Οι εταίροι e-VET4AI θα βρεθούν το Νοέμβρη στην Ιταλία.

Η σημαντική πορεία του έργου e-VET4AI έχει ξεκινήσει από τα τέλη του 2021 και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του έτους. Ύστερα από δεκάδες online meeting, τις διακρατικές συναντήσεις σε Ισπανία και Γερμανία, την εκδήλωση δραστηριότητα μάθησης στη Γερμανία, διδασκαλίας και κατάρτισης (LTTA), το Νοέμβριο του 2023, οι εταίροι θα συναντηθούν, δια ζώσης, για τελευταία φορά στην Ιταλία.

 

Τι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα;

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου και μέχρι και σήμερα, οι εταίροι δουλεύουν σκληρά για την ανάπτυξη των Εργαλείων του, του Εργαλείου αυτό-ευαισθητοποίησης (SAT), της Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας και Εφαρμογής, όμως δεν έμειναν μόνο εκεί! Δημιούργησαν και μια βάση δεδομένων με Εφαρμογές και μελέτες περίπτωσης.

Ύστερα από αρκετά online meetings από την αρχή του έργου και έχοντας ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη των εργαλείων, το Σεπτέμβριο του 2022, οι εταίροι βρέθηκαν για πρώτη φορά, δια ζώσης στην Ισπανία. Εκεί βρέθηκαν για να συζητήσουν περαιτέρω τις κατάλληλες δραστηριότητες υλοποίησης του έργου και την ανάπτυξη των παραπάνω εργαλείων.

Τα εργαλεία δημιουργήθηκαν και τον Μάρτιο του 2023, εκπαιδευτικοί από 4 διαφορετικές χώρες (Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Βέλγιο), είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν  στην τριήμερη δραστηριότητα μάθησης, διδασκαλίας και κατάρτισης (LTTA), που διοργάνωσε η σύμπραξη του έργου και πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη. Κατά τη διάρκεια της LTTA, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα Εργαλεία, να τα δοκιμάσουν αλλά και να μας δώσουν σχόλια για τη βελτίωσή τους. Οι απαραίτητες προσαρμογές και διορθώσεις πραγματοποιήθηκαν και τα εργαλεία μεταφράστηκαν.

Τα εργαλεία του έργου, εκτός από τη σελίδα του e-VET4AI, είναι πλέον διαθέσιμα στην σελίδα του EPALE (Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ευρώπη) η οποία αποτελεί μια δυναμική διαδικτυακή κοινότητα και ένα κόμβο πόρων αφιερωμένο στην εκπαίδευση ενηλίκων. Χρησιμεύει ως κεντρική πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς, εκπαιδευόμενους, φορείς χάραξης πολιτικής και οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη για την ανταλλαγή γνώσεων, βέλτιστων πρακτικών και πόρων που σχετίζονται με την εκπαίδευση ενηλίκων.

Το Νοέμβριο του 2023, οι εταίροι θα πραγματοποιήσουν στις χώρες τους (Ελλάδα, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Βέλγιο) Εκδηλώσεις προώθησης (ημερίδες, σεμινάρια κτλ.) προκειμένου να γνωρίσει το κοινό το έργο και τα παραδοτέα του.

Επίσης, το Νοέμβριο του 2023, οι εταίροι θα βρεθούν για τελευταία φορά στην Ιταλία, φιλοξενούμενοι από τον οργανισμό ECOLE προκειμένου να βάλουν τις τελικές πινελιές αλλά και να συμμετάσχουν στην τελική Εκδήλωση του έργου.

Μάθετε περισσότερα για το έργο εδώ!

Μείνετε συντονισμένοι!

Scroll to Top