Ημερίδα για τη γυναικεία e-επιχειρηματικότητα featured

Ημερίδα για τη γυναικεία e-επιχειρηματικότητα

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σήμερα, ιδιαίτερα οι γυναίκες άνω των 40, που επιθυμούν να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας με στόχο τον επιχειρηματικό στίβο,  είναι μεγάλες και πολυποίκιλες.

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τις σύγχρονες γυναίκες είναι αυτό της e-επιχειρηματικότητας. Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες του τομέα αυτού; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και οι προκλήσεις που αφορούν το e-επιχειρείν;

Οι ερωτήσεις που ήδη τέθηκαν και περαιτέρω ζητήματα που αφορούν τη γυναικεία e-επιχειρηματικότητα, θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν στην ημερίδα που συνδιοργανώνουν η p-consulting.gr και η Ένωση Γυναικών Πάτρας, την Πέμπτη 19 Μαΐου, στις 18:00, στο Επιμελητήριο Αχαΐας.

Η Ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου Erasmus+ KA2 WinOnLine, στο οποίο η  p-consulting.gr και η Ένωση Γυναικών Πάτρας, συμμετέχουν ως εταίροι, και το οποίο έχει ως στόχο την υποστήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας, με έμφαση στην online επιχειρηματικότητα.

Πρόγραμμα Ημερίδας

17:30 – 18:00 | Προσέλευση – Εγγραφές
18:00 – 18:10 | Έναρξη Ημερίδας – Χαιρετισμοί

Φωκίων Ζαΐμης. Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας.

Ανδρέας Ντακόλιας. Διαχειριστής Αναπτυξιακής Εταιρείας Επιμελητηρίου Αχαΐας, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Αχαΐας

Θεόδωρος Δούρος. Μέλος Δ.Σ. ΣΕΒ ΠΔΕ

Ημερίδα για την γυναικεία e-επιχειρηματικότητα 2
18:10 – 18:20 | Παρουσίαση Ένωσης Γυναικών Πάτρας

Ομιλήτρια: Άννα-Μαρία Ρογδάκη. Πρόεδρος Σωματείου «Ένωση Γυναικών Πάτρας»

Ημερίδα για την γυναικεία e-επιχειρηματικότητα 3
18:20 – 18:30 | Παρουσίαση p-consulting.gr

Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος. Co-founder of p-consulting.gr

Ημερίδα για την γυναικεία e-επιχειρηματικότητα 4

Χαριτίνη-Μαρία Σκουλίδη. Co-founder of p-consulting.gr

Ημερίδα για την γυναικεία e-επιχειρηματικότητα 5
18:30 – 18:45 | Η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Ομιλήτρια: Δανάη Κατσαντά. Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Έργων, Στέλεχος της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του Επιμελητηρίου ΑχαΐαςΗμερίδα για την γυναικεία e-επιχειρηματικότητα 6
18:45 – 19:00 | Προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες επιχειρηματίες

Ομιλήτρια: Κωνσταντίνα Καρανίκα. Co-founder of Aithra Spirits

Ημερίδα για την γυναικεία e-επιχειρηματικότητα 7
19:00 – 19:15 | Το ταξίδι της αποτυχίας μου στην online επιχειρηματικότητα - Και πως έγινε σωστά

Ομιλήτρια: Ιωάννα Φωτοπούλου. Επιχειρηματίας, Επενδύτρια

Ημερίδα για την γυναικεία e-επιχειρηματικότητα 8
19:15 – 19:30 | Δράσεις υποστήριξης της επιχειρηματικότητας

Ομιλητής: Διονύσιος Καρβέλης. Προϊστάμενος Τμήματος Τεκμηρίωσης της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

Ημερίδα για την γυναικεία e-επιχειρηματικότητα 9
19:30 – 19:45 | Από την ιδέα στην πράξη!

Ομιλήτρια: Λιλίκα Βέργη. Founder of Almabliss.com

Ημερίδα για την γυναικεία e-επιχειρηματικότητα 10
19:45 – 20:00 | Παρουσίαση του Έργου WinOnLine

Ομιλήτρια: Χαρά Στασινοπούλου. Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Έργων, p-consulting.gr

20:00 – 20:30 | Ερωτήσεις – Συζήτηση με το κοινό
20:30 | Λήξη Ημερίδας

Όσοι/-ες ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στην ημερίδα, μπορούν να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα προ-εγγραφής. Επίσης, εγγραφές θα γίνονται και από τις 17:30 έως τις 18:00, πριν την έναρξη της ημερίδας.

Οι συμμετέχοντες/ουσες στην ημερίδα θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης

Θα είναι χαρά μας να σας δούμε στην εκδήλωσή μας!

Φόρμα προ-εγγραφής

Όνοματεπώνυμο(Απαιτείται).
Scroll to Top
Η Λίνα Μπάστα γεννήθηκε στην Πάτρα, σπούδασε δημοσιογραφία, ενώ είναι μάχιμη δημοσιογράφος σε όλα τα ΜΜΕ της Αχαίας για 22 χρόνια. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι Διευθύντρια Ενημέρωσης στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό ΙΟΝΙΑΝ TV. Η καθημερινή εκπομπή METROPOLIS την οποία παρουσιάζει, αποτελεί την επιλογή πολλών τηλεθεατών, λόγω της εγκυρότητας και της ενδιαφέρουσας θεματολογίας. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη.

Άννα Μαρία Ρογδάκη
Πρόεδρος, Ένωση Γυναικών Πάτρας (Ε.ΓΥ.ΠΑ.)

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Κλασικό Πιάνο, Ιστορία της Μουσικής και Φωνητική, ενώ είναι διπλωματούχος σολίστ πιάνου με τιμητικές διακρίσεις και αριστεία.
Παίζει πιάνο από την ηλικία των πέντε ετών. Έχει σπουδάσει Βρεφονηπιοκομία, Προγραμματισμό Η/Υ, ενώ έχει παρακολουθήσει courses Διακοσμητικής στο Λονδίνο.
Το 1993 εντάχθηκε στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και μετέπειτα ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, σαν διοικητικό στέλεχος, όπου εργάστηκε για 26 χρόνια.
Μαζί με το σύζυγό της, Επιχειρηματία, Γιώργο Διαμαντόπουλο, δραστηριοποιούνται στο χώρο της διοργάνωσης εκδηλώσεων με την Diamond Events που έχει βραβευθεί παγκοσμίως για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχει.
Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά και Τουρκικά.
Κόρη της αείμνηστης πολιτικού, προέδρου και ιδρύτριας της Ένωσης Γυναικών Πάτρας, Κούλας Ρογδάκη.
Μια υπόσχεση στη μητέρα της, την οδήγησε στο να ενεργοποιήσει την Ένωση Γυναικών Πάτρας και να συνεχίσει το πολυσχιδές και ιδιαίτερα φιλανθρωπικό έργο του Σωματείου με αγάπη για Κοινωνική Προφορά.
Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη τη Θεοδώρα.

O Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος είναι Μαθηματικός, με Msc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είναι συνιδρυτής της p-consulting.gr, εταιρείας που ειδικεύεται στις νέες τεχνολογίες, τη συμβουλευτική και την εκπαίδευση, με ενεργό παρουσία στον τομέα των Ευρωπαϊκών έργων και συμπράξεων. Από το 2014 είναι Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας και μέλος του Δ.Σ. στον EFVET (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Δια Βίου Μάθησης και Κατάρτιση), ενώ το 2021 εκλέχθηκε Ταμίας του Οργανισμού. Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, έχει χρηματίσει μέλος αρκετών ομάδων εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του CEDEFOP σε θέματα που αφορούν την Εκπαίδευση, την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία, τις Νέες Τεχνολογίες κ.λπ.

Η Χαριτίνη-Μαρία Σκουλίδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Έχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών και Msc στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, με εξειδίκευση στην προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία. Είναι συνιδρύτρια της p-consulting.gr, εταιρείας που ειδικεύεται στις νέες τεχνολογίες, τη συμβουλευτική και την εκπαίδευση, με ενεργό παρουσία στον τομέα των Ευρωπαϊκών έργων και συμπράξεων. Έχει εργαστεί για πολλά έτη ως Σύμβουλος Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Έργων, σε οργανισμούς φροντίδας και μέριμνας για άτομα με αναπηρία. Διαθέτει πολυετή εμπειρία ως Project Manager και έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ευρωπαϊκών συναντήσεων, συνεδρίων και forums για την επιχειρηματικότητα, τη δια βίου μάθηση και την εκπαίδευση ενηλίκων. Επίσης, διαθέτει πάνω από 20 έτη εμπειρίας ως Eκπαιδεύτρια Eνηλίκων, και ως Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Δανάη Κατσαντά, Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Έργων, Στέλεχος της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του Επιμελητηρίου Αχαΐας: Εργάζεται ως υπεύθυνη Ευρωπαϊκών και Εθνικών έργων από το 2010 έως σήμερα, έργων σχετικών με επιχειρηματικότητα, δημιουργική βιομηχανία, γαλάζια ανάπτυξη, αγροδιατροφή, ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων, τοπική/νεανική/ γυναικεία επιχειρηματικότητα και καινοτόμες επιχειρηματικές και τεχνολογικές μέθοδοι, τόσο για ιδιωτικούς, δημόσιους όσο και ερευνητικούς φορείς. Κατά το παρελθόν έχει χειριστεί για χρόνια το Πρόγραμμα Πρακτικής άσκησης φοιτητών για Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών προσπαθώντας να εντοπίσει το κατάλληλο προφίλ για την κατάλληλη επιχείρηση. Η εμπειρία της από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, την έχει βοηθήσει στο να αναπτύξει το κριτήριο αξιολόγησης των αναγκών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι νέοι και οι γυναίκες που ετοιμάζονται ή έχουν εισέλθει στην αγορά εργασίας και στην επιχειρηματική κοινότητα. Η Δανάη είναι επίσης πιστοποιημένη ως Εξωτερική Αξιολογήτρια Ερευνητικών Ευρωπαϊκών έργων «RIA» (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), καθώς και ενταγμένη στο Μητρώο αξιολογητών της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας στην Ελλάδα (ΓΓΕΤ). Κατέχοντας πτυχίο στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς & Νέες Τεχνολογίες (Πανεπιστήμιο Πατρών) με ειδίκευση στην Πολιτιστική Πληροφορική, έχει επεκτείνει τις σπουδές της με MSc στην Ψηφιακή Τέχνη & Τεχνολογία (Pymouth University, Ηνωμένο Βασίλειο) ενώ ολοκληρώνει τη διδακτορική της διατριβή μετρώντας τον αντίκτυπο των έργων της ΕΕ στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά υψηλής απήχησης ενώ έχει κάνει παρουσιάσεις σε Διεθνή Συνέδρια.

Κωνσταντίνα Καρανίκα
Ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές σπουδές ως παλαιοντολόγος στο τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της και να ασχοληθεί με το δημιουργικό κομμάτι της παραγωγής αλκοολούχων ποτών. H εμπειρία της από το τμήμα Γεωλογίας την έφερε πιο κοντά στην φύση και κάπως έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα παραγωγής βιολογικών αλκοολούχων ποτών. Το 2019 έλαβε βραβείο καινοτομίας για την χρήση της Κορινθιακής σταφίδας ως γλυκαντική ουσία αντί ζάχαρης. Το 2020 ιδρύει μαζί με τον Λευτέρης Γεωργουλάς την Aithra Spirits, μια εταιρεία που προσπαθεί να αναδείξει το μεγαλείο των ελληνικών πρώτων υλών συνάπτοντας συνεργασίες σχεδόν αποκλειστικά με τοπικούς μικρούς παραγωγούς.

Φωτοπούλου Ιωάννα
Η Ιωάννα είναι μηχανικός και ασχολείται με το επιχειρείν από το 2008. Πρόσφατα άρχισε να μιλάει για την στρατηγική της στις επενδύσεις μέσα από το YouTube κανάλι της και από το tik tok της. Στο tik tok μάλιστα είναι το μεγαλύτερο κανάλι στην Ελλάδα που μιλάει για επιχειρηματικότητα και επενδύσεις με αυτό τον τρόπο! Θα την βρείτε παντού ως ioannafo! Στο κομμάτι της επιχειρηματικότητας ξεκίνησε την πρώτη της εταιρεία στα 19 της ενώ σήμερα διευθύνει 3 εταιρείες, ένα boutique digital agency, μια συμβουλευτική επιχειρήσεων και ένα eshop. Πιστεύει πολύ στην ιδέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων διότι θεωρεί πως αυτές οι επιχειρήσεις αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας και είναι αυτές που δίνουν σε κάθε χώρα δύναμη, οικονομική ανάπτυξη και κυρίως ελεύθερους ανθρώπους που κάνουν αυτό που αγαπούν. Θεωρεί πως η αυτοαπασχόληση είναι η μεγαλύτερη μορφή δύναμης και ανεξαρτησίας του ανθρώπου. Για την δράση της έχει βραβευθεί από πολλούς παγκόσμιους οργανισμούς όπως το Clinton Global Initiative University, το One Young World, του Υπουργείου Εξωτρεικών της Αμερικής ενώ υπήρξε Curator των Global Shapers του World Economic Forum στην Ελλάδα!

O Διονύσιος Καρβέλης είναι πτυχιούχος Τμήματος Φυσικής, με Msc στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες. Από το 2020 είναι Αναπληρωτής Προϊστάμενος τμ. Τεκμηρίωσης της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Π.Δ.Ε.). Έχει διατελέσει Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – EUROPE DIRECT PATRAS της Π.Δ.Ε., και διαθέτει πολυετή εμπειρία ως Υπεύθυνος στη διαχείριση Ευρωπαϊκών έργων, και στη διαχείριση/αξιολόγηση συγχρηματοδοτούμενων εθνικών έργων.

Λιλίκα Βέργη
Πολυπράγμων, δραστήρια, με αστείρευτη όρεξη για νέες γνώσεις και καινοτομίες, η Λιλίκα Βέργη προέρχεται αρχικά από το χώρο της ξενόγλωσσης και μεταλυκειακής εκπαίδευσης έχοντας διαγράψει ως Γενική Διευθύντρια Σπουδών από το 2011 έως το 2018 μία ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στο Εκπαιδευτικό Συγκρότημα ΒΕΡΓΗ που άφησε ως παρακαταθήκη, δίνοντας νέα, διεθνή, αναπτυξιακή ταυτότητα και εδραιώνοντας συνεργασίες με ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα, επιμελητήρια, επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς. Με Μεταπτυχιακό στη Δια Βίου Μάθηση και την Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση, Πιστοποίηση Social Media Marketing από τη GOOGLE, πολυετή εμπειρία στη Διοίκηση κι Οργάνωση Επιχειρήσεων καθώς και με επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό και με γνώσεις Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών και Πορτογαλικών, ξανασυστήνεται επαγγελματικά προχωρώντας στο επόμενο επιχειρηματικό της βήμα, την Almabliss.com, μετά από σπουδές στο χώρο του κοσμήματος και πολύτιμων λίθων, σε συνεργασία με διεθνείς σχεδιαστές και προμηθευτές. Η Almabliss.com είναι επιχείρηση ιδιότυπων κι εμπνευσμένων κοσμημάτων που διατίθενται αποκλειστικά διαδικτυακά και πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην ελληνική και διεθνή αγορά πολύ σύντομα.

Χαρά Στασινοπούλου
Η Χαρά είναι μετά-δευτεροβάθμια διπλωματούχος στη Μετάφραση και τη Διερμηνεία της Αγγλικής Γλώσσας καθώς και κάτοχος επάρκειας και άδειας διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας ως ξένη γλώσσα, έχει πολυετή εμπειρία στην μετάφραση κειμένων από και προς τα αγγλικά ενός ευρέος και πολύ-επίπεδου φάσματος αντικειμένων, και ταυτόχρονα στη διδασκαλία σε μαθητές και ενήλικες. Παράλληλα απέκτησε επαγγελματική εμπειρία στην διοικητική υποστήριξη στελεχών εταιρειών και στην παροχή υπηρεσιών. Το 2019 αποφοίτησε από το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών με κατεύθυνση στην Διαχείριση Πολιτισμικών Πόρων και εργάστηκε ως εθελόντρια σε Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ως Διαχειρίστρια προγραμματισμού, παραγωγής & επικοινωνίας εκπαιδευτικών εκδηλώσεων για την ανάπτυξη δεξιοτήτων στην επιχειρηματικότητα με προσανατολισμό στους νέους και στις γυναίκες. Η Χαρά οραματίζεται μια Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριληπτική, δημοκρατική και πολιτισμικά πρωτοπόρο, και την υλοποίηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων Αειφόρου (Βιώσιμης) Ανάπτυξης, ως μονόδρομου για την επιβίωση και την ευημερία του πλανήτη. Πιστεύει ολόψυχα «..στην ιστορία που γράφουν οι παρέες (ομάδες)…» και πρόσφατα εντάχθηκε με ενθουσιασμό στην ομάδα της p-consulting.gr στον τομέα της ανάπτυξης, υλοποίησης και συντονισμού των ευρωπαϊκών έργων που αναλαμβάνει η εταιρεία.