Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Έργο LOST

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 υλοποιήθηκε η Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Έργο LOST. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αχαΐας και διοργανώτρια εταιρεία ήταν η pconsulting.gr, εταίρος του Έργου στην Ελλάδα. Η Ημερίδα είχε θέμα τις εξαφανίσεις των ατόμων στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η ενημέρωση του ενδιαφερόμενου κοινού για τους στόχους του Έργου και κυρίως για τις διαστάσεις που έχει λάβει το σοβαρό φαινόμενο των εξαφανίσεων.

H Ημερίδα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό από τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, κ. Χαράλαμπο Μπονάνο. Η κα. Χαριτίνη-Μαρία Σκουλίδη και ο κ. Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος από την pconsulting.gr, παρουσίασαν το Έργο δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες στο κοινό. Ακολούθησε η παρουσίαση της κας Μαρίας Λόη από το Χαμόγελο του Παιδιού σχετικά με τον ρόλο του φορέα στις περιπτώσεις των εξαφανίσεων παιδιών.

Στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας, ο κ. Γεράσιμος Κουρούκλης, Διοικητής της Υπηρεσίας “Silver Alert” και η κα. Καλομοίρα Μπαζέλη, κοινωνιολόγος-εγκληματολόγος της Υπηρεσίας, μοιράστηκαν με το κοινό χρήσιμες πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία των εξαφανίσεων ενηλίκων και ατόμων τρίτης και τέταρτης ηλικίας στην Ελλάδα. Ακολούθησε ο Dr. Απόστολος Βεΐζης, Διευθυντής Προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, κάνοντας μια παρουσίαση για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και τα ποσοστά εξαφανίσεων ανάμεσα τους.

Τέλος ο κ. Γεώργιος Τσούκαλης, ιδιωτικός ερευνητής και Σύμβουλος Πολιτιστικής κληρονομιάς UNESCO Πειραιώς και νήσων αναφέρθηκε στη συμβολή των ΜΜΕ στις εξαφανίσεις ατόμων και πως αυτά μπορούν να παίξουν θετικό ρόλο στη διαδικασία των ερευνών.

Στο τέλος της Ημερίδας, παρέμβαση έκανε ο κ. Γεώργιος Χατζής, υποδιοικητής της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, παρουσιάζοντας την πλευρά των διασωστών και δίνοντας στο κοινό μια εικόνα όσων βιώνουν κατά τη διαδικασία των ερευνών.

Το ενδιαφέρον του κοινού καθ’ όλη τη διάρκεια της Ημερίδας ήταν μεγάλο, καθώς μετά το πέρας των παρουσιάσεων υπήρξε εκτενής συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και των παρευρισκόμενων.

 

Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Έργο LOST 3 Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Έργο LOST 4 Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Έργο LOST 5 Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Έργο LOST 6
Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Έργο LOST 7 Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Έργο LOST 8 Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Έργο LOST 9 Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Έργο LOST 10

 

Scroll to Top