Το Transnational Training του AIDA

 Η p-consulting.gr, συμμετέχει στο Transnational Training για το έργο AIDA, που διεξάγεται 21/03/2022 – 25/03/2022 στην Sopuerta. Οι εταίροι του έργου AIDA, από 4 διαφορετικές χώρες και 5 διαφορετικούς οργανισμούς, συναντιούνται, από κοντά, στη χώρα των Βάσκων στην Ισπανία, φιλοξενούμενοι από το CENTRO SAN VIATOR, συμμετέχοντας ενεργά σε αρκετές δράσεις.

Μετά από αυτό το πενθήμερο οι εταίροι, θα έχουν ανταλλάξει απόψεις, θα έχουν μοιραστεί ιδέες και σκέψεις και θα έχουν γνωρίσει νέες οπτικές για την υλοποίηση του έργου. Το πενθήμερο αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως ένα σημείο καίριας σημασίας για την πορεία και υλοποίηση του έργου και φυσικά η p-consulting.gr δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό!

21/03/2022

Το Transnational Training του AIDA 3Tην πρώτη ημέρα του Transnational Training, οι εταίροι επισκέπτονται το Talleres USOA για να γνωρίσουν τις δράσεις του, στο πλαίσιο της απασχόλησης ατόμων με νοητικά προβλήματα. Αργότερα, θα γίνει παρουσίαση με θέμα «Ένα νέο όραμα φροντίδας για τους ηλικιωμένους με νοητική υστέρηση σε υπηρεσίες στέγασης» από την Βegoña Bugallo Naveira, Γηριατρική νοσοκόμα. Η πρώτη μέρα κλείνει με την επίσκεψη στο GORABIDE, που παρέχει υπηρεσίες στέγασης για ηλικιωμένα άτομα με νοητική αναπηρία.

22/03/2022

Την δεύτερη ημέρα, 22/03/2022, οι εταίροι θα ενημερωθούν για την Μέριμνα για τους ηλικιωμένους με νοητική υστέρηση από την οπτική γωνία των κοινωνικών οργανώσεων, του Ιδρύματος Amadip Esment και του ιδρύματος Juan XXIII Foundation. Κλείνοντας οι εταίροι θα κληθούν να μοιραστούν τις ιδέες και απόψεις τους, για το ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του δεύτερου παραδοτέου του AIDA, που θα συντονίζεται από τον κ. Αλφρέντο Γκαρμέντια.

23/03/2022

Την τρίτη ημέρα του Transnational Training, στις 23/03/2022, οι εταίροι θα συνεχίζουν να ενημερώνονται για την Μέριμνα για τους ηλικιωμένους με νοητική υστέρηση από την οπτική γωνία των κοινωνικών οργανώσεων, αυτή την φορά από το ίδρυμα Lantegi Batuak Foundation. Η ημέρα θα συνεχιστεί γνωρίζοντας τα οφέλη της σωματικής και συναισθηματικής δραστηριότητας για ηλικιωμένα άτομα με νοητική υστέρηση. KIDO PARKS

Transnational Training -AIDA24/03/2022

Η προτελευταία μέρα, 24/03/2022, έχει σαν θεματολογία «Τι κάνουμε με τους μεγαλύτερους με νοητική υστέρηση; Προσέγγιση σε ένα ολοκληρωμένο όραμα» από το  Ίδρυμα Gureak Foundation. Η ημέρα θα συνεχιστεί με εργασίες για την δομή του δεύτερου παραδοτέου του έργου AIDA και για το εκπαιδευτικό υλικό. Ειδικότερα, θα δοθεί έμφαση στο υλικό του προγράμματος σπουδών. Τέλος, η μέρα θα συνεχιστεί με ενημέρωση για την μέριμνα για ηλικιωμένους με νοητική υστέρηση από δημόσιους φορείς.

25/03/2022

Η τελευταία μέρα του Transnational Training  θα κλείσει με ενημέρωση με θέμα: «Ολοκληρωμένη φροντίδα για ηλικιωμένους με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού. Μια νέα προσέγγιση στο μοντέλο ολοκληρωμένης φροντίδας» του Ιδρύματος APNABI Foundation. Κατόπιν οι εταίροι θα συζητήσουν αναλυτικά και θα κατανείμουν εργασίες, που αφορούν την υλοποίηση του έργου AIDA και των παραδοτέων του.

Scroll to Top