Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών και Μαθησιακές Δυσκολίες 2
Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών και Μαθησιακές Δυσκολίες 3

«Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών και Μαθησιακές Δυσκολίες»

Ημερίδα για καθηγητές/καθηγήτριες ξένων γλωσσών, για τη διδασκαλία σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες.

«Η αναπηρία δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στην επιτυχία.»

Stephen Hawking

Στη σύγχρονη εποχή που ζούμε, οι ξένες γλώσσες είναι σημαντικές σε πολλές πτυχές της καθημερινής μας ζωής, από την ευχέρεια που μας προσφέρουν στο να ταξιδεύουμε, έως το να διεκδικούμε καλύτερες θέσεις εργασίας. Όλοι και όλες πρέπει να έχουμε την ευκαιρία εκμάθησης ξένων γλωσσών, και ακόμα περισσότερο, τα άτομα με μαθησιακές δυσκολίες.

Ζητήματα που αφορούν στο σύγχρονο πλαίσιο της εκμάθησης ξένων γλωσσών και την ενίσχυση των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων που χρειάζονται οι καθηγητές/καθηγήτριες ξένων γλωσσών για να διδάξουν αποτελεσματικά άτομα με μαθησιακές δυσκολίες, θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν στην ημερίδα που διοργανώνει η p-consulting.gr, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, στις 18:00, στο My Way Hotel & Events στην Πάτρα.

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου Erasmus+ KA2 “ΤuDOrs – Turning the Learning Disabilities into Opportunities”, το οποίο έχει ως στόχο την ενίσχυση του τρόπου με τον οποίο οι εκπαιδευτικοί ξένων γλωσσών διδάσκουν άτομα με μαθησιακές δυσκολίες, χρησιμοποιώντας καινοτόμες μεθόδους και πρακτικές, και τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους, ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν την ένταξη μαθητών με αναπηρίες ή/και πρόσθετες ανάγκες σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Πρόγραμμα Ημερίδας

Συντονισμός Ημερίδας
17:30 – 18:00 | Προσέλευση – Εγγραφές.
18:00 – 18:15 | Έναρξη Ημερίδας – Χαιρετισμοί.
Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών και Μαθησιακές Δυσκολίες 4
18:15 – 18:35 | Οι ανάγκες προσαρμοσμένης διδασκαλίας ξένων γλωσσών το 2022.

Δημήτρης Κουνιάκης. Εκπαιδευτικός αγγλικής γλώσσας και ιδιοκτήτης Κέντρου Ξένων Γλωσσών.

Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών και Μαθησιακές Δυσκολίες 6
18:55 – 19:15 | Διδασκαλία των αγγλικών και εξατομικευμένη παρέμβαση.

Τύνα Κωνσταντοπούλου. Ειδική Παιδαγωγός (M.Ed.).

Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών και Μαθησιακές Δυσκολίες 7
19:15 - 19:35 | Πως οι δυσκολίες μπορούν να γίνουν ευκαιρίες.

Γεώργιος Δαλλιάνης. Χημικός. Quality Manager σε βιομηχανίες τροφίμων.

Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών και Μαθησιακές Δυσκολίες 8
19:35 – 19:55 | “Turning learning Disabilities into Opportunities”.

Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος. Γενικός Διευθυντής της p-consulting.gr.

19:55 – 20:15 | Ερωτήσεις – Συζήτηση με το κοινό
20:15 | Λήξη Ημερίδας

Όσοι/-ες ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στην ημερίδα, μπορούν να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα προ-εγγραφής. Επίσης, εγγραφές θα γίνονται πριν την έναρξη της εκδήλωσης, από τις 17:30 έως τις 18:00, στη γραμματεία της ημερίδας.

Οι συμμετέχοντες/ουσες στην ημερίδα θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Θα είναι χαρά μας να σας δούμε στην εκδήλωσή μας!

Φόρμα προ-εγγραφής

Όνοματεπώνυμο(Απαιτείται).
Scroll to Top

O Δημήτρης είναι εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας και ιδιοκτήτης Κέντρου Ξένων Γλωσσών πάνω από 20 χρόνια. Έχει εισάγει κι εφαρμόσει διάφορες καινοτόμες παιδαγωγικές μεθοδολογίες και προσεγγίσεις στην ξενόγλωσση εκπαιδευτική κοινότητα. Το 2016 παρουσίασε το “No Homework Framework”, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προωθεί τη βιωματική μάθηση στην τάξη. Ο Δημήτρης είναι επίσης εισηγητής σε συνέδρια κι εκπαιδευτής καθηγητών εντός κι εκτός Ελλάδος, ενώ είναι μέλος του TEDx Patras από το 2015. Η δέσμευση του στην δια βίου μάθηση τον βρίσκει ως μεταπτυχιακό φοιτητή στο MA in TESOL

Η Αγάπη Δενδάκη σπούδασε Αγγλική και Ελληνική Φιλολογία (Παν/μιο Αθηνών), Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση (Μ. Ed., University of La Verne) και Ειδική Αγωγή (M. Ed., Παν/μιο Αθηνών). Έχει πολύχρονη εμπειρία στη διδασκαλία Αγγλικών, κυρίως σε δημόσια σχολεία. Επίσης, έχει διδάξει σε πολλά προγράμματα επιμόρφωσης υπό την αιγίδα ελληνικών πανεπιστημίων και άλλων δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών φορέων.

H Τύνα Κωνστατοπούλου είναι καθηγήτρια στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα MA in TESOL που προσφέρεται από το Staffordshire University και το Unicert College. Σε συνεργασία με τον οργανισμό MetaMathesis, η Τύνα εκπαιδεύει καθηγητές/τριες ξένων γλωσσών σε θέματα ενσωμάτωσης και παρέμβασης στην Αγγλική Γλώσσα, ενώ συμμετέχει σε συνέδρια ανά τον κόσμο με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στους αντίστοιχους τομείς.

Ο Γεώργιος Δαλλιάνης γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1984. Είναι κάτοχος πτυχίου Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει πλούσια εργασιακή εμπειρία ως Χημικός στην βιομηχανία τροφίμων καθώς από το 2011 έως και σήμερα έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρίες επεξεργασίας και μεταποίησης τροφίμων της Μεσσηνίας  ως  Υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου (Quality Management) και Επικεφαλής ομάδας HACCP (Team Leader Haccp). Ειδικεύεται στον τομέα των ελιών και του ελαιολάδου. Παράλληλα έχει διατελέσει μέλος των ομάδων RnD και Marketing των εταιριών ως επιστημονικός συνεργάτης. Έχει συμμετάσχει σε πολλαπλά ερευνητικά προγράμματα με κύριο στόχο τον σχεδιασμό και ανάδειξη νέων προϊόντων τροφίμων. 

O Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος είναι Μαθηματικός, με Msc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είναι συνιδρυτής της p-consulting.gr, εταιρείας που ειδικεύεται στις νέες τεχνολογίες, τη συμβουλευτική και την εκπαίδευση, με ενεργό παρουσία στον τομέα των Ευρωπαϊκών έργων και συμπράξεων. Από το 2014 είναι Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας και μέλος του Δ.Σ. στον EFVET (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Δια Βίου Μάθησης και Κατάρτιση), ενώ το 2021 εκλέχθηκε Ταμίας του Οργανισμού. Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, έχει χρηματίσει μέλος αρκετών ομάδων εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του CEDEFOP σε θέματα που αφορούν την Εκπαίδευση, την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία, τις Νέες Τεχνολογίες κ.λπ.