Καλώς ήρθατε στο έργο μας “Climate Justice Living Lab”.

Η ομάδα μας συγκεντρώθηκε στο Παλέρμο της Ιταλίας (30.10 – 31.10) για την εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ KA220-HED – Συμπράξεις συνεργασίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τίτλο “Climate Justice Living Lab”.

Η κοινοπραξία αποτελείται από το Πανεπιστήμιο του Παλέρμο, το A SUD από τη Ρώμη, το URV (το δημόσιο πανεπιστήμιο της Ταραγόνα – Ισπανία), την p-consulting.gr και το Πανεπιστήμιο της Μαριούπολης στην Ουκρανία.

Το έργο CJLL αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων που θέτει η κλιματική αλλαγή με την ενίσχυση του ρόλου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τομέα του κλιματικού δικαίου και της κλιματικής δικαιοσύνης. Το έργο ελπίζει να ενισχύσει την ικανότητα των επαγγελματιών του νομικού κλάδου, των φοιτητών, των ακτιβιστών και των δημοσιογράφων να γίνουν φορείς της δράσης για την αλλαγή. Το έργο επικεντρώνεται στη διατομεακή συνεργασία και στην ενίσχυση των μαθησιακών αποτελεσμάτων και των προγραμμάτων σπουδών στον τομέα αυτό. Τα αναμενόμενα αποτελέσματα του CJLL περιλαμβάνουν καινοτόμα OERs, video pills, διαδικτυακές ομιλίες και δημόσιες εκδηλώσεις με στόχο τη συμμετοχή τουλάχιστον 200 συμμετεχόντων φοιτητών νομικής και 120 ακτιβιστών. Η διεπιστημονική προσέγγιση αυτής της πρότασης και η ενσωμάτωση της διαδραστικής πλατφόρμας (living lab), του αρθρωτού σχεδιασμού μαθημάτων και των ευέλικτων μαθησιακών διαδρομών την καθιστούν καινοτόμο. Το έργο CJLL θα δώσει τη δυνατότητα σε φοιτητές, επαγγελματίες του νομικού κλάδου και μελετητές να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες, να εμβαθύνουν στην κατανόηση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και να διευκολύνουν τις δικαστικές διαδικασίες για το κλίμα προς υποστήριξη μιας δίκαιης μετάβασης στην κοινωνία μας.

Καθώς είμαστε ενθουσιασμένοι με τη συνεργασία για την επίτευξη της κλιματικής δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, παρουσιάσαμε τους στόχους του έργου μας, το σχέδιο εργασίας, το χρονοδιάγραμμα και τα παραδοτέα σε όλους τους εταίρους. Συζητήσαμε τις οικονομικές διατάξεις, τις κατευθυντήριες γραμμές και τις απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων και, επιπλέον, επικεντρωθήκαμε στο σχέδιο διαχείρισης του έργου, την εσωτερική υποβολή εκθέσεων, τον συντονισμό της επικοινωνίας και τη σύσταση της συμβουλευτικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Ως εταίροι σε αυτή τη θαυμάσια συνεργασία, είμαστε ενθουσιασμένοι για τις επερχόμενες δραστηριότητες και ευκαιρίες. Αυτή η εναρκτήρια συνάντηση μας τοποθετεί στρατηγικά και μας δίνει τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε την κλιματική δικαιοσύνη μακροπρόθεσμα. Μείνετε συντονισμένοι και συνεχίστε να μας ακολουθείτε για ενημερώσεις σχετικά με την πρόοδό μας στο πρόγραμμα κατάρτισης, τη διαχείριση του έργου, τα θερινά και χειμερινά σχολεία μας και φυσικά για ενημερώσεις σχετικά με το Living Lab και τις δημόσιες εκδηλώσεις μας!

Scroll to Top