γυναικεία επιχειρηματικότητα

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα στον Πολιτιστικό Τομέα

3ο Ενημερωτικό Δελτίο του έργου “Being a Female Entrepreneur”

Η επιχειρηματικότητα, και μάλιστα η συμμετοχή των γυναικών σε αυτή, αποτελεί πλέον σημαντικό αίτημα της εποχής, που προέρχεται από όλες τις κοινωνικές ομάδες αλλά και υποστηρίζεται σθεναρά από τα τοπικά, περιφερειακά, εθνικά, διεθνή και ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων. Υποστηρίζεται σε τέτοιο βαθμό, που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα θεσμικά της όργανα δημιούργησαν, και ήδη ανανέωσαν το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Επιχειρηματικών Ικανοτήτων (EntreComp). Το Πλαίσιο αυτό, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα, πανευρωπαϊκά αποδεκτό, εργαλείο αναφοράς στις επιχειρηματικές ικανότητες που πρέπει να έχει κανείς για να ενταχθεί και πετύχει στον τομέα αυτό.

Ψηφιακό εργαλείο αυτό-αξιολόγησης επιχειρηματικών ικανοτήτων

Ειδικότερα, ο αριθμός των γυναικών επιχειρηματιών στον τομέα των Πολιτιστικών & Δημιουργικών Βιομηχανιών αυξάνεται συνεχώς, και ο ρόλος τους γίνεται ολοένα και πιο σημαντικός. Οι εταίροι του έργου “Being a Female Entrepreneur” αναπτύσσουν, σε αυτή τη φάση, ένα ψηφιακό εργαλείο αυτό-αξιολόγησης των επιχειρηματικών ικανοτήτων που απαιτούνται για τον συγκεκριμένο τομέα, βάσει του ευρωπαϊκού μεθοδολογικού εργαλείου. Το ψηφιακό αυτό εργαλείο θα είναι ελεύθερα προσβάσιμο, για όσες και όσους αποφασίσουν να ενταχθούν, ή είναι ήδη ενταγμένοι, στον πολιτιστικό και δημιουργικό επιχειρηματικό στίβο, και θα τους δίνει την δυνατότητα να αξιολογήσουν το επίπεδο των ικανοτήτων τους.

Η p-consulting.gr, παρουσίασε το Μεθοδολογικό Πλαίσιο του Ψηφιακού Εργαλείου Αυτό-Αξιολόγησης, στη 2η Διακρατική Συνάντηση των εταίρων του έργου και την οποία διοργάνωσε, στις 09/09-10/09/2021 στη Πάτρα. Η επόμενη Διακρατική συνάντηση των εταίρων προγραμματίζεται για τον Απρίλιο 2022, στην Suceava της Ρουμανίας.

Το ενημερωτικό μας δελτίο

Για την καλύτερη ενημέρωση σας, ακολουθεί το 3ο Ενημερωτικό Δελτίο του έργου, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες πληροφορίες για ό,τι έχει παραχθεί, τους επόμενους στόχους, και τα κανάλια επικοινωνίας.

Όσοι, από εσάς, επιθυμούν να διαβάσουν το Ενημερωτικό μας Δελτίο, μπορούν να το κάνουν ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

Μπορείτε να ενημερώνεστε συνεχώς για τις δράσεις του έργου, μέσα από το website και το Facebook.

Scroll to Top