Κωνσταντίνος Κούνας

…αίεν αριστεύειν…

Γεννημένος στην Περούτζια, από Έλληνα πατέρα και Ιταλίδα μητέρα, έκανε πάντα το χάσμα μεταξύ των δύο χωρών μικρότερο. Δίγλωσσος από από την ηλικία των έξι, παρακολούθησε τη Βρετανική Ακαδημία από τα πρώτα χρόνια του δημοτικού σχολείου και για εννέα χρόνια. Μετά την ολοκλήρωση του Λυκείου αποφοίτησε στο τμήμα Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Περούτζια, διάστημα κατά το οποίο πέρασε ένα χρόνο στην ΑΣΟΕΕ Αθηνών με το πρόγραμμα Erasmus.

Στην ηλικία των 24 ετών άρχισε να εργάζεται σε κέντρα απασχόλησης και να ασχολείται με επαγγελματική διαμεσολάβηση, επιχειρηματικές συμβουλές, χρηματοδότηση για νεοϊδρυόμενες επιχειρήσεις και ευρωπαϊκό προγραμματισμό. Διαθέτει τον επαγγελματικό τίτλο “σύμβουλος εμπειρογνωμόνων σε διευκολυνόμενα επιχειρηματικά δάνεια”. Μετά από μερικά χρόνια συνειδητοποίησε ότι το κύριο μέλημά του ήταν η εδαφική συνεργασία και με τη γνώση των γλωσσών και των καλών μεντόρων του, άρχισε να εργάζεται σε διακρατικά έργα, ιδιαίτερα με τη Ρουμανία και την Ισπανία, αλλά κυρίως με και για την Ελλάδα .

Με χρόνια εμπειρίας σε πολλά προγράμματα, αποφάσισε να συνεργαστεί με τους οργανισμούς και τις ελληνικές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αχαΐας, για την υποστήριξή τους στην παρουσίαση, τη διαχείριση και την υποβολή εκθέσεων του έργου, ιδίως όσον αφορά τα προγράμματα MED, ADRION, Erasmus +, Ελλάδα- Ιταλία, POSDRU, SEE, ENI CBC MED, COSME, JUSTICE, MED IPA, και πολλά άλλα.

Επέλεξε να συμμετάσχει στο προσωπικό της p-consulting επειδή βρήκε μια νέα, δυναμική και παρακινημένη πραγματικότητα με την οποία θα επιτύχει μεγάλους στόχους.