Τιμώντας τους εκπαιδευτικούς-Reimagine Distance Learning

5η Οκτωβρίου, Παγκόσμια μέρα των Εκπαιδευτικών. και έχουμε την ευκαιρία να αναγνωρίσουμε την συμβολή τους στην εκπαίδευση και την κοινωνία. Η σημερινή μέρα μας δίνει τη δυνατότητα να υπογραμμίσουμε το ζωτικό ρόλο που παίζουν οι εκπαιδευτικοί στο σχηματισμό μυαλών και νοοτροπιών στην τωρινή αλλά και τις μελλοντικές γενιές καθώς και τη δημιουργία συνθηκών που οδηγούν στην αγάπη για μάθηση. Είναι μια υπενθύμιση για την σημαντικότητα της επένδυσης στην εκπαίδευση αλλά και στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών προκειμένου να διασφαλίζεται η ποιότητα, η αποτελεσματικότητα και η προσαρμογή στις νέες τεχνολογικές συνθήκες.

Η p-consulting.gr έχει την τύχη να είναι εταίρος στο έργο Reimagine Distance Learning στα πλαίσια του Erasmus+ που ως σκοπό έχει να ενισχύσει τις δυνατότητες των εκπαιδευτικών μέσα από καινοτόμες μεθόδους και εργαλεία βασισμένα στην Μεθοδολογία Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού καθώς και την ικανότητα και ετοιμότητα τους να προβούν σε μια σημαντική στροφή προς την διαδικτυακή εκπαίδευση.

Το έργο είναι ήδη σε εξέλιξη και σε φάση υλοποίησης μιας διαδικτυακής πλατφόρμας η οποία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια ψηφιακή εργαλειοθήκη γεμάτη με ψηφιακά εργαλεία και μεθοδολογίες οι οποίες θα έχουν σαφείς οδηγίες και θα μπορούν εύκολα να είναι χρήσιμες σε πραγματικές συνθήκες. Επίσης θα υπάρχουν διαδικτυακά μαθήματα που θα παρέχουν την απαραίτητη γνώση με εύκολο τρόπο. Αυτό που είναι όμως πιο σημαντικό από όλα είναι η δυνατότητα πρόσβασης από όλους και η συμπερίληψη των πάντων ώστε ο καθένας ανεξαρτήτως χώρας, κοινωνικής ομάδας και οικονομικού επιπέδου να μπορεί να συμμετέχει.

Ας τιμήσουμε επομένως όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και εκείνους που συμμετέχουν σε έργα με στόχο το μετασχηματισμό όπως το Reimagine Distance Learning καθώς η αγάπη τους και η αφοσίωση τους ανοίγει το δρόμο για μια εκπαίδευση χωρίς σύνορα.

Μείνετε συντονισμένοι για τις συναρπαστικές εξελίξεις.

Scroll to Top