Η συνάντηση για το ACT, στην Ελλάδα!

Η συνάντηση για το ACT, στην Ελλάδα!

Το έργο ACT!

Τo έργο «ACT! – Taking action in schools for a more sustainable world through Sustainable Development Goals», ξεκίνησε την υλοποίησή του το Δεκέμβρη του 2021. Αποτελεί ένα πρόγραμμα Erasmus+ και έχει διάρκεια 28 μήνες.

Το έργο ACT! σκοπεύει να δημιουργήσει εργαλεία και μεθόδους, έτσι ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί, από διαφορετικές χώρες και διαφορετικά εκπαιδευτικά και πολιτισμικά περιβάλλοντα, να συνεργαστούν σε παγκόσμια θέματα που σχετίζονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ).

Οι εταίροι του έργου είναι οι ακόλουθοι:

  1. Sosu Ostjylland, από τη Δανία.
  2. p-consulting.gr, από την Ελλάδα.
  3. Giovani Valdarno, από την Ιταλία.
  4. FEG (Fundatia Ecologica Green), από τη Ρουμανία.
  5. Themistoklis S.A., από την Ελλάδα.

Η συνάντηση στην Ελλάδα

Η πρώτη συνάντηση των εταίρων του έργου, είχε πραγματοποιηθεί στο Aarhus, της Δανίας το Φεβρουάριο του 2022. Περίπου έξι (6) μήνες μετά, οι εταίροι συναντιούνται στην Ελλάδα. Η 2η  συνάντηση των εταίρων έλαβε χώρα 6 και 7 Σεπτέμβρη, και φιλοξενήθηκε από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Θεμιστοκλής», στον Πειραιά.

Στη συνάντηση βρέθηκαν 10 εκπρόσωποι των οργανισμών της σύμπραξης. Την πρώτη ημέρα της συνάντησης, οι εταίροι του έργου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του Εκπαιδευτικού οργανισμού Θεμιστοκλής και να συζητήσουν σχετικά με την πορεία του έργου, τα παραδοτέα του και τα επόμενά τους βήματα.

Οι εταίροι συζήτησαν αναλυτικά για τα τρία (3) από τα τέσσερα (4), παραδοτέα του έργου:

  • Το Εργαλείο Αυτό-στοχασμού για εκπαιδευτικούς σχετικά με διασυνοριακές συνεργίες μάθησης για τους ΣΒΑ.

Οι εταίροι παρουσίασαν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των ενεργειών τους, καθώς επίσης τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν για την ολοκλήρωσή του και η p-consulting.gr παρουσίασε το προσχέδιο του παραδοτέου.

  • Το Πρόγραμμα Διαδικτυακής Επιμόρφωσης για εκπαιδευτικούς σε διασυνοριακή συνεργασία για την ανάπτυξη των ΣΒΑ στα σχολεία.

Οι εταίροι παρουσίασαν τις σκέψεις τους για το παραπάνω παραδοτέο και συζήτησαν, όλοι μαζί, για το σχεδιασμό και την υλοποίησή του. Επιπλέον, όρισαν τα επόμενα βήματα, έθεσαν αρμοδιότητες και τα deadlines.

  • Η e-κοινότητα για τη διασυνοριακή συνεργασία για τους ΣΒΑ.

Η σύμπραξη ανέλυσε και παρουσίασε το παραδοτέο. Στη συνέχεια σκιαγράφησε τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν για την επιτυχή υλοποίηση του. Οι αρμοδιότητες μοιράστηκαν και η σύμπραξη έθεσε τα απαραίτητα deadlines για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν.

Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε αφού η σύμπραξη συζήτησε για το πως θα διασφαλιστεί η  ποιοτική υλοποίηση του έργου.

Τη 2η ημέρα της συνάντησης, 07/09/2022, οι εταίροι ανακεφαλαίωσαν τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν και τα αντίστοιχα deadlines. Οι εταίροι ανέλυσαν το πλάνο και τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν για την ποιοτική και αποτελεσματική εξωστρέφειά του. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων, η οποία αφορούσε τον αντίκτυπο του έργου ACT! μέχρι και σήμερα. Επίσης, οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο χώρο του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Θεμιστοκλής και να γνωρίσουν κάποιους από τους εκπαιδευτικούς του.

Στη συνέχεια η p-consulting.gr, παρουσίασε την ιστοσελίδα του έργου, την οποία θα βρείτε εδώ, καθώς επίσης παρουσίασε την αγγλική έκδοση της αφίσας και του τρίπτυχου του έργου – βρίσκονται διαθέσιμα εδώ. Το επόμενο διάστημα, η ιστοσελίδα, η αφίσα και το τρίπτυχο, θα μεταφραστούν στις γλώσσες των εταίρων (Ελληνικά, Δανικά, Ρουμάνικα, Ιταλικά), για την καλύτερη εξωστρέφειά του.

Τέλος, η συνάντηση ολοκληρώθηκε αφού η σύμπραξη ανανέωσε το ραντεβού της και όρισε ημερομηνία διεξαγωγής για την επόμενη δια ζώσης συνάντηση, τον Ιούνιο του 2023.

Δείτε στιγμιότυπα της συνάντησης των εταίρων στην Ελλάδα!

Μάθετε περισσότερα για το έργο ACT εδώ!

Scroll to Top