση για εκπαιδευτές πληροφορικής featured

Εκπαίδευση εκπαιδευτών πληροφορικής

Online εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτές πληροφορικής ατόμων 3ης ηλικίας

Η πληροφορική και η χρήση νέων τεχνολογιών έχει μπει καταλυτικά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Το γεγονός αυτό έχει γίνει ακόμα πιο έντονο ως αποτέλεσμα της πανδημίας, και της ανάγκης όλων να εργαστούν, να επικοινωνήσουν και να ψυχαγωγηθούν με τη χρήση της τεχνολογίας.

Η επικοινωνία μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών είναι ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο στις νεαρές ηλικίες, αλλά και στους ανθρώπους που ανήκουν στην 3η ηλικία. Δεδομένου, όμως, πως ένα μεγάλο ποσοστό αυτών δε γνωρίζει πως να χρησιμοποιεί τους Η/Υ, τα smart phones ή/και τις διάφορες εφαρμογές, επιβάλλεται να γίνει σωστή εκπαίδευση των ατόμων 3ης ηλικίας στην ορθή χρήση τους.

 

Εκπαίδευση εκπαιδευτών πληροφορικής 1Η εκπαίδευση ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, ειδικά στη χρήση νέων τεχνολογιών, θα πρέπει να γίνεται από εκπαιδευτές που να έχουν γνώση των ειδικότερων αναγκών αυτής της ομάδας εκπαιδευομένων. Φυσικά δε φτάνει αυτό από μόνο του, αλλά επιβάλλεται και γνώση των εκπαιδευτικών τεχνικών για την επιτυχημένη προσέγγιση και εκπαίδευσης των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας.

Για το λόγο αυτό, η p-consulting.gr, ως φορέας υπεύθυνος για την ανάπτυξη της εκπαιδευτικής πλατφόρμας, συμμετέχει στη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για εκπαιδευτές πληροφορικής, σχετικά με το πως να διδάσκουν άτομα που ανήκουν στην 3η ηλικία. Έμφαση δίνεται στις τεχνικές και μεθόδους που θα πρέπει να χρησιμοποιούνται, προκειμένου να είναι η διαδικασία της εκπαίδευσης αποτελεσματική και εποικοδομητική.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναπτύσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου Slow Learning , με τη συνεργασία των οργανισμών που συμμετέχουν στο εταιρικό σχήμα.

 

Με την ολοκλήρωση του, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο online και απολύτως δωρεάν, σε Αγγλικά, Ελληνικά, Σλοβένικα, Δανικά και Ισπανικά.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα!

Scroll to Top