Βρεθήκαμε στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360ο για το έργο RE-CREW!

Η ομάδα της p-consulting.gr, βρέθηκε στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360ο στην Πάτρα, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού Erasmus+ έργου RE-CREW. Το έργο RE-CREW σκοπεύει στην ενδυνάμωση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για την κατάλληλη στελέχωση και προσλήψεις, για την απόκτηση ταλέντων και τη διαμόρφωση ενός ανθεκτικού μέλλοντος.

Στα πλαίσια του έργου έχει ήδη δημιουργηθεί οδηγός για το «Πώς να προσλάβετε / στελεχώσετε σε Μικρές Επιχειρήσεις! Ανάλυση των αναγκών, των εμποδίων και των ευκαιριών!», ο οποίος είναι διαθέσιμος εδώ σε εφτά (7) γλώσσες, ενώ τα υπόλοιπα ψηφιακά εργαλεία βρίσκονται στην πιλοτική τους φάση.

Γιατί βρεθήκαμε στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360Ο;

Η p-consulting.gr σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360Ο διοργάνωσε μια σειρά workshops με θέμα «Επενδύοντας στο Ανθρώπινο Κεφάλαιο στις ΜΜΕ» για την πιλοτική φάση της εκπαιδευτικής πλατφόρμας και του ψηφιακού Εργαλείου αυτό-αξιολόγησης, στα πλαίσια του έργου RE-CREW. Η ομάδα της p-consulting.gr, βρέθηκε στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360ο στην Πάτρα, στις 26.03.2024 και 02.04.2024.

Στα πλαίσια της πιλοτικής φάσης του έργου δευτεροετείς σπουδαστές Διοίκησης και Οικονομίας, παρακολούθησαν μια μεικτή εκπαιδευτική κατάρτιση (τη σειρά των δια ζώσης workshops αλλά και ασύγχρονης εκπαίδευσης) προκειμένου να τεστάρουν την εκπαιδευτική πλατφόρμα αλλά και το ψηφιακό Εργαλείο αυτό-αξιολόγησης.

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Στο πρώτο workshop η p-consulting.gr παρουσίασε το εργαλείο αυτό-αξιολόγησης και στη συνέχεια παρουσίασε τα τέσσερα (4) videos που είχε δημιουργήσει για κάθε ενότητα της εκπαιδευτικής πλατφόρμας.  Η συμμετοχή των σπουδαστών στα workshops ήταν εξαιρετική. Οι σπουδαστές, μετά το πέρας του πρώτου workshop, χωρίστηκαν σε ομάδες και αφού καλέστηκαν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό υλικό στην εκπαιδευτική πλατφόρμα του έργου, δημιούργησαν τις δικές τους εργασίες. Κάθε ομάδα ανέλαβε να δημιουργήσει ένα case study για κάθε Ενότητα της εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Οι ενότητες της εκπαιδευτικής πλατφόρμας είναι οι παρακάτω:

  • Ενότητα 1: Η διαμόρφωση της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).
  • Ενότητα 2: Υγεία και ευημερία στον χώρο εργασίας.
  • Ενότητα 3: Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.
  • Ενότητα 4: Δημιουργία του DNA της εταιρείας.

Στο δεύτερο workshop, οι σπουδαστές Διοίκησης και Οικονομίας, απάντησαν στο εργαλείο αυτό- αξιολόγησης και παρουσίασαν τις εργασίες τους, οι οποίες ήταν βασισμένες σε κάθε ενότητα της εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Το αποτέλεσμα ήταν συναρπαστικό. Οι σπουδαστές μοιράστηκαν μαζί μας την εμπειρία της ασύγχρονης εκπαίδευσης και στη συνέχεια αξιολόγησαν την όλη εμπειρία συμμετοχής τους στα workshops.

Δείτε παρακάτω μερικές στιγμές από τα workshops με θέμα «Επενδύοντας στο Ανθρώπινο Κεφάλαιο στις ΜΜΕ».

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 2

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της πιλοτικής φάσης της εκπαιδευτικής πλατφόρμας και του ψηφιακού Εργαλείου αυτό-αξιολόγησης συμμετείχαν επίσης στελέχη HR, CEO, και ιδιοκτήτες ΜΜΕ προκειμένου να μας δώσουν το δικό τους feedback.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα!

Scroll to Top