Συνάντηση για το D-Care

Η συνάντηση για το D-Care πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 5 Οκτωβρίου 2020. Το Ευρωπαϊκό Έργο D-Care στοχεύει στην εκπαίδευση των φροντιστών των ατόμων με άνοια (επαγγελματιών & μη επαγγελματιών), με σκοπό την ενίσχυση των απαραίτητων γνώσεων και δεξιοτήτων τους. Οι εταίροι του Έργου είναι από Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα.

 

Ποιος ήταν ο σκοπός της συνάντησης;

Συνάντηση για το D-Care 3

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση μεταξύ των εταίρων για τα επόμενα βήματα του Έργου. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τέλος Οκτωβρίου, θα δημιουργηθεί μια πλατφόρμα που θα φιλοξενήσει ένα πρόγραμμα για την εκπαίδευση των εταίρων στη Θεραπεία Γνωστικής Ενεργοποίησης (Cognitive Stimulation Therapy – CST). Ο οργανισμός AgeUK είναι υπεύθυνος για το εκπαιδευτικό υλικό και η p-consulting.gr έχει αναλάβει τη δημιουργία και την υλοποίηση της πλατφόρμας. Στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα εκπαιδευτούν όλοι οι εταίροι, τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος από κάθε οργανισμό.

 

Επόμενη συνάντηση για το D-Care

Η επόμενη διακρατική συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο 2021 στο Μπρίστολ του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά λόγω της κατάστασης του COVID-19. Εκτός όμως από την προγραμματισμένη συνάντηση, οι εταίροι σχεδιάζουν και συχνές διαδικτυακές συναντήσεις, για τη διασφάλιση της επιτυχημένης υλοποίησης του Έργου.

Scroll to Top