Τα workshops του έργου ACT πλησιάζουν!

Η pconsulting.gr μαζί με τους υπόλοιπους εταίρους του έργου ACT μπαίνουν στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή μιας σειράς online εργαστηρίων (workshops) για διασυνοριακή συνεργασία για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ), μεταξύ μαθητών 14-18 ετών. 

Η πορεία των παραδοτέων μέχρι σήμερα! 

Μετά την τριήμερη Εκδήλωση Κατάρτισης στο Aarhus της Δανίας, τον Οκτώβρη του 2023, η σύμπραξη του έργου ACT! υλοποίησε από τα μέσα του Δεκέμβρη του 2023, μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου του 2024 την πιλοτική δράση του Εργαλείου Αυτό-στοχασμού αλλά και του Εκπαιδευτικού Διαδικτυακού Προγράμματος, που απευθύνονται σε δασκάλους μαθητών 14-18 ετών. Η δράση αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι του έργου καθώς η ανατροφοδότηση από τους δασκάλους σήμανε την επιτυχημένη και ποιοτική δημιουργία των παραπάνω εργαλείων.  

Η πιλοτική δράση, των παραδοτέων του έργου, διεξήχθη σε Ελλάδα, Δανία, Ρουμανία και Ιταλία, με πάνω από 120 εκπαιδευτικούς. Η ανατροφοδότηση που έλαβε η σύμπραξη ήταν πολύτιμη και τα σχόλια εξαιρετικά!  

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι εταίροι του έργου, δεν έμειναν μόνο εκεί! Δημιούργησαν μια βάση δεδομένων «Inspiration Library» ώστε να εμπνεύσουν τους εκπαιδευτικούς ακόμα περισσότερο σε σχέση με τους ΣΒΑ. 

Τα workshops 

Η pconsulting.gr θα προχωρήσει μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου 2024, στην τελειοποίηση των δύο εργαλείων αλλά και στις τελευταίες πινελιές της ecommunity platform, η οποία και θα αποτελέσει το μέσo επικοινωνίας για τη διασυνοριακή συνεργασία των μαθητών ηλικίας 14-18 ετών.   

Τέλη Φεβρουαρίου 2024, θα διεξαχθεί το πρώτο workshop με μαθητές 14-18 ετών οι οποίοι θα συμμετάσχουν στα Διαδικτυακά εργαστήρια διασυνοριακής συνεργασίας για τους ΣΒΑ. Οι μαθητές, ερχόμενοι από Ελλάδα, Δανία, Ρουμανία και Ιταλία, θα γνωρίσουν το έργο ACT, ύστερα από τις παρουσιάσεις των εταίρων, θα μάθουν περισσότερα για τους ΣΒΑ και θα διαλέξουν έναν από αυτούς με τον οποίο θα ήθελαν να ασχοληθούν και να παρουσιάσουν ανά χώρα.  

Το δεύτερο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2024, όπου οι μαθητές θα παρουσιάσουν μέρος της δουλείας του ενώ το τελικό αποτέλεσμα θα παρουσιαστεί στο 3ο και τελικό workshop τον Απρίλιο.  

Είμαστε ευτυχείς που έχουμε καθηγητές και μαθητές ως μέλη της κοινότητάς μας, οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης σε όλα τα ευρωπαϊκά σύνορα. 

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα!

Scroll to Top