Σεμινάριο για τη διδασκαλία παιδιών μέσω της ανάπτυξης animation

Στις 12  και 19 Ιουλίου 2023, πραγματοποιήσαμε με επιτυχία ένα ξεχωριστό διήμερο σεμινάριο για δασκάλους προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με επίκεντρο τη γνωριμία με ψηφιακές πλατφόρμες ανάπτυξης animation. Το διήμερο σεμινάριο, διοργανώθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Erasmus+ “Digital ECEC” και πραγματοποιήθηκε στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360° στην Πάτρα.

Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί της προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στα ψηφιακά εργαλεία δημιουργίας animation μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας που έχει αναπτυχθεί. Σε μια φιλική και ενθουσιώδη ατμόσφαιρα, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες αντάλλαξαν ιδέες, και ανακάλυψαν νέες δυνατότητες που μπορούν να ενσωματώσουν στο μάθημα τους.

Η έναρξη του σεμιναρίου ήταν αφιερωμένη στην παρουσίαση της ομάδας της υλοποίησης του έργου Digital ECEC, στο καλωσόρισμα των συμμετεχόντων, στην παρουσίαση των στόχων του σεμιναρίου και της ψηφιακής πλατφόρμας που παρέχει εργαλεία για την προώθηση της ψηφιακής μάθησης στο νηπιαγωγείο. Στη συνέχεια, μέσα από μια  ice-breaking δραστηριότητα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να δημιουργηθεί μεταξύ τους συνεργατικό  και ομαδικό πνεύμα.

Η πρώτη ημέρα του σεμιναρίου ήταν αφιερωμένη στην εισαγωγή των συμμετεχόντων στα εργαλεία που παρέχει η εκπαιδευτική πλατφόρμα. Παρουσιάστηκαν οι βασικές λειτουργίες και δυνατότητες των εργαλείων καθώς επίσης η εγκατάσταση και η χρήση τους.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν πρακτικά στη χρήση των εργαλείων μέσα από διάφορες ασκήσεις και παραδείγματα. Με ενθουσιασμό και δημιουργικότητα, εξερεύνησαν τις δυνατότητες που προσφέρονται για την ανάπτυξη και εμπλοκή των παιδιών στην ψηφιακή μάθηση.

Τη δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εργασίες που ετοίμασαν σε ομάδες, και να συζητήσουν για τις διαφορετικές προσεγγίσεις που χρησιμοποίησαν. Μέσα από αυτήν την ανοικτή συζήτηση, δόθηκε η ευκαιρία για να ανταλλάξουν απόψεις, να εμπνευστούν από τις ιδέες των συναδέλφων τους και να διαμορφώσουν νέες προτάσεις και βελτιώσεις.

Στο τέλος του σεμιναρίου, ο Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος και η Χαριτίνη-Μαρία Σκουλίδη έκλεισαν το εργαστήριο, απονέμοντας τις βεβαιώσεις συμμετοχής. Οι δάσκαλοι και οι δασκάλες που συμμετείχαν, έφυγαν ενθουσιασμένοι και ενθουσιασμένες, έχοντας αποκτήσει νέες γνώσεις προκειμένου να αξιοποιήσουν την τεχνολογία για την ενίσχυση της μάθησης στο σχολείο. Αυτό το σεμινάριο ευχόμαστε να αποτέλεσε μια σημαντική προσθήκη στον εκπαιδευτικό  ορίζοντα.  

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του έργου, ακολουθήσετε την σελίδα του στο Facebook.

Δείτε τα testimonials

Κύλιση στην κορυφή