Το “Being a Female Entrepreneur” project στη Σουτσάβα της Ρουμανίας

Οι διακρατικές συναντήσεις σε αυτή την περίοδο ύφεσης της κυριαρχίας του COVID-19, είναι πράγματι ζωτικές και αναζωογονητικές για τα έργα Erasmus+ KA2 και τις κοινοπραξίες που τα υλοποιούν. Η  p-consulting.gr και οι εταίροι μας είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε από κοντά και να συζητήσουμε την ατζέντα, την ροή των εργασιών, τα επόμενα βήματα, τις προθεσμίες, τυχόν εμπόδια και πως να τα ξεπεράσουμε και να ανανεώσουμε τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς δεσμούς μας. Αυτή την φορά, από τις 28 έως τις 29 Απριλίου 2022, η κοινοπραξία του έργου „Being a Female Entrepreneur“ συναντήθηκε στη Σουτσάβα της Ρουμανίας και ο οργανισμός που μας φιλοξένησε ήταν το Institutul Bucovina.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της συνάντησή μας, το πρόγραμμα που είχε οργανωθεί από τον εταίρο υποδοχής ήταν γεμάτο, παραγωγικό και αποδοτικό από όλες τις πλευρές.

Πετύχαμε να οριστικοποιήσουμε το Εργαλείο Αυτό-Αξιολόγησης για τις επιχειρηματικές δεξιότητες και ικανότητες στον Τομέα των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών, σε όλες τις γλώσσες των εταίρων και είναι διαθέσιμο online εδώ.

Οι οικοδεσπότες, κάλεσαν και σύστησαν στην κοινοπραξία ένα Στέλεχος των Περιφερειακών Αρχών, στον οποίο είχαμε την δυνατότητα να παρουσιάσουμε το έργο και τα έως τώρα υλοποιημένα παραδοτέα, καθώς και αυτά που αναπτύσσονται άμεσα, όπως η αξιολόγηση των ήπιων δεξιοτήτων στο τομέα που στοχεύει το έργο. Το παραδοτέο αυτό συζητήθηκε διεξοδικά και θα οριστικοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Επιπρόσθετα, με μεγάλη χαρά, αποδεχτήκαμε πρόσκληση από ένα ιδιωτικό περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι, να συμμετέχουμε σε ζωντανή εκπομπή, στην οποία όλοι οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν πλευρές της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον Πολιτιστικό και Δημιουργικό Τομέα και χαρακτηριστικά, στις χώρες τους, των ομάδων-στόχων. Όλη η διάρκεια της καταγεγραμμένης εκπομπής είναι διαθέσιμη εδώ.

Female_entr_img-3-5_2

Τη δεύτερη και τελευταία ημέρα είχαμε άλλη μία εξαιρετική καλεσμένη, την Αντιπρόσωπο του Σωματείου των Γυναικών Επιχειρηματιών της Περιφέρειας της Σουτσάβα, με την οποία ανταλλάξαμε πολύτιμο υλικό ανατροφοδότησης και γνώσεις.  Μετά την αναχώρησή της, συνοψίσαμε και ολοκληρώσαμε, ορίζοντας πρόσφορες, για όλους, ημερομηνίες για την επόμενη Διακρατική Συνάντηση του έργου, το Σεπτέμβριο 2022, στη Zadar της Κροατίας, νέες και περαιτέρω ενισχυτικές δραστηριότητες διάδοσης του έργου, και τέλος διαπραγματευτήκαμε ένα αρχικό πλάνο για το online εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στους μήνες που ακολουθούν,  που θα υλοποιήσουμε για νέες γυναίκες, και για όσες φιλοδοξούν να γίνουν επιχειρηματίες στον ΤΠΔΒ.

Μπορείτε να ενημερώνεστε συνεχώς για τις δράσεις του έργου, μέσα από το website και το Facebook.
Scroll to Top