Το έργο ACT!

ACT! Η πορεία του μέχρι σήμερα!

Το έργο ACT!

Το έργο ACT! επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των απαραίτητων εργαλείων και μεθόδων, έτσι ώστε παιδιά και δάσκαλοι από διαφορετικές χώρες και διαφορετικά εκπαιδευτικά και πολιτιστικά περιβάλλοντα να συνεργαστούν (συν-δημιουργικά) σε παγκόσμια θέματα που σχετίζονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ).

H p-consulting.gr συμμετέχει στην σύμπραξη του έργου ACT!, μαζί με εταίρους από Ελλάδα, τη Δανία, τη Ρουμανία και την Ιταλία.

Η πορεία του ACT!

Το έργο ACT! ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2021 και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2024. Οι εταίροι του συναντήθηκαν για πρώτη φορά δια ζώσης στο Aarhus της Δανίας, το Φεβρουάριο του 2022, φιλοξενούμενοι από το SOSU Østjylland. Στην πρώτη τους συνάντηση, οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να ορίσουν τις βασικές διαδικασίες σχετικά με την υλοποίησή του. Η συνάντησή τους ήταν μόνο η αρχή…

ACT! Η πορεία του μέχρι σήμερα! 1
Φωτογραφία από τη συνάντηση στο Aarhus, Δανία.

Αργότερα, το Σεπτέμβριο του 2022, οι εταίροι συναντήθηκαν ξανά, στον Πειραιά, φιλοξενούμενοι από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Θεμιστοκλής». Σε αυτή τη συνάντηση η p-consulting.gr παρουσίασε στη σύμπραξη το προσχέδιο του πρώτου παραδοτέου του έργου. Η p-consulting.gr παρουσίασε το προσχέδιο για το Εργαλείο αυτό-αξιολόγησης για εκπαιδευτικούς. Το πρώτο παραδοτέο, θα είναι διαθέσιμο το Μάιο, αφού τον επόμενο μήνα θα δοκιμαστεί, στις χώρες από όπου προέρχονται οι εταίροι.

ACT! Η πορεία του μέχρι σήμερα! 2
Φωτογραφία από τη συνάντηση στον Πειραιά, Ελλάδα.

Από το Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα, οι εταίροι συναντιούνται Online και αναπτύσσουν το υλικό για το δεύτερο παραδοτέο του έργου, του Διαδικτυακού προγράμματος κατάρτισης για εκπαιδευτικούς. Ο κάθε εταίρος ξεχωριστά αλλά και σε συνεργασία μεταξύ τους, αναπτύσσουν προσεκτικά το περιεχόμενο του προγράμματος, το οποίο θα παρέχει, εκτός των άλλων, καλές πρακτικές, δραστηριότητες για τους μαθητές τους και Quiz.

Φωτογραφίες από τις online συναντήσεις.

Τα παραδοτέα θα είναι διαθέσιμα σύντομα!

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τους ΣΒΑ πραγματικότητα!

Μείνετε συντονισμένοι για να μάθετε περισσότερα για το έργο ACT! και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης!

Scroll to Top