Connecting Europe! project

Όσα πρέπει να ξέρετε για το Connecting Europe!

Λίγα λόγια για το Connecting Europe!

Ας μάθουμε, λίγα βασικά πράγματα για το έργο Connecting Europe!. Το έργο ξεκίνησε να υλοποιείται τον Ιανουάριο του 2022. Η σύμπραξη, εκτός της p-consulting.gr από την Ελλάδα, αποτελείται από ακόμα εννέα (9) φορείς από Φιλανδία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία και Μάλτα.

Στόχος του έργου, είναι να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι η γνήσια και διαφανής συνεργασία μεταξύ παρόχων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ), ενδιάμεσων οργανισμών και εργοδοτών, θα διευκολύνει την κινητικότητα των φοιτητών/σπουδαστών και θα αυξήσει την ευρωπαϊκή συνεργασία μεταξύ ιδρυμάτων που εμπλέκονται στις κινητικότητες Erasmus+.

Σε ποιους απευθύνεται

Το έργο Connecting Europe!, επικεντρώνεται κυρίως, σε όσους ασχολούνται με τον τομέα της φιλοξενίας, της υγείας και τον τεχνικό τομέα. Το έργο απευθύνεται σε:

  • Πάροχους και Σπουδαστές ΕΕΚ,
  • Φορείς και ενδιάμεσους οργανισμούς, που εμπλέκονται στις κινητοποιήσεις Erasmus+ KA1,
  • Εργοδότες και
  • Ενδιαφερόμενα μέρη και εταιρείες που εκπροσωπούν τους τομείς της φιλοξενίας, της υγείας και τον τεχνικό τομέα.

Ποιος είναι ο σκοπός του έργου

Connecting Europe! projectΟ σκοπός του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός φιλοξενίας και αποστολής των φοιτητών Erasmus + KA1, με τρόπο που να μπορούν να συμμετέχουν σε ευκαιρίες μάθησης υψηλής ποιότητας και χωρίς αποκλεισμούς. Επίσης, σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη πλαισίων, συστάσεων, πινάκων δεξιοτήτων και εργαλείων (αύτο)αξιολόγησης, που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν, κατά τη δημιουργία συνεργατικών κοινοπραξιών/ συμπράξεων Erasmus+.

Επιπρόσθετα, το έργο έχει σκοπό να αναπτύξει διαφανείς και ποιοτικές υπηρεσίες υποστήριξης για τους φοιτητές, με τρόπο που να επιτρέπει και να ενθαρρύνει την ένταξη όλων των φοιτητών/σπουδαστών και τη διεθνοποίηση. Τέλος, το έργο σκοπεύσει στην αύξηση της ικανότητας των οργανισμών που εμπλέκονται σε κινητικότητες Erasmus+, να συνεργάζονται με αποτελεσματικότητα, με διαφάνεια διακρατικά και σε διαφορετικούς τομείς.

Παραδοτέα του έργου

Το έργο Connecting Europe!, με την υλοποίησή του, θα δημιουργήσει, ένα εικονικό μάθημα που θα απεικονίζει την  προετοιμασία φοιτητών/σπουδαστών για κάποια κινητικότητα. Θα προετοιμάζει τους φοιτητές ΕΕΚ στον τομέα της φιλοξενίας, της τεχνικής και της υγειονομικής περίθαλψης, για την κινητικότητά τους Erasmus+ KA1 και θα τους δίνει, τις δεξιότητες που χρειάζονται για να εργαστούν σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

Connecting Europe! projectΈνα ακόμη παραδοτέο του έργου, θα αποτελούν τα εργαλεία που θα δημιουργηθούν, για την αναγνώριση ορισμένων δεξιοτήτων. Τα εργαλεία αυτά, θα επιτρέπουν στους παρόχους ΕΕΚ, να αναγνωρίζουν δεξιότητες του 21ου αιώνα και άλλες δεξιότητες, οι οποίες θα βοηθούν τους φοιτητές/σπουδαστές της ΕΕΚ, να επιτύχουν στον επαγγελματικό χώρο.

Αυτή είναι και μια ακόμη καινοτομία του έργου, γιατί αυτή την στιγμή, οι δεξιότητες αυτές, δεν αναγνωρίζονται επίσημα λόγω έλλειψης εργαλείων.

Τα εργαλεία αυτά, θα εφαρμοστούν από τους εταίρους και θα χρησιμοποιούνται πέρα από τη διάρκεια υλοποίησης του έργου, κατά την αποστολή και φιλοξενία φοιτητών σε κινητοποιήσεις Erasmus+.

Η πορεία του έργου

Αυτή την στιγμή, οι εταίροι του έργου, έχουν προγραμματίσει το kick off meeting, στα τέλη Μαΐου, στην Μάλτα. Το kickoff meeting, αποτελεί την πρώτη επίσημη συνάντηση των εταίρων του έργου και κατά την διάρκεια αυτού, πραγματοποιούνται εργασίες υψίστης σημασίας, όπως η διευκρίνηση διαφόρων εννοιών και ορισμών, για μια κοινή ευρωπαϊκή ορολογία.

Σε αυτό το meeting, οι εταίροι θα παρουσιάσουν τους οργανισμούς/φορείς, που εκπροσωπούν, θα γνωριστούν μεταξύ τους και θα θέσουν τις βάσεις για την υλοποίηση και την πορεία του έργου.

Η σύμπραξη

Οι οργανισμοί της σύμπραξης είναι οι παρακάτω:

  1. Axxell Utbildning AB, από Φιλανδία.
  2. Education & Mobility (Stiker Global Services), από Ισπανία.
  3. UNISER SOC.COOP.ONLUS, από την Ιταλία.
  4. Galway and Roscommon Education & Training Board, από Ιρλανδία.
  5. Dialogue Diversity Unipossoal Lda, από Πορτογαλία.
  6. IZI Ltd (Easy Job Bridge), από Μάλτα.
  7. Calasanz Santurtzi S.L., από Ισπανία.
  8. Kainuum Ammattiopisto, από Φιλανδία.
  9. Scuola Centrale Formazione Associazione SCF, από Ιταλία.
  10. p-consulting.gr, από Ελλάδα.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι η p-consulting.gr, έχει ήδη δημιουργήσει την ιστοσελίδα του έργου, στην οποία και θα βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο, την σύμπραξη και τους εταίρους, τα παραδοτέα, τα νεότερα και φυσικά τον τρόπο επικοινωνίας. Επιπλέον, έχει αναλάβει τον σχεδιασμό των brochure, poster και του promotional video.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα και εξελίξεις εδώ!

Scroll to Top