Πιστοποίηση Προσόντων;

Κι αφού ολοκληρώθηκαν οι σπουδές σου στο ΙΕΚ, παρακολούθησες και δεκάδες webinars, μάζεψες και κάποια χρόνια εμπειρίας στο αντικείμενό σου, έφτασε η στιγμή να κεφαλαιοποιήσεις τα προσόντα σου για μια καλύτερη θέση εργασίας! Αλλά πώς μπορείς όλα αυτά τα προσόντα να τα πιστοποιήσεις;

Πώς μπορεί κανείς να πιστοποιήσει ότι πραγματικά γνωρίζει το αντικείμενό του;

Σήμερα οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα. Ένα από αυτά, αν όχι το σημαντικότερο, είναι η εύρεση κατάλληλων συνεργατών, ώστε να προσλάβουν και να ενδυναμώσουν το έμψυχο δυναμικό τους.

Αλλά πώς θα βεβαιώσουν οι επιχειρήσεις ότι οι υποψήφιοι συνεργάτες τους πραγματικά γνωρίζουν αυτά που αναγράφουν στο βιογραφικό τους; Δεν είναι ούτε δόκιμη μα ούτε και συμφέρουσα, η εξέταση των υποψηφίων σε εκτενείς δοκιμασίες πριν την επιλογή τους. Απαιτεί πόρους, χρόνο και συνθήκες τις οποίες σήμερα δύσκολα μια επιχείρηση μπορεί να διαθέσει.

Πώς από την άλλη οι υποψήφιοι συνεργάτες τους θα βεβαιώσουν τον εν δυνάμει εργοδότη τους για τα προσόντα που με κόπο απέκτησαν. Πώς αντικειμενικά, θα μπορούν να έχουν τα προσόντα τους πιστοποιημένα, ώστε να μη χρειάζεται να αποδεικνύουν κάθε φορά μέσα από εκτεταμένες δοκιμασίες τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους; Με ποιόν τρόπο θα μπορέσουν να κεφαλαιοποίησουν τόσο τις μη τυπικές ή άτυπες σπουδές τους, μα και την εμπειρία τους, στα ενδιαφερόμενα μέρη;

Γιατί κρίνεται αναγκαία η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ;

Τι είναι το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων και Ποιος είναι αρμόδιος για την ανάπτυξή του;

Σε ποιους απευθύνεται το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων;

Τι προσφέρει το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων;

Αυτές τις απαντήσεις δίνει μεταξύ άλλων και το πρόγραμμα PROFI-VNFIL. Ένα πρόγραμμα που ανήκει στο πλαίσιο του Erasmus+ KA2, που υλοποιείται σε Ελλάδα, Ιταλία, Λιθουανία και Πορτογαλία.

Συγκεκριμένες όμως απαντήσεις στα παραπάνω θα δοθούν και στην online συζήτηση που θα γίνει τη Δευτέρα 30 Αυγούστου στις 17:00 στον παρακάτω σύνδεσμο:

bit.ly/PROFIVNFIL

Στη συζήτηση αυτή θα συμμετέχουν οι

Αναστασία Σαρχόσογλου (Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Εθνικού Συστήματος Παροχής Γεωργικών Συμβουλών και τακτικό μέλος του Δ.Σ. του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ)

Δημήτρης Χαριλάου (Πρόεδρος Ε.Δ.ΙΕΚ Εκπαιδευτές Δημοσίων ΙΕΚ)

Γιώργος Διαμαντόπουλος (Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης – ΠΑΝΕΔΔΙΕΚ)

Αναστάσιος Κωνσταντακόπουλος (Υπεύθυνος Ανάπτυξης Διαδικτυακών Εφαρμογών και Τηλεκπαίδευσης στην pconsulting.gr)

Θα συντονίζει ο Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος (Μέλος Δ.Σ. EFVET και γενικός διευθυντής της pconsulting.gr.

Αναστασία Σαρχόσογλου

Πιστοποίηση Προσόντων; 3

Γιώργος Διαμαντόπουλος

Πιστοποίηση Προσόντων; 5

Δημήτρης Χαριλάου

Πιστοποίηση Προσόντων; 7

Τάσος Κωνσταντακόπουλος

Πιστοποίηση Προσόντων; 9

Συντονίζει ο 

Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος

Πιστοποίηση Προσόντων; 11
Scroll to Top