Οι σταθμοί του ProLearn

Οι σταθμοί του ProLearn μέχρι σήμερα

Το ξεκίνημα

Το ProLearn ξεκίνησε την ιστορία του στις 30 & 31 Οκτωβρίου του 2019. H p-consulting.gr μαζί με ακόμη 5 οργανισμούς από 5 διαφορετικά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντήθηκαν στην Πολωνική πόλη Λούμπλιν, με σκοπό να συμβάλουν στην ανάπτυξη των γνωσιακών ικανοτήτων και μαθησιακών δεξιοτήτων παιδιών ηλικίας από 6 μέχρι 14 ετών. Αφού τέθηκαν οι βάσεις, το χρονοδιάγραμμα του έργου και οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι, το έργο ήταν έτοιμο να ξεκινήσει.

Ο πρώτος μεγάλος σταθμός

Στο δεύτερο μισό του 2020 είχε ολοκληρωθεί το πρώτο μεγάλο παραδοτέο, το e-εργαλείο για τη διάγνωση των γνωσιακών διαδικασιών και των τρόπων μάθησης των παιδιών ηλικίας 6-10 ετών. Το εργαλείο αυτό έχει ως στόχο να αναγνωρίσει τον τρόπο που το κάθε παιδί (ξεχωριστά) μαθαίνει καλύτερα, ποιοτικότερα και ευκολότερα.

 Έτσι, στις 5 Νοεμβρίου του 2020 οι εταίροι συναντήθηκαν διαδικτυακά για να συντονίσουν την πιλοτική εφαρμογή του, που έλαβε χώρα το καλοκαίρι του 2021.

Ο δεύτερος μεγάλος σταθμός

Οι σταθμοί του ProLearn μέχρι σήμερα 1Το φθινόπωρο του 2021, είχε ολοκληρωθεί και το 2ο μεγάλο παραδοτέο, το e-εργαλείο για τη διάγνωση των γνωσιακών διαδικασιών και των τρόπων μάθησης των παιδιών ηλικίας 11-14 ετών. Το εργαλείο αυτό, έχει ακριβώς τον ίδιο στόχο με το προηγούμενο, μόνο που είναι διαμορφωμένο για έφηβους/-ες ηλικίας 11 με 14 ετών. Η πιλοτική εφαρμογή του εργαλείου έχει ξεκινήσει σε σχολεία στις χώρες των εταίρων και γίνεται μέχρι και σήμερα.

Τα 2 αυτά e-εργαλεία, δίνουν τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και γονείς να καταλάβουν καλύτερα τον τρόπο που μαθαίνει ένα παιδί, χωρίς τη συμμετοχή κάποιου ειδικού.

Που βρίσκεται σήμερα

Οι εταίροι συναντήθηκαν στη Ρώμη την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου 2021 με σκοπό να εκπαιδευτούν στα εργαλεία και τις μεθοδολογίες του έργου που είχαν μέχρι τότε ολοκληρωθεί. Στο περιθώριο της εκπαίδευσης συντόνισαν τη δημιουργία και πιλοτική εφαρμογή των 2 επόμενων παραδοτέων που είναι μια ψηφιακή εργαλειοθήκη για εκπαιδευτικούς και μια για μαθητές.

Μάθετε περισσότερα για τις τελευταίες δράσεις του έργου στο 4ο Ενημερωτικό Δελτίο.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα!

Scroll to Top