Αναπαραγωγή Βίντεο

Ημερίδα για τη Χρηματοδότηση μικρών Μη Κερδοσκοπικών Φορέων

Η εύρεση χρηματοδότησης αποτελεί ένα ζωτικό κομμάτι για μικρούς μη κερδοσκοπικούς φορείς. Στην προσπάθειά τους να επιτελέσουν το κοινωνικό τους έργο, έρχονται αντιμέτωποι με την ανάγκη απόκτησης οικονομικών πόρων.

Σε αντίθεση με τους μικρούς, οι μεγαλύτεροι και έμπειροι μη κερδοσκοπικοί φορείς καταφέρνουν να βρουν οικονομικούς πόρους καθώς διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία στην εύρεση κεφαλαίων.

Ποιά είναι όμως η τεχνογνωσία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι μικρότεροι φορείς; Ποιά είναι τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην εξεύρεση κεφαλαίων; Πώς μπορούν να συνδεθούν με χρηματοδοτικούς φορείς; Πως κάποιοι μικροί μη κερδοσκοπικοί φορείς τα κατάφεραν;

Τα ζητήματα που αναφέρθηκαν θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν σε βάθος στην ημερίδα που διοργανώνει η p-consulting.gr, την Τρίτη 31 Μαΐου, στις 18:00, στο Επιμελητήριο Αχαΐας.

Η Ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου Erasmus+ KA2, e-patterns, στο οποίο η  p-consulting.gr  συμμετέχει ως εταίρος, και το οποίο έχει ως στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων των στελεχών μικρών μη κερδοσκοπικών φορέων στην εύρεση κεφαλαίων.

Πρόγραμμα Ημερίδας

17:30 – 18:00 | Προσέλευση – Εγγραφές.
18:00 – 18:15 | Έναρξη Ημερίδας – Χαιρετισμοί.
Ανδρέας Ντακόλιας. Διαχειριστής Αναπτυξιακής Εταιρείας Επιμελητηρίου Αχαΐας, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Αχαΐας ΣΕΒΠΕΔΕ – Enterprise Europe Network -HELLAS
 
Ημερίδα για τη Χρηματοδότηση μικρών Μη Κερδοσκοπικών Φορέων 2
18:15 – 18:30 | Υπηρεσίες υποστήριξης καινοτομίας και χρηματοδότησης σε ΜμΕ

Δρ Αρετή Μούρκα (PhD in Physics), Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας του Δικτύου ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ

 

Ημερίδα για τη Χρηματοδότηση μικρών Μη Κερδοσκοπικών Φορέων 4
18:45 – 19:05 | Συστήματα παρακολούθησης και αποτύπωσης της λειτουργίας μιας ΜΚΟ – Σύνδεση με χρηματοδότηση.

Δρ Σωτήρης Πετρόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου / Συνιδρυτής HIGGS

Ημερίδα για τη Χρηματοδότηση μικρών Μη Κερδοσκοπικών Φορέων 5
19:05 – 19:25 | Εργαλεία χρηματοδότησης μικρών Μη Κερδοσκοπικών Φορέων.

Γιώργος Μελισσαρόπουλος, Impact Sustainability and Innovation Consultant, Founder of knowbox.fund

giorgos giorgakis
19:25 – 19:45 | Invest for the change!

Γιώργος Γιωργάκης, Διευθυντής της ΜΚΟ “Centre for Competence Development Cyprus (COMCY)”

Ημερίδα για τη Χρηματοδότηση μικρών Μη Κερδοσκοπικών Φορέων 6
19:45 – 20:05 | Η εμπειρία ενός Μη Κερδοσκοπικού Φορέα στη συγκέντρωση κεφαλαίων.

Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Κοινωνικός Λειτουργός MSc, Γενικός Διευθυντής Σωματείοu ΦΡΟΝΤΙΖΩ

Ημερίδα για τη Χρηματοδότηση μικρών Μη Κερδοσκοπικών Φορέων 7
20:05 – 20:15 | Παρουσίαση του Έργου e-PATTERNS.

Γιώργος Κυριακίδης. Στέλεχος Ευρωπαϊκών Έργων, p-consulting.gr

20:15 – 20:30 | Ερωτήσεις – Συζήτηση με το κοινό
20:30 | Λήξη Ημερίδας

Όσοι/-ες ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στην ημερίδα, μπορούν να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα προ-εγγραφής. Επίσης, εγγραφές θα γίνονται και από τις 17:30 έως τις 18:00, πριν την έναρξη της ημερίδας.

Οι συμμετέχοντες/ουσες στην ημερίδα θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Θα είναι χαρά μας να σας δούμε στην εκδήλωσή μας!

Φόρμα προ-εγγραφής

Όνοματεπώνυμο(Απαιτείται).
Scroll to Top
Η Λίνα Μπάστα γεννήθηκε στην Πάτρα, σπούδασε δημοσιογραφία, ενώ είναι μάχιμη δημοσιογράφος σε όλα τα ΜΜΕ της Αχαίας για 22 χρόνια. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι Διευθύντρια Ενημέρωσης στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό ΙΟΝΙΑΝ TV. Η καθημερινή εκπομπή METROPOLIS την οποία παρουσιάζει, αποτελεί την επιλογή πολλών τηλεθεατών, λόγω της εγκυρότητας και της ενδιαφέρουσας θεματολογίας. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη.

H Δρ. Αρετή Μούρκα είναι πτυχιούχος διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου του St. Andrews στο Ηνωμένο Βασίλειο (2013) και έλαβε τα πτυχία Bachelors (2007) και M.Sc. (2009) με διάκριση από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Ελλάδα.
Πριν στελεχώσει το γραφείο του Δικτύου ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ στην Πάτρα, εργαζόταν ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στους τομείς της 3D εκτύπωσης και της νανοτεχνολογίας, με εξειδίκευση στην επεξεργασία υλικών με λέιζερ. Έχει σημαντική προϋπηρεσία σε έρευνα, σχεδιασμό, και διαχείριση/ανάπτυξη αυτής καθώς και στην διδασκαλία. Η έρευνά της έχει δημοσιευτεί σε >15 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, που αντιστοιχούν σε >700 παραπομπές (h-index είναι 10) και έχει δώσει πάνω από 30 ομιλίες σε διεθνή συνέδρια.

O Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος είναι Μαθηματικός, με Msc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είναι συνιδρυτής της p-consulting.gr, εταιρείας που ειδικεύεται στις νέες τεχνολογίες, τη συμβουλευτική και την εκπαίδευση, με ενεργό παρουσία στον τομέα των Ευρωπαϊκών έργων και συμπράξεων. Από το 2014 είναι Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας και μέλος του Δ.Σ. στον EFVET (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Δια Βίου Μάθησης και Κατάρτιση), ενώ το 2021 εκλέχθηκε Ταμίας του Οργανισμού. Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, έχει χρηματίσει μέλος αρκετών ομάδων εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του CEDEFOP σε θέματα που αφορούν την Εκπαίδευση, την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία, τις Νέες Τεχνολογίες κ.λπ.

Δρ Σωτήρης Πετρόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου / Συνιδρυτής HIGGS

Ο Σωτήρης Πετρόπουλος σπούδασε Ναυτιλιακά και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία και διδακτορικού στο Φαινόμενο των Περιφερειακών Συνεργασιών στον Αναπτυσσόμενο Κόσμο.Ήδη από το διδακτορικό του είχε έρθει σε επαφή με την Κοινωνία των Πολιτών και τις ΜΚΟ, ενώ από το 2009 ασχολείται με το οικοσύστημα των ΜΚΟ, εισχωρώντας στα ενδότερα με το έργο “ΘΑΛΗΣ – Αξιολόγηση Ελληνικών ΜΚΟ”. Το 2012 ξεκίνησε να οργανώνει σεμινάρια capacity building για ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα. Στόχος του είναι να βάλει, μέσα από το HIGGS, το δικό του μικρό λιθαράκι στο ελληνικό οικοσύστημα των ΜΚΟ.

Ο Γιώργος Γιωργάκης είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Eurosuccess Consulting. Έχει αναπτύξει, διαχειριστεί και υλοποιήσει περισσότερα από 100 ευρωπαϊκά και εθνικά έργα (FP, LLP, JUSTICE, ERASMUS+, COSME, ΙδΕΚ κ.λπ.) από το 2006. Έχει επίσης αναπτύξει διάφορες εφαρμογές που αφορούν τόσο τα προγράμματα χρηματοδότησης της ΕΕ όσο και τα εθνικά προγράμματα, για ΜΜΕ και φυσικούς φορείς, ώστε να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες ή καινοτόμες ιδέες και να τις υλοποιήσουν. Έχει επίσης διατελέσει αξιολογητής τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά την αξιολόγηση διαφόρων προτάσεων στο πλαίσιο των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης, Erasmus+ και EEA και Norway Grants. Όσον αφορά τη συμμετοχή επαγγελματικών φορέων και ενώσεων σε επίπεδο ΕΕ, ο κ. Γιωργάκης είναι ο εθνικός εκπρόσωπος της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (EfVET).

Ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΑΤΕΙ Πάτρας. Είναι κάτοχος MSc στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Ιταλίας και την Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει εμπειρία πάνω από 13 χρόνια στην υλοποίηση παρεμβάσεων υποστήριξης ατόμων τρίτης ηλικίας καθώς και στο σχεδιασμό και υλοποίηση έργων μέσω χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα και κοινωφελή ιδρύματα. Είναι ιδρυτικό στέλεχος και Γενικός Διευθυντής της οργάνωσης Κοινωφελές Σωματείο Φροντίζω.

Ο Γιώργος Κυριακίδης oλοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές (BSc) στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά και εξειδικεύτηκε (MA) στον Πολιτισμό, την Επικοινωνία και την Παγκοσμιοποίηση στο Πανεπιστήμιο του Άαλμποργκ στη Δανία. Από το 2016 επικέντρωσε το ενδιαφέρον και τις σπουδές του στην πρόσφατη προσφυγική κρίση και υπήρξε εθελοντής 2 χρόνια σε ΜΚΟ στην Ελλάδα και στη Δανία. Είναι μέλος της p-consulting.gr από τον Ιούλιο του 2021.