Επόμενη στάση του Reimagine, Ελλάδα.

Καθώς η στιγμή της επίσκεψης των εταίρων του έργου Reimagine στην Ελλάδα πλησίαζε ο ενθουσιασμός μας ολοένα και αυξανόταν καθώς θα είμασταν οι οικοδεσπότες αυτής της συνάντησης στην όμορφη πόλη της Πάτρας. Επιτέλους θα είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το δημιούργημά μας, την διαδικτυακή πλατφόρμα ένα από τα παραδοτέα του έργου που θα στηριζόταν στην ουσία του αλλά και θα περιλάμβανε το ψηφιακό εργαλείο με την συσσωρευμένη πληροφόρηση καθώς και τα διαδικτυακά μαθήματα για τους εκπαιδευτικούς. Έτσι στα μέσα Ιουλίου και συγκεκριμένα στις 10-11/07/2023 διεξήχθη η 3η δια ζώσης συνάντηση.

Η παρουσίαση άρχισε και τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα προσπάθειας από τις χώρες μέλη που απαρτίζουν τη σύμπραξη εμφανίζονταν μπροστά μας με σάρκα και οστά. Η διαδικτυακή πλατφόρμα είχε την τιμητική της, τα γραφικά ξεκίνησαν να ξεπηδούν στην οθόνη, τα χρώματα και οι εικόνες σου τραβούσαν την προσοχή αδιαμφισβήτητα, το περιεχόμενο σαφές, οι στόχοι, τα αποτελέσματα αλλά και τα παραδοτέα του έργου ξεκάθαρα, ο χώρος για την ψηφιακή εργαλειοθήκη αλλά και τα διαδικτυακά μαθήματα διακριτός.

Σειρά είχε η συζήτηση για την μορφή αλλά και τα στοιχεία που περιλαμβάνει η εργαλειοθήκη την οποία ετοιμάζαμε. Στόχος ήταν η δημιουργία ενός εργαλείου που θα ενισχύσει τη γνώση των εκπαιδευτών και εκπαιδευτικών που είναι παθιασμένοι με τη Μεθοδολογία Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού αλλά και θα αυξήσει τα ψηφιακά εργαλεία που θα μπορούν να ενσωματωθούν χωρίς προβλήματα στα διαδικτυακά εκπαιδευτικά τους προγράμματα.

Τέλος ασχοληθήκαμε με την δομή, το περιεχόμενο και την οργάνωση των διαδικτυακών μαθημάτων που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση του οράματος του έργου μας.

Η συνάντηση μας έφθασε στο τέλος της αλλά αποχωρήσαμε γεμάτοι και σίγουροι για τα επόμενα βήματα που έπρεπε να γίνουν ώστε όλα να βρίσκονται στα σωστά πλαίσια και χρονικά περιθώρια.

Μείνετε συντονισμένοι στο ταξίδι του Reimagine.

Scroll to Top