Το O’Bias και η ασυνείδητη έμφυλη διάκριση στην εργασία

Η ισότητα ανδρών και γυναικών στην αγορά εργασίας είναι ένα ζήτημα που απασχολεί ολοένα και περισσότερο τις δυτικές κοινωνίες. Μια γενικευμένη εντύπωση που επικρατεί, είναι πως η έμφυλες ανισότητες συντηρούνται συνειδητά.

Το O’Bias και η ασυνείδητη έμφυλη διάκριση στην εργασία 3Από την μια πλευρά, πολλοί που προσλαμβάνουν εργαζόμενους/ -ες τείνουν να μεροληπτούν υπέρ του ενός ή του άλλου φύλου. Από τη διαδικασία σύνταξης μιας αγγελίας για εργασία μέχρι και την συνέντευξη ενός υποψηφίου εργαζομένου/ -ης, δείχνουν την προτίμησή τους προς το φύλλο.

Από την άλλη πλευρά όμως, υπάρχουν επαγγέλματα που δύσκολα θα προσελκύσουν έναν άντρα που ψάχνει εργασία (π.χ. νηπιαγωγός, γραμματέας κ.λπ. ), όπως επίσης και άλλα τα οποία δύσκολα θα τα κυνηγήσει μια γυναίκα (π.χ. ηλεκτρολόγος, πολιτικός μηχανικός κ.λπ.).

Η πραγματικότητα όμως δεν είναι τόσο απλή. Πολλές φορές, όλοι μας μπορεί να μεροληπτούμε ασυνείδητα χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Το ευρωπαϊκό έργο O’ Bias

Το έργο O’ Bias Your future επιδιώκει να καταπολεμήσει τις πρακτικές που συντηρούν την έμφυλη ανισότητα στην διεκδίκηση θέσεων εργασίας.

Εργαλεία αυτό- αξιολόγησης

Στην παρούσα φάση του έργου, η p-consulting.gr σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους του έργου, κατασκευάζει 2 ψηφιακά εργαλεία αυτό-αξιολόγησης που απευθύνονται σε επαγγελματίες που προσλαμβάνουν εργαζομένους/ -ες και για όσους αναζητούν εργασία.

Ο βασικός σκοπός των εργαλείων είναι να τους προσφέρει ένα δωρεάν και εύχρηστο τρόπο να αναγνωρίσουν πρακτικές έμφυλες διάκρισης που χρησιμοποιούν οι ίδιοι/-ες.

 

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα!

Scroll to Top