Focus groups για το EU Leaders

Focus groups για το EU Leaders

Τι είναι τα focus groups;

Τα focus groups ή ομάδες εστίασης, είναι μια ερευνητική μέθοδος κατά την οποία συγκεντρώνονται μικρές ομάδες ανθρώπων προκειμένου να αποκτήσουν «κοινές εμπειρίες» απαντώντας σε ερωτήσεις, για τη συλλογή δεδομένων μέσω ομαδικής ημι-δομημένης συζήτησης. Οι ομάδες επιλέγονται λόγω προκαθορισμένων χαρακτηριστικών και οι ερωτήσεις έχουν σχεδιαστεί για να ρίξουν φως στα θέματα που εστιάζει το κάθε focus group.

Το έργο EU Leaders

Στόχος του έργου EU Leaders είναι να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων μέσω της ανάπτυξης στρατηγικών δεξιοτήτων ηλεκτρονικής ηγεσίας (e-ηγεσίας), που είναι απαραίτητες για τα στελέχη τους, ώστε να διαχειρίζονται τις ομάδες τους αποτελεσματικά και αποδοτικά σε εικονικά περιβάλλοντα εργασίας.

Μέσω του έργου θα αναπτυχθεί ένα σύνολο ψηφιακών εργαλείων για την αξιολόγηση, ανάπτυξη και πιστοποίηση δεξιοτήτων e-ηγεσίας, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και υποστηρίζοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.

Στην παρούσα φάση του έργου οι εταίροι διεξάγουν focus groups, στις χώρες τους προκειμένου να μοιραστούν τα αποτελέσματά τους. Τα focus groups, θα βοηθήσουν στη δημιουργία και ανάπτυξη των παραδοτέων του έργου και πιο συγκεκριμένα, του Μοντέλου e-ηγεσίας που υιοθετείται από οργανισμούς που βασίζονται στην τεχνολογία (Tech Based) αλλά και σε αυτούς που δεν βασίζονται στην τεχνολογία (Non Tech Based).

Τα Focus Group της p-consulting.gr

Από τέλος Οκτώβρη και μέχρι το τέλος του Νοέμβρη, διεξήχθησαν τα focus groups από την p-consulting.gr στα πλαίσια του έργου EU Leaders. Στα focus groups της p-consulting.gr συμμετείχαν στελέχη Tech Based (TB) και Non Tech Based (NΤΒ) επιχειρήσεων. Οι ομάδες επιλέχθηκαν προκειμένου να απαντήσουν σε ερωτήσεις που είχαν σχεδιαστεί, ώστε να ρίξουν φως στο θέμα της e-ηγεσίας.

Τα focus group διεξήχθησαν δια ζώσης αλλά και on line. Ο μέσος όρος διάρκειας των focus group ήταν περίπου 60’, ενώ οι ερωτήσεις που απαντήθηκαν ανά οργανισμό ήταν 14 για τις TB και 16 για τις ΝΤΒ.

Οι ερωτήσεις για τα focus group των ΝΤΒ επιχειρήσεων, αφορούσαν:

  • Την παραδοσιακή αλλά και την καινοτόμο διαχείριση ομάδας, με βάση τις αλλαγές που επήλθαν λόγω της πανδημίας COVID-19.
  • Την έμφαση των επιχειρήσεων, ώστε να προσαρμοστούν σε νέες εταιρικές κουλτούρες.

Ενώ οι ερωτήσεις για τα focus group των ΤΒ επιχειρήσεων αφορούσαν:

  • Στυλ ηλεκτρονικής ηγεσίας.
  • Διαδικτυακές προσεγγίσεις διδασκαλίας και μάθησης.
  • Απομακρυσμένες στρατηγικές και πολιτισμός.
  • Παρακολούθηση της προόδου των ατόμων από απόσταση.
  • Η χρήση εργαλείων που βασίζονται στο διαδίκτυο (για τη μέτρηση της παραγωγικότητας, της δέσμευσης, της προόδου της εργασίας κ.λπ.).

Δείτε  παρακάτω κάποια στιγμιότυπα από τα focus group που διεξήγαγε η p-consulting.gr.

Για τη διεξαγωγή των focus group των ΝΤΒ επιχειρήσεων ευχαριστούμε θερμά τους:

Focus groups για το EU Leaders 7

Αγγελοπούλου Ευγενία Διοικητικό στέλεχος στη CBL Patras

H CBL Πατρών αποτελεί την παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας παραγωγής πεπτιδίων. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές πεπτιδικών υλικών στον κόσμο. Μάθετε περισσότερα για την CBL εδώ!

Η Αγγελοπούλου Ευγενία είναι Διοικητικό στέλεχος της CBL Patras με πολυετή εμπειρία.

Focus groups για το EU Leaders 8

Καλογηρόπουλος Ευάγγελος – Co-Owner της Animi Wood Workshop

H Animi Wood Workshop είναι μια εταιρεία παραγωγής ξύλινων κατασκευών και παιχνιδιών με έδρα στην Κρήτη. Μάθετε περισσότερα για την Animi Wood Workshop εδώ!

Ο Καλογηρόπουλος Ευάγγελος είναι ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών της εταιρείας Animi Wood Workshop, που ξεκίνησε το ταξίδι της το 2017. Ο Ευάγγελος Καλογηρόπουλος,  επιμελείται το κομμάτι του σχεδιασμού έχοντας εργαστεί επί σειρά ετών ως γραφίστας και εικονογράφος.

Focus groups για το EU Leaders 9 

Στασινόπουλος Ασημάκης – COO Agile Coach, της TOBEA 

Η ΤΟΒΕΑ είναι η κατασκευάστρια εταιρεία του SEATRAC. Tο SEATRAC παρέχει τη δυνατότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα, να μπαίνουν και να βγαίνουν από τη θάλασσα αυτόνομα – χωρίς τη βοήθεια συνοδού ατόμου. Μάθετε περισσότερα για την ΤΟΒΕΑ εδώ!

Ο Ασημάκης Στασινόπουλος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (Manchester Metropolitan University, U.K.), με μεταπτυχιακές σπουδές στις Τηλεπικοινωνίες & Δίκτυα (University of Salford, School of Computing, Science & Engineering, Salford, U.K). Διαθέτει πολυετή εμπειρία και βαθιά γνώση των Μεθοδολογιών Διαχείρισης Έργου, Ανάλυσης και Σχεδίασης, κατέχοντας πιστοποιήσεις Scrum & PRINCE2. Συνολικά διαθέτει δεκατρία (15) έτη προϋπηρεσία ως Μηχανικός & Project Manager.

Focus groups για το EU Leaders 10

Μελισσαρόπουλος Γεώργιος – Στέλεχος Repl4astic

H Repl4astic είναι μια εταιρεία που δημιουργεί προϊόντα 100% ανακυκλωμένα με 0% απόβλητα και προωθεί τη μετάβαση από μια γραμμική (take-make-dispose) σε μια κυκλική οικονομία. Μάθετε περισσότερα για τη Repl4stic εδώ!

Ο Γιώργος Μελισσαρόπουλος είναι επιχειρηματίας έχοντας ιδρύσει πολλές διαφορετικές εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τις τελευταίες δυο δεκαετίες. Έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο του Νάντη στη Σκωτία με πτυχία στη διοίκηση και στην πληροφορική καθώς και με ένα μεταπτυχιακό στη βιώσιμη διοίκηση στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Οι γνώσεις και η εμπειρία του στη βιωσιμότητα των εταιρειών χωρίς να βλάπτουν το περιβάλλον είναι καθοριστική για την ανάπτυξη καινοτόμων πρωτοβουλιών.

Για τη διεξαγωγή των focus group των ΤΒ επιχειρήσεων ευχαριστούμε θερμά τους:

Focus groups για το EU Leaders 11 Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος – Co-Founder & Vice-President της InterMediaKT

H InterMediaKT είναι ένας Mη Κυβερνητικός/Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που εστιάζει στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και την καινοτομία. Μάθετε περισσότερα για την IntermediaKT εδώ!

Ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος με bachelor στις Βαλκανικές Σπουδές, έχει το πλεονέκτημα της «τεχνογνωσίας» στις γεωοικονομικές στρατηγικές, καθώς και την τεχνογνωσία για συνεργασία με επαγγελματίες με κοινούς στόχους, καθιστώντας τον πολύτιμο σύμβουλο. Το επαγγελματικό του υπόβαθρο του επέτρεψε να συμμετέχει σε διάφορες ομάδες όπως επαγγελματικά δίκτυα, πολιτιστικές ενώσεις και ομάδες νέων με καλά αποτελέσματα σε κάθε εργασία.

Focus groups για το EU Leaders 12

Καλογήρου ΣωτήριοςCo-Founder & CTO  Citiwave

Η Citiwave είναι εταιρεία παροχής Fiber και παρέχει υψηλών ταχυτήτων ασύρματο Internet και τηλεφωνία. Μάθετε περισσότερα για τη Citiwave εδώ!

Ο Καλογήρου Σωτήριος είναι Co-Founder & CTO της Citiwave.  Είναι Hardware Engineer και Software Engineer. Έχει εργαστεί ως Managing Director στην Ansr,ως Hardware Development Support Staff και Hardware/Software Engineer στην ΑΤΜΕL.

Focus groups για το EU Leaders 13Μπουκουβάλας ΙωάννηςDigital Marketing Manager :eight

H Eight8 είναι ένα web agency που παρέχει υπηρεσίες δημιουργίας custom ιστοσελίδων και υπηρεσίες Digital Marketing. Μάθετε περισσότερα για την Eight8 εδώ!

O Μπουκουβάλας Ιωάννης είναι επικεφαλής του Τμήματος Digital Marketing της :eight. Είναι πτυχιούχος των Τμημάτων  Έργων Υποδομής και Εσωτερικής Διακόσμησης. Έχει αναπτύξει τις στρατηγικές του ικανότητες στην ηγεσία και στη διοίκηση μέσω επιμορφωτικής εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πολυετή εμπειρία ως F&B Manager. Ο ίδιος, με τη βοήθεια της ομάδας του διαχειρίζονται πάνω από 25 επαγγελματικούς λογαριασμούς Social Media.

Focus groups για το EU Leaders 14

Ανεζίνης Βασίλης – Delivery Manager/Principal Consultant NetCompany IntraSoft

Η Netcompany-Intrasoft είναι ένας κορυφαίος Ευρωπαϊκός Όμιλος Λύσεων και Υπηρεσιών Πληροφορικής με ισχυρή διεθνή παρουσία και τεχνογνωσία, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις προστιθέμενης αξίας υψηλής ποιότητας σε ένα ευρύ φάσμα διεθνών και εθνικών δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών.

Ο Ανεζίνης Βασίλης είναι Delivery Manager και Principal Consultant της Netcompany-Intrasoft. Κατείχε θέση Ανώτερου Μηχανικού Λογισμικού στην CYTA Τηλεπικοινωνιών. Επίσης, κατείχε θέση στην Oracle Consulting Greece και συμβουλευτική θέση στην European Reliance AEGA. Πριν ενταχθεί στην European Reliance,έχει εργαστεί στην Multilab SA ως επικεφαλής ομάδας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην πληροφορική από το Πανεπιστήμιο Πατρών και πτυχίου B.S. στα Οικονομικά και τη Λογιστική.

Focus groups για το EU Leaders 15 Μπεκίρης Φοίβος – Co-owner NRG METRICS

H NRG METRICS είναι μια εταιρεία που παρέχει ακριβή δεδομένα σχετικά με την εταιρική διακυβέρνηση. Η εταιρεία πιστεύει ακράδαντα ότι η έλλειψη πληροφόρησης για θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και ιδιαίτερα στον τομέα της ιδιοκτησιακής δομής είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα, στόχος της είναι να καλύψει αυτό το κενό. Μάθετε περισσότερα για την ΝRG METRICS εδώ!

Ο Φοίβος Μπεκίρης είναι Ιδιοκτήτης και Γενικός Διευθυντής της NRG METRICS από το 2008. Είναι λέκτορας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2006. Οι σπουδές του αφορούν την Διοίκηση Επιχειρήσεων , τα Οικονομικά και την Εταιρική Διακυβέρνηση.

Focus groups για το EU Leaders 16Ειρήνη Ιωαννίδου – Founder & Creative Director Vongrid

Η Vongrid είναι ένα Creative Agency το οποίο δημιουργεί μια γκάμα ψηφιακών εμπειριών. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει ποικίλο διαδραστικό περιεχόμενο, παιχνίδια και ψηφιακά πολυμέσα. Μάθετε περισσότερα για τη Vongrid εδώ!

Η Ειρήνη Ιωαννίδου είναι ιδρύτρια και creative director του δημιουργικού γραφείου Vongrid καθώς και υπεύθυνη του τμήματος Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας. Κατέχει μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην «Επιστήμη και Τεχνολογία των Υπολογιστών» και τη «Διδακτική των Θετικών Επιστημών και της Πληροφορικής» και ασχολείται με την ανάπτυξη πολυμεσικών εφαρμογών και εκπαιδευτικών παιχνιδιών τα τελευταία 8 χρόνια.

Πήραμε μια γεύση σχετικά με την e-ηγεσία και ακούσαμε ενδιαφέρουσες απόψεις!

Μείνετε συντονισμένοι για τα αποτελέσματα των focus groups, όλων των εταίρων, του έργου EU Leaders!

Scroll to Top