Επισκεφθήκατε τα διαθέσιμα εργαλεία του έργου e-VET4AI - featured

Επισκεφθήκατε τα διαθέσιμα εργαλεία του έργου e-VET4AI;

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε μαζί σας ότι το Εργαλείο αυτό-ευαισθητοποίησης (SAT) και η Εκπαιδευτική Πλατφόρμα και Εφαρμογή του έργου e-VET4AI που αναπτύσσονται από την p-consulting.gr, είναι πλέον διαθέσιμα!

Τον Μάρτιο, εκπαιδευτικοί από 4 διαφορετικές χώρες (Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Βέλγιο), είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν  στην τριήμερη δραστηριότητα μάθησης, διδασκαλίας και κατάρτισης (LTTA), που διοργάνωσε η σύμπραξη του έργου και πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη. Κατά τη διάρκεια της LTTA, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα Εργαλεία, να τα δοκιμάσουν αλλά και να μας δώσουν σχόλια για τη βελτίωσή τους.

Επισκεφθήκατε τα διαθέσιμα εργαλεία του έργου e-VET4AI - photo

Ποια είναι τα εργαλεία που αναπτύχθηκαν;

Τα Εργαλεία που αναπτύχθηκαν μέσω του e-VET4AI, απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και αφορούν τις νεότερες και τις πιο συνηθισμένες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στη Βιομηχανία 4.0. Τα εργαλεία επικεντρώνονται στους εξής πέντε (5) τομείς:

  • Big Data – Μεγάλα δεδομένα.
  • Artificial Intelligence – Τεχνητή νοημοσύνη.
  • Machine Learning – Μηχανική μάθηση.
  • Digital Twin – Ψηφιακό δίδυμο.
  • Augmented Reality – Επαυξημένη Πραγματικότητα.

Μέσω του έργου αναπτύχθηκε το Εργαλείο αυτό-ευαισθητοποίησης (SAT). Οι χρήστες απαντώντας σε μια σειρά ερωτήσεων, μπορούν να ελέγξουν τις γνώσεις τους, σε αυτούς τους τομείς, και να παρακολουθήσουν πρακτικές περιπτώσεις εφαρμογής των τεχνολογιών στη βιομηχανία και την εκπαίδευση. Μπορείτε να επισκεφθείτε το SAT εδώ!

Επιπλέον, η σύμπραξη του έργου δημιούργησε την Εκπαιδευτική Πλατφόρμα και Εφαρμογή. Μέσω της Πλατφόρμας οι χρήστες θα μπορούν να εμβαθύνουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, στους παραπάνω τομείς. Η Εκπαιδευτική Πλατφόρμα είναι διαθέσιμη και μέσω Εφαρμογής.Η Εκπαιδευτική Πλατφόρμα αποτελείται από μαθήματα (courses) με ενότητες που παρέχουν τον ορισμό των τεχνολογιών, εστιάζουν σε πτυχές όπως η λειτουργία, οι τεχνικές πτυχές τους, οι πιθανές εφαρμογές, τα παραδείγματα αλλά και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτών των τεχνολογιών. Στο τέλος οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν τις νεοαποκτηθείσες γνώσεις τους και να λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης. Μπορείτε να επισκεφθείτε την Εκπαιδευτική Πλατφόρμα εδώ!

Αυτή τη στιγμή και τα δύο Εργαλεία είναι διαθέσιμα στα Αγγλικά. Από το Σεπτέμβριο τα Εργαλεία θα είναι διαθέσιμα στα ιταλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά και ελληνικά.

Για να μάθετε περισσότερα επισκεφθείτε το 3ο Ενημερωτικό Δελτίο του έργου εδώ

 

Μείνετε συντονισμένοι!

Scroll to Top