Events / Ημερίδα

Υποστήριξη μαθητών
με Ε.Ε.Α.

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

H Ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου MagicSens (Erasmus+, 2018-1-RO01-KA201-049489)

Φορείς υλοποίησης στην Ελλάδα είναι η p-consulting.gr και το ΙΒΕΠΕ ΣΕΒ.

Ημερομηνία
Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021
Ώρα
17:30 - 19:00
Χώρος
online μεσω zoom
Είσοδος
Δωρεάν

με δήλωση συμμετοχής

Για την ημερίδα

Η p-consulting.gr διοργανώνει την Ημερίδα «Υποστήριξη μαθητών με Ε.Ε.Α. – Ο ρόλος του εκπαιδευτικού», μια συνάντηση αφιερωμένη στις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και στις σύγχρονες πρακτικές υποστήριξης των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον.

Πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε έγκαιρα τις ανάγκες ενός μαθητή και να δημιουργήσουμε μια τάξη που ενισχύει τη συμμετοχή, τη μάθηση και την ένταξή του;

Μέσα από εισηγήσεις ειδικών, η Ημερίδα προσεγγίζει την αναγνώριση των Ε.Ε.Α., την ένταξη στην τυπική τάξη, τη συνεργασία εκπαιδευτικού και οικογένειας, καθώς και τη χρήση σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων.

Στόχος είναι η θεωρία να συνδεθεί με την καθημερινή εκπαιδευτική πράξη και οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις και πρακτικές για την αποτελεσματικότερη υποστήριξη κάθε μαθητή.

Σε ποιους απευθύνεται
Εκπαιδευτικούς Ειδικούς παιδαγωγούς Ψυχολόγους Γονείς Φοιτητές Επαγγελματίες εκπαίδευσης

Το πρόγραμμα

Μιάμιση ώρα με ομιλίες, πρακτικά εργαλεία και συζήτηση, σχεδιασμένη να συνδέσει τη θεωρία με την καθημερινή εκπαιδευτική πράξη και τις ανάγκες των μαθητών.

17:30ΥΠΟΔΟΧΗ

Έναρξη Ημερίδας

Χαριτίνη-Μαρία Σκουλίδη — CEO, Head of International Department, p-consulting.gr

17:35 – 17:45ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Το Ευρωπαϊκό Έργο MagicSens

Αλοίζια Μοσχοβάκου — Project & CSR Manager ΙΒΕΠΕ ΣΕΒ

17:45 - 18:00KΕΝΤΡΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ

Οι Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και η ανίχνευσή τους από τον εκπαιδευτικό

Αικατερίνη Κατάτση — Ψυχίατρος Παιδιού και Εφήβου με βαθμό Επιμελήτριας Α’ ΕΣΥ στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα και ΚοΚεΨΥΠΕ του ΓΝΠΠ Καραμανδάνειο

18:00 – 18:15KΕΝΤΡΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ

Παρεμβάσεις ενσωμάτωσης και ένταξης στην τυπική τάξη για μαθητές με ΕΕΑ

Σοφία Δρόσου — Ψυχολόγος, ιδιοκτήτρια στο “Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας” κ’ Πρόεδρος της εταιρείας “Ethos-hub”

18:15 – 18:30KΕΝΤΡΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ

Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση – Μιλώντας στους γονείς

Χριστίνα Γαλανού — Παιδοψυχολόγος

18:30 - 18:45KΕΝΤΡΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα MagicSens για δασκάλους μαθητών με Ε.Ε.Α.

Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος — CTO, p-consulting.gr

18:45 – 19:00KΛΕΙΣΙΜΟ

Ανοικτή συζήτηση

Χαριτίνη-Μαρία Σκουλίδη — CEO, Head of International Department, p-consulting.gr

Οι ομιλητές

Χαριτίνη-Μαρία Σκουλίδη

CEO · Head of International Department, p-consulting

Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος

CTO, p-consulting.gr

Σοφία Δρόσου

Ψυχολόγος · Ιδρύτρια & Πρόεδρος ETHOS HUB · Πρόεδρος ADHD Hellas · Διευθύντρια Κέντρου Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας

Αικατερίνη Κατάτση

Ψυχίατρος Παιδιού και Εφήβου με βαθμό Επιμελήτριας Α’ ΕΣΥ στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα και ΚοΚεΨΥΠΕ του ΓΝΠΠ Καραμανδάνειο

Χριστίνα Γαλανού

Παιδοψυχολόγος

Αλοίζια Μοσχοβάκου

Project & CSR Manager ΙΒΕΠΕ ΣΕΒ

Δημήτρης Κουνιάκης

ΜΑ TESOL / SpLDs / Teacher Trainer / DoS Mellon EFL

Ο Δημήτρης Κουνιάκης είναι εκπαιδευτικός TESOL/TEFL, εκπαιδευτής εκπαιδευτικών (Teacher Trainer) και ιδιοκτήτης του Κέντρου Ξένων Γλωσσών “ΜΕΛΛΟΝ”, με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της εκπαίδευσης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MA TESOL από το Staffordshire University.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκπαιδευτική καινοτομία, έχει σχεδιάσει, εισαγάγει και εφαρμόσει νέες προσεγγίσεις, μεθοδολογίες και εκπαιδευτικές παρεμβάσεις στην ελληνική αγορά της ELT, με στόχο τη δημιουργία πιο αποτελεσματικών, δημιουργικών και ανθρωποκεντρικών μαθησιακών εμπειριών.

Ως Teacher Trainer και εκπαιδευτικός ομιλητής, έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια και workshops στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει επίσης δημοσιεύσει άρθρα σε εθνικά και διεθνή περιοδικά, εκπαιδευτικές εκδόσεις και blogs, συμβάλλοντας ενεργά στον διάλογο για το μέλλον της σύγχρονης εκπαίδευσης.