Η Δεύτερη Επαφή

Υπό Το Μηδέν

Ερχόμενοι από την πρώτη συνάντηση, η οποία και πραγματοποιήθηκε στο καυτό κλίμα της Πάτρας κατά το τέλος Μαΐου, το Lublin ήταν τεράστια αλλαγή. Το εντυπωσιακό αστικό τοπίο, διακοσμημένο με φρέσκο και αφράτο χιόνι, αποτέλεσε την ιδανική έδρα, όχι μόνο για ξέγνοιαστα παιχνίδια με το χιόνι, αλλά επίσης και για την 2η Διακρατική Συνάντηση του iLearn4Health, η οποία και έλαβε χώρα μεταξύ 13ης και 14ης Δεκεμβρίου. Και πιστέψτε μας, το να περπατάς για λίγη έστω ώρα στους -15 °C, σου προσφέρει μία ολοκαίνουργια αντίληψη και εκτίμηση της φυσικής κατάστασης και υγείας.

Η στιγμή λοιπόν είχε έρθει για την δεύτερη, πρόσωπο με πρόσωπο, συνάντηση της σύμπραξης του iLearn4Health, με σκοπό να αξιολογηθεί η μέχρι τώρα πορεία του, αλλά και να οριστούν τα επόμενα βήματα. Εστιάσαμε στο ‘Ηλεκτρονικό Διαγνωστικό Εργαλείο’, μέσω του οποίου, μαθήτριες/ες και δασκάλες/οι θα μπορούν να ορίσουν την αποτελεσματικότητα της μεθόδου DGBL ως προς την απόκτηση γνώσης, καθώς και στα ερωτηματολόγια τα οποία βρίσκονται υπό ανάπτυξη, τα οποία θα προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες ως προς την ρουτίνα φυσικής και ψυχικής υγείας μαθητριών και μαθητών. Για την τελική έκδοση τους, στην διαδικασία θα συμμετέχουν ειδικοί στα παραπάνω πεδία (εκπαίδευση καθώς και σωματική και ψυχική υγεία), από όλες τις συμμετέχουσες χώρες, με σκοπό τα ερωτηματολόγια που θα παραχθούν να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

Η συνάντηση στο Lublin δεν ήταν παιχνίδι.

Ήταν όμως πολύ ευχάριστη. Και είχε και παιχνίδια. Και συγκεκριμένα 6. Μετά από ένα σύντομο, απαραίτητο διάλειμμα, στρωθήκαμε και πάλι στην δουλειά. Ή μάλλον στρωθήκαμε στο παιχνίδι. Δεν παίξαμε βέβαια ακόμα, καθώς τα εκπαιδευτικά παιχνίδια του iLearn4Health δεν βρίσκονται στην τελική τους μορφή, σχεδιάσαμε όμως ένα πλήρες σχεδιάγραμμα, σχετικά με την ανάπτυξή τους. 6 παιχνίδια τα οποία εστιάζουν σε διαφορετικά πεδία της φυσικής και ψυχικής υγείας παιδιών, καθώς και τις επιπτώσεις που αυτά έχουν στην ζωή και την καθημερινότητά τους.

Λίγες ώρες μετά, και αφού είχαμε ολοκληρώσει την συζήτηση για την μέχρι τώρα πρόοδο του iLearn4Health, ορίζοντας και το σχεδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα του, είχαμε σχεδόν τελειώσει. Μία σύντομη ανακεφαλαίωση, ορισμός των επόμενων, διαδικτυακών αυτή τη φορά, συναντήσεων, συμπλήρωση αναφορών ποιότητας έργου· νιώθαμε ότι η ώρα της επιστροφής πλησίαζε.

Ξανά Στον Δρόμο

Περπατήσαμε στους παγωμένους δρόμους, παίξαμε χιονοπόλεμο, στοχεύοντας πάντοτε στο κεφάλι, και αντισταθήκαμε στο κρύο με ζεστό κρασί και τοπικές σούπες. Στην αίσθηση ολοκλήρωσης που είχαμε, συνέβαλε καθοριστικά το γεγονός ότι πλέον το iLearn4Health, ένα project το οποίο εστιάζει στην ποιότητα ζωής και υγείας, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, και βρίσκεται πλέον σε περίοδο άνθισης. Έπονται φανταστικά πράγματα, και η συνάντηση στο Lublin ήταν το καλύτερο παράδειγμα. Τα λέμε στην 3η Επαφή!

Scroll to Top