Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος

Γεννημένος στην Αθήνα πέρασε τον πρώτο χρόνο της ζωής του σε ένα υπέροχο νησί, την Ζάκυνθο, όπου έμαθε πώς να σέβεται τη θάλασσα. Η οικογένειά του κατάγεται από την Μεσσηνία η οποία είναι παγκοσμίως γνωστή για την ποιότητα του ελαιόλαδου που παράγει, και περνούσε τις καλοκαιρινές διακοπές του εκεί όπου έμαθε πώς να σέβεται τη γη. Υπηρέτησε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις την Αεροπορία όπου και έμαθε πώς να σέβεται τον αέρα.

Κατέχει πτυχίο Μαθηματικού από το Πανεπιστήμιο Πατρών, έχει καλή γνώση στην ανάπτυξη πληροφορικών συστημάτων ειδικότερα σε WEB2.0 εφαρμογές. Με περισσότερα από 16 χρόνια εμπειρίας στην καινοτόμα επιχειρηματικότητα και στη συμβουλευτική πληροφοριακών συστημάτων αποκτώντας γνώσεις σχετικά με τις ψηφιακές πωλήσεις, τη διαφήμιση και άλλες εφαρμογές του σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, χρησιμοποιώντας μεθόδους που προσφέρονται από τις νέες τεχνολογίες και την πληροφορική. Εξειδικευμένη εμπειρία στα πληροφοριακά συστήματα μέσω της διαδικτυακής ανάπτυξης εφαρμογών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μιλά άπταιστα αγγλικά και ιταλικά και έχει βασικές γνώσεις ισπανικών και γερμανικών. Είναι εθνικός αντιπρόσωπος στον EfVET για την Ελλάδα από το 2013, ένα ευρωπαϊκό forum για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση με περισσότερα από 4.000 μέλη σε όλη την Ευρώπη.

Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο). Με σημαντική εμπειρία mστη διαχείριση εθνικών και διακρατικών προγραμμάτων από το South East Europe μέχρι το Erasmus+ και το ΕΣΠΑ είναι όσο αποτελεσματικός χρειάζεται. Το επιχειρηματικό και επικοινωνιακό του υπόβαθρο στη διαχείριση και την καθοδήγηση νεοφυών και υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ανέργων εγγυάται την επιτυχία στα πρώτα τους βήματα στον επιχειρηματικό στίβο. Οικονομική διαχείριση ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων σε τομείς όπως η εξωστρέφεια ΜΜε, η νεανική επιχειρηματικότητα και η αγροτική ανάπτυξη. Είναι σύμβουλος σε κοινωνική επιχείρηση και σε πολλά προγράμματα κατάρτισης.

Τώρα συνιδιοκτήτης και γενικός διευθυντής της p-consulting.gr μιας νέας εταιρείας με σύγχρονη δυναμική.

«…μέτρον άριστον…»