Animation και διδασκαλία παιδιών
Animation και διδασκαλία παιδιών 1

Ημερίδα για το Animation και τη διδασκαλία παιδιών.

Η προσωπική ανάπτυξη των παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, από 2 έως 9 ετών, μπορεί να βελτιωθεί μέσω της ενίσχυσης των γνώσεων των εκπαιδευτικών του τομέα της Προσχολικής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στις ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών), και να τους παρέχει καινοτόμους και σύγχρονους τρόπους  διδασκαλίας και μάθησης με τη χρήση Animation.

Η Ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ KA2 Digital ECEC (Early Childhood Education and Care). Το έργο Digital ECEC επικεντρώνεται στην ενίσχυση των γνώσεων των εκπαιδευτικών του τομέα της Προσχολικής Εκπαίδευσης, στις ΤΠΕ, παρέχοντας τους σύγχρονους τρόπους  διδασκαλίας και μάθησης με τη χρήση Animation.

Ζητήματα, σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις,  καινοτόμες προσεγγίσεις και ψηφιακά εργαλεία που αφορούν στη διδασκαλία των παιδιών με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και ειδικότερα, animation, θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν στην ημερίδα που διοργανώνει η p-consulting.gr, τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024, στις 18:00, στο My Way Hotel & Events στην Πάτρα.

Πρόγραμμα Ημερίδας

17:30 – 18:00 | Προσέλευση – Εγγραφές.
Animation και διδασκαλία παιδιών 3
18:00 – 18:20 | Σύγχρονο εκπαιδευτικό πλαίσιο προσχολικής εκπαίδευσης.

Δρ. Χρυσούλα Τσίρμπα. Σύμβουλος Εκπαίδευσης 1ης Θέσης Νηπιαγωγών Αχαΐας.

Animation και διδασκαλία παιδιών 4
18:20 – 18:40 | Ψηφιακές Τεχνολογίες στην Προσχολική Εκπαίδευση.

Βασίλης Κόμης. Καθηγητής ΤΕΕΑΠΗ, Πανεπιστήμιο Πατρών.

Animation και διδασκαλία παιδιών 5
18:40 – 19:00 | Περιορισμοί στη χρήση των ΤΠΕ από παιδιά με/σε ευαλωτότητα. Η συμπεριληπτική προοπτική του animation.

Νίκος Λεκκός. Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής στην Κυπριακή Δημόσια Εκπαίδευση.

Animation και διδασκαλία παιδιών 6
19:00 - 19:20 | Ψηφιακά εργαλεία, animation και μαθησιακές δυσκολίες.

Δρόσου Σοφία. Ψυχολόγος, ιδιοκτήτρια του κέντρου ειδικών θεραπειών "Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας", πρόεδρος της εταιρείας ψυχικών υπηρεσιών "Ethos hub" και του "Σωματείου ατόμων με ΔΕΠΥ Ελλάδος", επιστημονική συνεργάτιδα της ακαδημίας basket ASD του Παναθηναϊκού και επιστημονική επιμελήτρια της Parawushu στον ενταξιακό αθλητισμό.

Animation και διδασκαλία παιδιών 7
19:20 - 19:30 | Το animation στην τάξη.

Ερμιόνη Τσιλιγκιριάν. Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, διευθύντρια 45ου Δημοτικού σχολείου Πάτρας.

Animation και διδασκαλία παιδιών 8
19:30 – 19:45 | Το Digital ECEC και η δημιουργία animation.

Χαρά Στασινοπούλου. Στέλεχος ευρωπαϊκών έργων της p-consulting.gr.

19:45 – 20:00 | Ερωτήσεις – Συζήτηση με το κοινό.

  

20:00 | Λήξη Ημερίδας.

Όσ@ ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στην ημερίδα, μπορούν να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα προεγγραφής.

Επίσης, εγγραφές θα γίνονται πριν την έναρξη της εκδήλωσης, από τις 17:30 έως τις 18:00, στη γραμματεία της ημερίδας.

Οι συμμετέχοντ@ στην ημερίδα θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Θα είναι χαρά μας να σας υποδεχτούμε στην εκδήλωσή μας!

Φόρμα προ-εγγραφής

Όνοματεπώνυμο(Απαιτείται).
Κύλιση στην κορυφή

Τον δημοσιογραφικό συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η Μελιώ (Αμαλία) Κατσιφάρα. Η Μελιώ είναι Υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Μsc Γεωλόγος. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο Περιβάλλον και στη Δημόσια Υγεία. Είναι Δημοσιογράφος των ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Πατρών σε όλα τα μέσα που διαθέτει όπως το περιοδικό UP – University of Patras Radio με την περιβαλλοντικού και πολιτιστικού περιεχομένου εκπομπή της ‘Greenalίsts’ καθώς και το διαδικτυακό κανάλι UpwebTV, όπου συντέλεσε καθοριστικά στη δημιουργία του.

H κ. Χρυσούλα Τσίρμπα είναι Σύμβουλος Εκπαίδευσης (1η Θέση Νηπιαγωγών Αχαΐας). 

Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΕΑΠΗ) του Πανεπιστημίου Πατρών. Η διδακτορική της διατριβή αφορά το πεδίο του  Οικογενειακού Γραμματισμού. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Aix-Marseille 1, στη Γαλλία και είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει υπηρετήσει σε σχολικές μονάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει διδάξει το μάθημα «Οικογενειακός Γραμματισμός» στο Πανεπιστημίο Πατρών. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά, καθώς και σε  πρακτικά συνεδρίων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στις πρακτικές γραμματισμού στο οικογενειακό περιβάλλον,  στα Προγράμματα Οικογενειακού Γραμματισμού, στην Προσχολική Εκπαίδευση, στη συνεργασία Οικογένειας-Σχολείου-Κοινότητας και στην επιμόρφωση των νηπιαγωγών.

Ο Βασίλης Κόμης είναι καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών (ΤΕΕΑΠΗ) στο γνωστικό αντικείμενο “Διδακτική της Πληροφορικής και Εφαρμογές των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση”.

O Νίκος Λεκκός γεννήθηκε το 1967 στην Δραπετσώνα του Πειραιά.

Σπούδασε την Παιδαγωγική, τη Θεολογία και τη Συμβουλευτική σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο. 

Ζει στην Πάφο απ’ το 1996. Εργάστηκε ως δάσκαλος σε Ελλάδα και Κύπρο, υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις του Υπουργείου Παιδείας, σχετικές με την παραβατικότητα και τη βία στα σχολεία. Τα τελευταία χρόνια  είναι Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης  στην Κυπριακή Δημόσια Εκπαίδευση για θέματα που αφορούν στην ευημερία των μαθητών και στήριξη παιδιών, εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων . Αρθρογραφεί σε έντυπα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, πάνω σε θέματα συμβουλευτικής και προσπαθεί να αλλάξει στιγμές από την ζωή όσων το έχουν ανάγκη και το θέλουν. Συγγραφέας θεατρικών παραστάσεων και συγγραφέας των βιβλίων «Να μείνει μεταξύ μας» και «Η εμπειρία της Συμβουλευτικής»(εκδόσεις ΦΥΛΑΤΟΣ)

Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

Η Δρόσου Σοφία είναι ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια με εμπειρία 20 ετών. Ξεκίνησε την καριέρα της ως ψυχολόγος σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα οποία δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα. Είναι ιδιοκτήτρια του κέντρου ειδικών θεραπειών «Κέντρο Στήριξης παιδιού και Οικογένειας – Δρόσου Σοφία» καθώς και πρόεδρος της εταιρίας ψυχικών υπηρεσιών «Ethos Hub». Από το 2022 εκτελεί καθήκοντα προέδρου στο «Πανελλήνιο Σωματείο για άτομα με ΔΕΠ-Υ – ADHD Hellas». Τέλος, είναι επιστημονική συνεργάτιδα της ακαδημίας basket του Παναθηναϊκού στα παιδιά με αυτισμό και έχει αναλάβει την επιστημονική επιμέλεια της Parawushu, μέρος της Ομοσπονδίας Wushu Kung Fu που αφορά τον ενταξιακό αθλητισμό.

Η Ερμιόνη Τσιλιγκιριάν γεννήθηκε στην Πάτρα το 1967. Τελείωσε το Πρότυπο Κλασσικό Λύκειο Πατρών, είναι απόφοιτη της Αρσακείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Πατρών και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Υπηρετεί ως εκπαιδευτικός στην Αθμια Εκπαίδευση από το 1991.

Tα τελευταία 15 χρόνια, υπηρετεί την εκπαίδευση με το ρόλο της Διευθύντριας Σχολικής Μονάδας. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Συμβουλευτική από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Πατρών.

Είναι μέλος της συγγραφικής ομάδας του Βιβλίου Γλώσσας για τη Δ΄τάξη του Δημοτικού Σχολείου (Βιβλίο Μαθητή, Τετράδιο Εργασιών, Βιβλίο Εκπαιδευτικού).

Είναι επίσης συντονίστρια και μέλος ομάδας Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων: etwinning, Erasmus+, Teachers4Europe, καινοτόμων προγραμμάτων Περιβαλλοντικών, Αγωγής Υγείας, Πολιτισμού. Εθελόντρια σε περιβαλλοντικές οργανώσεις. Άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας.

Έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών.

Της αρέσουν τα ταξίδια, το διάβασμα, η γυμναστική, η μουσική.

Χαρά Στασινοπούλου
Η Χαρά είναι μετά-δευτεροβάθμια διπλωματούχος στη Μετάφραση και τη Διερμηνεία της Αγγλικής Γλώσσας καθώς και κάτοχος επάρκειας και άδειας διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας ως ξένη γλώσσα, έχει πολυετή εμπειρία στην μετάφραση κειμένων από και προς τα αγγλικά ενός ευρέος και πολύ-επίπεδου φάσματος αντικειμένων, και ταυτόχρονα στη διδασκαλία σε μαθητές και ενήλικες. Παράλληλα απέκτησε επαγγελματική εμπειρία στην διοικητική υποστήριξη στελεχών εταιρειών και στην παροχή υπηρεσιών. Το 2019 αποφοίτησε από το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών με κατεύθυνση στην Διαχείριση Πολιτισμικών Πόρων και εργάστηκε ως εθελόντρια σε Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ως Διαχειρίστρια προγραμματισμού, παραγωγής & επικοινωνίας εκπαιδευτικών εκδηλώσεων για την ανάπτυξη δεξιοτήτων στην επιχειρηματικότητα με προσανατολισμό στους νέους και στις γυναίκες. Η Χαρά οραματίζεται μια Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριληπτική, δημοκρατική και πολιτισμικά πρωτοπόρο, και την υλοποίηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων Αειφόρου (Βιώσιμης) Ανάπτυξης, ως μονόδρομου για την επιβίωση και την ευημερία του πλανήτη. Πιστεύει ολόψυχα «..στην ιστορία που γράφουν οι παρέες (ομάδες)…» και πρόσφατα εντάχθηκε με ενθουσιασμό στην ομάδα της p-consulting.gr στον τομέα της ανάπτυξης, υλοποίησης και συντονισμού των ευρωπαϊκών έργων που αναλαμβάνει η εταιρεία.

Σύγχρονο εκπαιδευτικό πλαίσιο προσχολικής εκπαίδευσης.

Χρυσούλα Τσίρμπα

Ψηφιακές Τεχνολογίες στην Προσχολική Εκπαίδευση.

Βασίλης Κόμης

Περιορισμοί στη χρήση των ΤΠΕ από παιδιά με/σε ευαλωτότητα.

Νίκος Λεκκός

Ψηφιακά εργαλεία, animation και μαθησιακές δυσκολίες.

Δρόσου Σοφία

Το animation στην τάξη.

Ερμιόνη Τσιλιγκιριάν

Το Digital ECEC και η δημιουργία animation.

Χαρά Στασινοπούλου