Υποστήριξη μαθητών με Ε.Ε.Α. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού

Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 17:30

σε ποιούς απευθύνεται;

 θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

magicsens.eu_07

H Ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου MagicSens (Erasmus+, 2018-1-RO01-KA201-049489)

Φορείς υλοποίησης στην Ελλάδα είναι η p-consulting.gr και το ΙΒΕΠΕ ΣΕΒ.

Υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ. 1

τι θα συζητηθεί;

17:30

Έναρξη Ημερίδας

17:30

17:35 - 17:45

Το Ευρωπαϊκό Έργο MagicSens

Αλοίζια Μοσχοβάκου

Project & CSR Manager ΙΒΕΠΕ ΣΕΒ

17:35 - 17:45

17:45 - 18:00

Οι Ειδικές Εκπαιδευτικές ανάγκες με την ματιά του Ψυχιάτρου Παιδιού και Εφήβου και πώς ο εκπαιδευτικός μπορεί να τις ανιχνεύσει

Αικατερίνη Κατάτση

Ψυχίατρος Παιδιού και Εφήβου με βαθμό Επιμελήτριας Α’ ΕΣΥ στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα και ΚοΚεΨΥΠΕ του ΓΝΠΠ Καραμανδάνειο

17:45 - 18:00

18:00 - 18:15

Παρεμβάσεις ενσωμάτωσης και ένταξης στην τυπική τάξη για μαθητές με ΕΕΑ

Σοφία Δρόσου

Ψυχολόγος, ιδιοκτήτρια στο “Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας” κ’ Πρόεδρος της εταιρείας “Ethos-hub”

18:00 - 18:15

18:15 - 18:30

Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση – Μιλώντας στους γονείς

Χριστίνα Γαλανού

Παιδοψυχολόγος

18:15 - 18:30

18:30 - 18:45

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα MagicSens για δασκάλους μαθητών με ΕΕΑ

18:30 - 18:45

18:45 - 19:00

Ανοικτή συζήτηση

18:45 - 19:00

η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί online στην πλατφόρμα του

Υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ. 2

 την

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 στις 17:30

στον παρακάτω σύνδεσμο

Δείτε τους ομιλητές μας πατώντας παρακάτω

Υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ. 3

Υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ. 4

Η Κατάτση Αικατερίνη είναι Ψυχίατρος Παιδιού και Εφήβου από το 2009.
Εργάστηκε ένα έτος στην Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (ΕΚΨ&ΨΥ) Άμφισσας. Από το 2010 εώς και σήμερα εργάζεται στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα και ΚοΚεΨΥΠΕ του ΓΝΠΠ Καραμανδάνειο. Είναι υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών στο αντικείμενο της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος. Έχει συμμετάσχει με ομιλίες και ανακοινώσεις σε συνέδρια και ημερίδες-διημερίδες.

Υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ. 5

Υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ. 6

Η Σοφία Δρόσου είναι κάτοχος Πτυχίου Ψυχολογίας από το «Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών». Το πρώτο της μεταπτυχιακό  πραγματοποιήθηκε στο  Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο Δραματοθεραπείας & Παιγνιοθεραπείας «Το Έρμα» και το δεύτερο της μεταπτυχιακό πραγματοποιήθηκε στο “Hellenic NLP Academy” και αφορούσε τον νευρογλωσσικό προγραμματισμό. Σε εξέλιξη βρίσκεται το τρίτο της μεταπτυχιακό που αφορά τη συμβουλευτική ψυχοσωματικής υγείας του  “California Metropolitan University”.

Έχει εργαστεί με άτομα διαφόρων ηλικιών με ποικίλες δυσκολίες και διαταραχές (κρίσεις πανικού, διαταραχές προσωπικότητας, κατάθλιψη κ.α.). Για 20 περίπου χρόνια, έχει εργαστεί ως ψυχολόγος σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και δημοτικά σχολεία, σε ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης, καθώς και σε δημόσιους οργανισμούς με εγκαταλελειμμένα παιδιά.  Αξιοσημείωτη είναι η εμπειρία που έχει όσον αφορά τις αναπτυξιακές διαταραχές (αυτισμός, ΔΕΠ-Υ, μαθησιακές και κινητικές δυσκολίες). Τα τελευταία χρόνια, είναι η ψυχολόγος της “Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Parawushu” η οποία αφορά αθλητές kung fu με ειδικές ανάγκες. Επιπλέον, είναι η ιδιοκτήτρια του «Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας» στους Θρακομακεδόνες και ενός παραρτήματος του στην Άνοιξη.

Υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ. 7

Υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ. 8

Ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων "Έλεγχος του Στρες και Προαγωγής της Υγείας" της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και  "Psychology of Child Development" από το πανεπιστήμιο του Central Lancashire του Ην. Βασιλείου. Εργάζεται ως ψυχολόγος σε σχολεία ειδικής αγωγής και συνεργάζεται με το Πανεπιστημίο Πατρών, παρέχοντας τις υπηρεσίες του ψυχολόγου για τη φοιτητική μέριμνα.

Υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ. 9

Υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ. 10

Η Χαριτίνη-Μαρία είναι οικονομολόγος, κάτοχος 2 πτυχίων Α.Ε.Ι. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στα Οικονομικά, με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση προγραμμάτων η οποία έχει αποκτηθεί από την ενασχόλησή της με ένα μεγάλο αριθμό εθνικών και διεθνών συνεταιριστικών έργων, είτε ως συντονιστής είτε ως εταίρος για περισσότερα από 16 χρόνια. Ιδιαίτερα ενεργή συμμετοχή στον τομέα του προσβάσιμου τουρισμού στον οποίο είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος και συγκεκριμένα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Τουρισμού.Έχει πολλές διασυνδέσεις με τοπικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις, όπως Περιφέρειες, Εμπορικά Επιμελητήρια, Οικονομικά Επιμελητήρια και του Τοπικού Εθνικού Τουριστικού Οικονομικού Περιβάλλοντος.Επίσης, είναι καθηγήτρια ενηλίκων με περισσότερες από 3.300 ώρες εμπειρίας πάνω στη μικτή και τη διαδικτυακή εκπαίδευση, ιδιαιτέρως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε ανέργους. Ασχολήθηκε με τη διαχείριση ενός μεγάλου αριθμού έργων, είναι εκπαιδευμένη ως αξιολογητής, δημιουργός διαδικτυακού εκπαιδευτικού υλικού κυρίως για μικρές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης καινοτομιών και της αγροτικής ανάπτυξης, ερευνήτρια, σχεδιάστρια προγραμμάτων σπουδών.Η Χαριτίνη-Μαρία έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στη διοίκηση και τη συμβουλευτική, ειδικά στις υπό-σύσταση και τις υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και πολυετή εμπειρία (περίπου 15 χρόνων) σε οργανισμούς για άτομα με ειδικές ανάγκες ως διευθύντρια στον τομέα των συγχρηματοδοτούμενων έργων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ελληνική πολιτεία και ως διευθύντρια σε ειδικό κέντρο για την κοινωνική και επαγγελματική ενσωμάτωση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ. 11

Υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ. 12

Η Αλόιζια Μοσχοβάκου είναι Project Manager Ευρωπαϊκων προγραμμάτων & προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στο ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ. Εντάχθηκε στο δυναμικό του ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ το 2019. Προέρχεται από τον κλάδο της ναυτιλίας με εμπειρία 16 χρόνων και συγκεκριμένα στον τομέα της Διαχείρισης Ποιότητας και της Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων, με μεταπτυχιακό στα Ναυτιλιακά και πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Οι τομείς εξειδίκευσής της περιλαμβάνουν το σχεδιασμό και υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων & προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το σχεδιασμό ολοκληρωμένων συστημάτων διαχείρισης σύμφωνα με μηχανισμούς και πρότυπα ποιότητας και τη διαχείριση και εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού.

Υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ. 13

Υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ. 14

Κατέχει πτυχίο Μαθηματικού από το Πανεπιστήμιο Πατρών, έχει καλή γνώση στην ανάπτυξη πληροφορικών συστημάτων ειδικότερα σε WEB2.0 εφαρμογές. Με περισσότερα από 16 χρόνια εμπειρίας στην καινοτόμα επιχειρηματικότητα και στη συμβουλευτική πληροφοριακών συστημάτων αποκτώντας γνώσεις σχετικά με τις ψηφιακές πωλήσεις, τη διαφήμιση και άλλες εφαρμογές του σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, χρησιμοποιώντας μεθόδους που προσφέρονται από τις νέες τεχνολογίες και την πληροφορική. Εξειδικευμένη εμπειρία στα πληροφοριακά συστήματα μέσω της διαδικτυακής ανάπτυξης εφαρμογών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Δημιουργός εκπαιδευτικών αντικειμένων που σχετίζουν την τεχνολογία με την επιχειρηματικότητα και την εκπαίδευση.Μέλος σε ομάδες εργασίας του CEDEFOP που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία. Παράλληλα συμμετέχει διαρκώς σε πολλά συνέδρια για τις ανάγκες εκπαίδευσης που θα εμφανιστούν στην Ευρώπη με την νέα εποχή της μηχανοτρονικής επανάστασης και σε στενή επαφή με την Βασκική κυβέρνηση για αυτό το αντικείμενο.Μιλά άπταιστα αγγλικά και ιταλικά και έχει βασικές γνώσεις ισπανικών και γερμανικών. Είναι εθνικός αντιπρόσωπος στον EfVET για την Ελλάδα από το 2013, ένα ευρωπαϊκό forum για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση με περισσότερα από 4.000 μέλη σε όλη την Ευρώπη.Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο). Με σημαντική εμπειρία mστη διαχείριση εθνικών και διακρατικών προγραμμάτων από το South East Europe μέχρι το Erasmus+ και το ΕΣΠΑ είναι όσο αποτελεσματικός χρειάζεται. Το επιχειρηματικό και επικοινωνιακό του υπόβαθρο στη διαχείριση και την καθοδήγηση νεοφυών και υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ανέργων εγγυάται την επιτυχία στα πρώτα τους βήματα στον επιχειρηματικό στίβο. Οικονομική διαχείριση ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων σε τομείς όπως η εξωστρέφεια ΜΜε, η νεανική επιχειρηματικότητα και η αγροτική ανάπτυξη. Είναι σύμβουλος σε κοινωνική επιχείρηση και σε πολλά προγράμματα κατάρτισης.

δηλώστε συμμετοχή

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο

2611811200 ή στα info@p-consulting.gr & ig@p-consulting.gr

Scroll to Top