Κι αφού ολοκληρώθηκαν οι σπουδές σου στο ΙΕΚ, παρακολούθησες και δεκάδες webinars, μάζεψες και κάποια χρόνια εμπειρίας στο αντικείμενό σου, έφτασε η στιγμή να κεφαλαιοποιήσεις τα προσόντα σου για μια καλύτερη θέση εργασίας! Αλλά πώς μπορείς όλα αυτά τα προσόντα να τα πιστοποιήσεις;
Πώς μπορεί κανείς να πιστοποιήσει ότι πραγματικά γνωρίζει το αντικείμενό του;
Σήμερα οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα. Ένα από αυτά, αν όχι το σημαντικότερο, είναι η εύρεση κατάλληλων συνεργατών, ώστε να προσλάβουν και να ενδυναμώσουν το έμψυχο δυναμικό τους.
Αλλά πώς θα βεβαιώσουν οι επιχειρήσεις ότι οι υποψήφιοι συνεργάτες τους πραγματικά γνωρίζουν αυτά που αναγράφουν στο βιογραφικό τους; Δεν είναι ούτε δόκιμη μα ούτε και συμφέρουσα, η εξέταση των υποψηφίων σε εκτενείς δοκιμασίες πριν την επιλογή τους. Απαιτεί πόρους, χρόνο και συνθήκες τις οποίες σήμερα δύσκολα μια επιχείρηση μπορεί να διαθέσει.
Πώς από την άλλη οι υποψήφιοι συνεργάτες τους θα βεβαιώσουν τον εν δυνάμει εργοδότη τους για τα προσόντα που με κόπο απέκτησαν. Πώς αντικειμενικά, θα μπορούν να έχουν τα προσόντα τους πιστοποιημένα, ώστε να μη χρειάζεται να αποδεικνύουν κάθε φορά μέσα από εκτεταμένες δοκιμασίες τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους; Με ποιόν τρόπο θα μπορέσουν να κεφαλαιοποίησουν τόσο τις μη τυπικές ή άτυπες σπουδές τους, μα και την εμπειρία τους, στα ενδιαφερόμενα μέρη;
Γιατί κρίνεται αναγκαία η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ;
Τι είναι το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων και Ποιος είναι αρμόδιος για την ανάπτυξή του;
Σε ποιους απευθύνεται το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων;
Τι προσφέρει το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων;
Αυτές τις απαντήσεις δίνει μεταξύ άλλων και το πρόγραμμα PROFI-VNFIL. Ένα πρόγραμμα που ανήκει στο πλαίσιο του Erasmus+ KA2, που υλοποιείται σε Ελλάδα, Ιταλία, Λιθουανία και Πορτογαλία.
Συγκεκριμένες όμως απαντήσεις στα παραπάνω θα δοθούν και στην online συζήτηση που θα γίνει τη Δευτέρα 30 Αυγούστου στις 17:00 στον παρακάτω σύνδεσμο:
bit.ly/PROFIVNFIL
Στη συζήτηση αυτή θα συμμετέχουν οι
Αναστασία Σαρχόσογλου (Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Εθνικού Συστήματος Παροχής Γεωργικών Συμβουλών και τακτικό μέλος του Δ.Σ. του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ)
Δημήτρης Χαριλάου (Πρόεδρος Ε.Δ.ΙΕΚ Εκπαιδευτές Δημοσίων ΙΕΚ)
Γιώργος Διαμαντόπουλος (Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης – ΠΑΝΕΔΔΙΕΚ)
Αναστάσιος Κωνσταντακόπουλος (Υπεύθυνος Ανάπτυξης Διαδικτυακών Εφαρμογών και Τηλεκπαίδευσης στην p–consulting.gr)
Θα συντονίζει ο Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος (Μέλος Δ.Σ. EFVET και γενικός διευθυντής της p–consulting.gr.
Αναστασία Σαρχόσογλου
Αναστασία Σαρχόσογλου
Γεωπόνος Επιστήμης Τροφίμων MSc, σύμβουλος αγροτικών επενδύσεων. Έχω περισσότερες από 6.000 ώρες διδακτική εμπειρία σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων, ενώ τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι στο σχεδιασμό και την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Εθνικού Συστήματος Παροχής Γεωργικών Συμβουλών και τακτικό μέλος του Δ.Σ. του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ από τον Νοέμβριο του 2019
Γιώργος Διαμαντόπουλος
Γιώργος Διαμαντόπουλος
Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά και είναι Διευθυντής του Δημόσιου ΙΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Δημοσίων ΙΕΚ.
Είναι εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Μαθηματικός-ΠΕ3 με ειδίκευση Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και έχει Μεταπτυχιακό τίτλο στην «Ηγεσία και Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων».
Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά και λίγα Γαλλικά.
Διαθέτει μεγάλη μεταπτυχιακή κατάρτιση – ειδίκευση σε: «Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση», «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενήλικων», «Οργάνωση και Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων», «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», «Επιμορφωτικά Βιωματικά Εργαστήρια», «Δημοσιοϋπαλληλικά θέματα για στελέχη Δημόσιας Διοίκησης», κά εκπαιδευτικά θέματα, θέματα διοίκησης, κατάρτισης και ευρωπαϊκά.
Άριστη γνώση, συνεχής επαγγελματική χρήση και διδακτική εμπειρία στην πληροφορική και στον αυτοματισμό γραφείου, ενώ διαθέτει Πιστοποίηση στην Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ- ICT) αλλά και Πιστοποίηση ΕΚΕΠΙΣ. Επίσης έχει συγγραφική δραστηριότητα.
Η μεγάλη του 35ετής Προϋπηρεσία στην Εκπαίδευση και Κατάρτιση, εκτός από την διδακτική προϋπηρεσία ως μαθηματικός, περιλαμβάνει υπηρεσία στη Μηχανογράφηση της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Αθήνας ως προγραμματιστής-υπεύθυνος εφαρμογών μισθοδοσίας-επετηρίδας εκπαιδευτικών, ήταν Επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Δ΄ Μελετών του ΥΠΕΠΘ, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Στρατηγικής για την Πληροφορική και τις Νέες Τεχνολογίες στην Εκπ/ση, επιμορφωτής εκπαιδευτικών καθηγητών Β/θμιας εκπαίδευσης στο ΠΕΚ Τρίπολης, συντονιστής προγραμμάτων για την «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην αξιοποίηση ΤΠΕ στην εκπαίδευση, μέλος διαφόρων επιτροπών του πρώην ΟΕΕΚ, Αναπληρωτής Διευθυντής για 6 χρόνια στο 2ο ΙΕΚ Πειραιά και από το 2010 έως σήμερα είναι Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ Πειραιά.
Έχει εκπονήσει και υλοποιήσει πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα από το 2004 έως και σήμερα, ενώ το Δ.ΙΕΚ Πειραιά του οποίου έχει την ευθύνη της Διεύθυνσης έχει λάβει τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Κινητικότητας.
Δημήτρης Χαριλάου
Δημήτρης Χαριλάου
Art & Creative Director
Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων
Μέλος Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας
Πρόεδρος Ε.Δ.ΙΕΚ (Εκπαιδευτές Δημοσίων ΙΕΚ)
- Επαγγελματική εμπειρία 27 ετών στον τομέα του Art και Διαφήμισης.
- Εκπαιδευτική εμπειρία 16.488 ωρών ήτοι:
Εκπαίδευση ενηλίκων ΚΕΚ / ΚΔΒΜ 2.709 ώρες, Ι.Ε.Κ. 12.831 ώρες
Εκπαίδευση κοινωνικά Ευπαθών ομάδων 948 ώρες (ΟΚΑΝΑ, Σωφρονιστικό ίδρυμα Φυλακών Κορυδαλλού)
- Συμμετοχή σε Επιστημονικές και Εξεταστικές επιτροπές πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ
Τάσος Κωνσταντακόπουλος
Αναστάσιος Κωνσταντακόπουλος
Ο Τάσος Κωνσταντακόπουλος είναι web developer με πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών και μεταπτυχιακό στην μηχανική λογισμικού. Έχει εμπειρία στην κατασκευή ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων, όπως επίσης και στην δημιουργία εκπαιδευτικών πλατφορμών εκπαίδευσης. Επίσης έχει προϋπηρεσία και στον τομέα του ΙΤ συνολικότερα, στην διαχείριση server αλλά και στην τεχνική υποστήριξη. Από το 2014 έχει συμμετάσχει σε αρκετά εθνικά, συγχρηματοδοτούμενα και ευρωπαϊκά προγράμματα στον χώρο της εκπαίδευσης αλλά και της υγείας. ”Μιλάει” αρκετές γλώσσες (προγραμματισμού…), του αρέσει να ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες και έχει πιστοποιημένες γνώσεις στην κυβερνοασφάλεια και στην χρήση Linux συστημάτων.
Συντονίζει ο
Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος
Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος
Κατέχει πτυχίο Μαθηματικού από το Πανεπιστήμιο Πατρών, έχει καλή γνώση στην ανάπτυξη πληροφορικών συστημάτων ειδικότερα σε WEB2.0 εφαρμογές. Με περισσότερα από 16 χρόνια εμπειρίας στην καινοτόμα επιχειρηματικότητα και στη συμβουλευτική πληροφοριακών συστημάτων αποκτώντας γνώσεις σχετικά με τις ψηφιακές πωλήσεις, τη διαφήμιση και άλλες εφαρμογές του σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, χρησιμοποιώντας μεθόδους που προσφέρονται από τις νέες τεχνολογίες και την πληροφορική. Εξειδικευμένη εμπειρία στα πληροφοριακά συστήματα μέσω της διαδικτυακής ανάπτυξης εφαρμογών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Δημιουργός εκπαιδευτικών αντικειμένων που σχετίζουν την τεχνολογία με την επιχειρηματικότητα και την εκπαίδευση.Μέλος σε ομάδες εργασίας του CEDEFOP που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία. Παράλληλα συμμετέχει διαρκώς σε πολλά συνέδρια για τις ανάγκες εκπαίδευσης που θα εμφανιστούν στην Ευρώπη με την νέα εποχή της μηχανοτρονικής επανάστασης και σε στενή επαφή με την Βασκική κυβέρνηση για αυτό το αντικείμενο.Μιλά άπταιστα αγγλικά και ιταλικά και έχει βασικές γνώσεις ισπανικών και γερμανικών. Είναι εθνικός αντιπρόσωπος στον EfVET για την Ελλάδα από το 2013, ένα ευρωπαϊκό forum για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση με περισσότερα από 4.000 μέλη σε όλη την Ευρώπη.Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο). Με σημαντική εμπειρία mστη διαχείριση εθνικών και διακρατικών προγραμμάτων από το South East Europe μέχρι το Erasmus+ και το ΕΣΠΑ είναι όσο αποτελεσματικός χρειάζεται. Το επιχειρηματικό και επικοινωνιακό του υπόβαθρο στη διαχείριση και την καθοδήγηση νεοφυών και υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ανέργων εγγυάται την επιτυχία στα πρώτα τους βήματα στον επιχειρηματικό στίβο. Οικονομική διαχείριση ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων σε τομείς όπως η εξωστρέφεια ΜΜε, η νεανική επιχειρηματικότητα και η αγροτική ανάπτυξη. Είναι σύμβουλος σε κοινωνική επιχείρηση και σε πολλά προγράμματα κατάρτισης.