Δημιουργήθηκε η εφαρμογή Jopapp

Δημιουργήθηκε η εφαρμογή Jopapp

Η εφαρμογή Jopapp είναι εδώ!

Δημιουργήθηκε η εφαρμογή jopapp

Η p-consulting, στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Jopapp, έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη της εφαρμογής για έξυπνα τηλέφωνα, η οποία θα διευκολύνει τις προσπάθειες των σπουδαστών για εύρεση μιας θέσης εργασίας στο εξωτερικό. Η ανάπτυξης της εφαρμογής προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί σε 2 μήνες, όταν και θα παρουσιαστεί επίσημα στα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, κατά το  τελικό συνέδριο του έργου (6 Σεπτεμβρίου 2017)

Το ευρωπαϊκό έργο JOPAPP υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ από φορείς και οργανισμούς 5 ευρωπαϊκών χωρών (Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Βέλγιο και Λιθουανία). Βασικός στόχος του έργου είναι να ενισχύσει τις δεξιότητες των σπουδαστών, μέσω της καινοτόμου εφαρμογής του μοντέλου και εργαλείου JOPAPP, για την υλοποίηση της διαδικασίας της τοποθέτησης σε θέση εργασίας, κατά την οποία οι σπουδαστές εκπαιδεύονται για μια περίοδο, δουλεύοντας σε μια επιχείρηση του εξωτερικού.

Οι φοιτητές που σπουδάζουν μακρυά από τη χώρα τους είναι ολοένα και περισσότεροι. Πολλές φορές δεν έχουν απόλυτη εικόνα της χώρας που πρόκειται να μετακομίσουν και να μείνουν για μεγάλη χρονική διάρκεια. Το πρόγραμμα αυτό έρχεται να καλύψει το κενό της πληροφόρησης σε βασικούς τομείς, όπως η ασφάλιση, οι κοινωνικές συνήθειες, η καθημερινότητα, οι γαστρονομικές συνήθειες κλπ. Με τον τρόπο αυτό και με την καθοδήγηση από τους εκπαιδευτές τους, οι φοιτητές θα μπορέσουν να έχουν την απαραίτητη πληροφόρηση σε ζητήματα καθημερινότητας. Έτσι θα είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για το ταξίδι και τη διαμονή τους σε μια χώρα του εξωτερικού. Κάθε χρόνο άλλωστε το πλήθος των Ευρωπαίων σπουδαστών που αποκτά εμπειρία ή σπουδάζει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα αυξάνεται ραγδαία.

Scroll to Top