Διακρίσεις φύλου στην αγορά εργασίας 2
Διακρίσεις φύλου στην αγορά εργασίας 3

Ημερίδα για τις διακρίσεις λόγω φύλου στην αγορά εργασίας.

Οι αγγελίες για θέσεις εργασίας συχνά είναι πλούσιες σε περιγραφές που μεροληπτούν ως προς το φύλο, σε σχέση με τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτουν οι κατάλληλοι υποψήφιοι και οι κατάλληλες υποψήφιες. Συνειδητά ή ασυνείδητα, η διατύπωση που υιοθετείται από τους υπεύθυνους προσλήψεων συχνά χρησιμοποιεί όρους που πολιτισμικά συνδέονται περισσότερο με το ανδρικό ή το γυναικείο φύλο, και για το λόγο αυτό, οδηγούν τους εν δυνάμει υποψήφιους/υποψήφιες να μεροληπτούν οι ίδιοι/ίδιες, πιθανόν εις βάρος τους.

Ζητήματα που αφορούν στο σύγχρονο πλαίσιο των διακρίσεων φύλου στην αγορά εργασίας, στην εφαρμογή πιο δίκαιων πρακτικών και πολιτικών προσλήψεων στις εταιρείες, στις επιχειρήσεις και στους φορείς απασχόλησης, θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν στην ημερίδα που διοργανώνει η p-consulting.gr, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, στις 19:00, στο My Way Hotel & Events στην Πάτρα.

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου Erasmus+ KA2 O’Bias “Overcoming gender bias in career opportunities”, το οποίο στοχεύει στην καταπολέμηση των προκαταλήψεων λόγω φύλου στην αγορά εργασίας, μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων εργαλείων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για στελέχη ανθρώπινου δυναμικού και εργοδότες, αλλά και για όσους/όσες αναζητούν εργασία.

Πρόγραμμα Ημερίδας

18:30 – 19:00 | Προσέλευση – Εγγραφές.
19:00 – 19:15 | Έναρξη Ημερίδας – Χαιρετισμοί.

Παναγιώτης Παπαδόπουλος. Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού, Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Άννα - Μαρία Ρογδάκη. Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Πάτρας. Μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας. Μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων του Δήμου Πάτρας.

Διακρίσεις φύλου στην αγορά εργασίας 5
19:15 – 19:30 | Οι έμφυλες ανισότητες στην αγορά εργασίας.

Ελπίδα Μαρκοπούλου. Ψυχολόγος, Εργασιακή Σύμβουλος Ανέργων - Δ.ΥΠ.Α., ΚΠΑ2 Πάτρας.  

Διακρίσεις φύλου στην αγορά εργασίας 6
19:30 – 19:45 | Πολιτικές ισότητας των φύλων στην απασχόληση.

Παναγιώτα – Μαρία  Βέρρα. Κλινική ψυχολόγος, MSc. Συνεργάτης του Κέντρου Διαχείρισης Έμφυλων Ανισοτήτων “ΕΡΙΦΥΛΗ”.

Διακρίσεις φύλου στην αγορά εργασίας 7
19:45 – 20:00 | Ισότητα των φύλων και επιχειρηματικότητα.

Μαρία Ζαρωτιάδου. Μέντορας, Women do Business. Managing Director για την Plan of Business.

Διακρίσεις φύλου στην αγορά εργασίας 8
20:00 - 20:15 | Εργαλεία διακυβέρνησης για την έμφυλη ισότητα και συμπερίληψη στις επιχειρήσεις.

Στέλλα Κάσδαγλη. Συγγραφέας και συνιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Women on Top.  

Διακρίσεις φύλου στην αγορά εργασίας 9
20:15 – 20:30 | Παρουσίαση του έργου O'Bias “Overcoming gender bias in career opportunities”.

Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος. Γενικός Διευθυντής της p-consulting.gr.

Διακρίσεις φύλου στην αγορά εργασίας 10
20:30 – 20:45 | Gender bias can cost you more than money.

Αντωνέλα Κοτσώνη.  Υπεύθυνη Έργων και Θεμάτων Εκπαίδευσης στην InterMediaΚΤ.

20:45 – 21:00 | Ερωτήσεις – Συζήτηση με το κοινό.
21:00 | Λήξη Ημερίδας.

Όσοι/ες ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στην ημερίδα, μπορούν να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα προ-εγγραφής. Επίσης, εγγραφές θα γίνονται πριν την έναρξη της εκδήλωσης, από τις 18:30 έως τις 19:00, στη γραμματεία της ημερίδας.

Οι συμμετέχοντες/ουσες στην ημερίδα θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Θα είναι χαρά μας να σας δούμε στην εκδήλωσή μας!

Φόρμα προ-εγγραφής

Όνοματεπώνυμο(Απαιτείται).
Scroll to Top
Η Λίνα Μπάστα γεννήθηκε στην Πάτρα, σπούδασε δημοσιογραφία, ενώ είναι μάχιμη δημοσιογράφος σε όλα τα ΜΜΕ της Αχαίας για 22 χρόνια. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι Διευθύντρια Ενημέρωσης στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό ΙΟΝΙΑΝ TV. Η καθημερινή εκπομπή METROPOLIS την οποία παρουσιάζει, αποτελεί την επιλογή πολλών τηλεθεατών, λόγω της εγκυρότητας και της ενδιαφέρουσας θεματολογίας. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη.

Η Ελπίδα Μαρκοπούλου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Αναπτυξιακή και Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Paris 8, στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Paris 7 και στην “Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία” στο Eθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται ως εργασιακή σύμβουλος ανέργων στο ΚΠΑ2 Πάτρας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Συνεργάστηκε ως ψυχολόγος στα «Προγράμματα Ψυχολογικής Υποστήριξης» που υλοποιήθηκαν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για το έργο «Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών» και ήταν υπεύθυνη έργου στο Πρόγραμμα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών «Δημοκρατική Παιδεία» του Εθνικού και Καποδιστριακό Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο παρελθόν εργάστηκε με παιδιά και εφήβους σε ιδιωτικά Κέντρα ειδικών θεραπειών, καθώς και στη σχολική κοινότητα σε ΚΕΔΔΥ και σε σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής. Επίσης, εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων με ομάδες κρατουμένων (προγράμματα συμβουλευτικής) στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, με ομάδες γενικού πληθυσμού, ως Σύμβουλος- Ψυχολόγος σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, ως συντονίστρια Σχολής Γονέων στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και ως συντονίστρια σε ομάδες για την ψυχοκοινωνική στήριξη μεταναστριών στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας. 

Ονομάζομαι Βέρρα Παναγιώτα Μαρία και είμαι Κλινική Ψυχολόγος, MSc. Έχω εκπαιδευτεί στην RECBT ψυχοθεραπεία ενηλίκων καθώς και στην ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική με άτομα της LGBTQI + κοινότητας.  Εντός των άμεσων ενδιαφερόντων μου σε επίπεδο κοινοτικής ψυχολογίας είναι η στήριξη και ενδυνάμωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται στο περιθώριο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και στις γυναίκες που πλήττονται από τα έμφυλα στερεότυπα πάρα τους συνεχείς αγώνες για ισότητα και ισοτιμία.

Η Μαρία Ζαρωτιάδου είναι Managing Director στην εταιρεία Plan of Business.
Έχει διατελέσει Σύμβουλος σε θέματα ισότητας φύλων στη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Είναι Certified Business Coach, Mentor, Women’s’ Entrepreneurship Facilitator και Strategic Marketing Specialist με Bachelor (B.A. in Business Administration) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, και Master’s (M.Sc. in Marketing) στο Marketing και Gender Equality.

Έχει κατάρτιση στη Γυναικεία Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και είναι κάτοχος της πιστοποίησης WISE4Women του αντίστοιχου προγράμματος επιμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι μέλος του Harvard Business Review Advisory Council.

Είναι μέντορας σε νέες/ους επιχειρηματίες στο Women on Top , στο Women Do Business και στο Foundit by Prince’s Trust International and Bizrupt, Τα σεμινάρια και τα workshops της παρουσιάζονται , μεταξύ άλλων, στις δράσεις του Women Do Business, τη Skywalker και την Plan of Business. Είναι Certified Workshop Facilitator στο πρόγραμμα #IamRemarkable by Google.

Άρθρα της δημοσιεύονται στο www.epixeiro.gr , στο www.planofbusiness.eu και στο www.talentedladiesclub.com 

Η Στέλλα Κάσδαγλη είναι συγγραφέας και συνιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Women On Top,  του πιο έμπειρου οργανισμού στην Ελλάδα για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στη δημόσια σφαίρα. Σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις για την άρση των εμποδίων που ακόμα και σήμερα συναντούν οι γυναίκες στην αγορά εργασίας, γράφει για θέματα που θα ήθελε να συζητιούνται πιο πολύ, μεταφράζει βιβλία και συντονίζει λέσχες ανάγνωσης και εργαστήρια για την προσωπική ανάπτυξη και την κοινωνική αλλαγή. Είναι απόφοιτη του προγράμματος IVLP του U.S. State Department, έχει τιμηθεί με το Social Impact UK Alumni Award, καθώς και με το Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για Παιδιά, για το βιβλίο της 30 γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο (και πώς μπορείς να τον αλλάξεις κι εσύ), που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Έχει δύο κόρες και μεγαλώνει μαζί τους στην Αθήνα.
O Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος είναι Μαθηματικός, με Msc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είναι συνιδρυτής της p-consulting.gr, εταιρείας που ειδικεύεται στις νέες τεχνολογίες, τη συμβουλευτική και την εκπαίδευση, με ενεργό παρουσία στον τομέα των Ευρωπαϊκών έργων και συμπράξεων. Από το 2014 είναι Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας και μέλος του Δ.Σ. στον EFVET (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Δια Βίου Μάθησης και Κατάρτιση), ενώ το 2021 εκλέχθηκε Ταμίας του Οργανισμού. Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, έχει χρηματίσει μέλος αρκετών ομάδων εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του CEDEFOP σε θέματα που αφορούν την Εκπαίδευση, την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία, τις Νέες Τεχνολογίες κ.λπ.

Η Αντωνέλα έχει πολυετή εμπειρία σε Ευρωπαϊκά και διακρατικά προγράμματα,  στον τομέα νεολαίας και την Κοινωνία των Πολιτών. Είναι διαχειρίστρια προγραμμάτων και υπεύθυνη εκπαίδευσης, νεολαίας και εθελοντισμού στην InterMediaKT, όπου συνδυάζει την τεχνολογική καινοτομία με την εκπαίδευση. Ανήκει στα μητρώα εκπαιδευτών-ριών του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και του Βρετανικού Συμβουλίου στην Ελλάδα. Αγαπά τη μη τυπική εκπαίδευση και την εργασία στον τομέα νεολαίας και αρθρογραφεί στο περιοδικό Coyote youth work magazine του Συμβουλίου της Ευρώπης.