Η λύση στην κρίση

Η λύση στην κρίση

Η λύση στην κρίση

Πολλοί είναι αυτοί που τεκμηριωμένα υποστηρίζουν ότι η ελληνική κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι και κρίση ιδεών και θεσμών. Πρόβλημα δηλαδή κοινωνικό.

Στο πρόβλημα αυτό φωτεινή ελπίδα έδωσαν χθες νέα παιδιά, φοιτητές διαφόρων ειδικοτήτων, στην εκδήλωση του Be Eager στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, όπου όλο το απόγευμα δούλευαν πάνω σε επιχειρηματικές ιδέες. Από τη σύλληψη μέχρι και την υλοποίηση.

Δεν ήταν μόνο το αποτέλεσμα που μας γέμισε ελπίδα (οι περισσότερες παρουσιάσεις ήταν εξαιρετικές). Περισσότερο μας χαροποίησε η προσέγγιση. Η συνεργατικότητα και η μορφοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας, με όρους αγοράς, και προσγειωμένη τοποθέτηση. Η ανάλυση της διαδρομής προς την υλοποίηση, με αναφορές σε προβλήματα και λύσεις, όρους έρευνας αγοράς, χρήσης ερωτηματολογίων, κοινωνική προσέγγιση, κέρδος, βιωσιμότητα, SMART στόχους, εξωστρέφεια και πολλά άλλα. Πραγματικά το απολαύσαμε!

Τελικά η λύση στην κρίση είναι οι νέοι! Αυτοί που προτιμούν, αντί να απογοητεύονται ή να γκρινιάζουν, να προσπαθούν και να δημιουργούν. Αυτούς πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε.

 

Scroll to Top