3η Συνάντηση Εργασίας του Jopapp

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 3η Συνάντηση Εργασίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Jopapp. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της π-consulting στην Πάτρα, από την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 έως την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκπρόσωποι από όλους τους εταίρους του έργου και πιο συγκεκριμένα:

  • Από τον EFVET (Βέλγιο) η κ. Valentina Chanina,
  • Από την ANESPO (Πορτογαλία) ο κ. Luis Costa και η κ. Susana Nogueira ,
  • Από την Ensiprof Lda (Πορτογαλία) η κ. Monica Cardoso ,
  • Από την ZUBIRI MANTEO (Χώρα των Βάσκων – Ισπανία) η κ. Jone Etxebeste και η κ. Susana Espilla,
  • Από το Marijampoles Kolegija (Λιθουανία) η κ. Kristina Ceponiene,
  • Από την π-consulting η κ. Χαριτίνη-Μαρία Σκουλίδη, ο κ. Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος και ο κ. Ιωάννης Μυλωνάς.

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016, οι εκπρόσωποι των εταίρων αφού παρουσίασαν την έως τώρα πορεία υλοποίησης του έργου, επικεντρώθηκαν στην ανάλυση των επόμενων βημάτων τους.

Έπειτα, ακολούθησε επίσκεψη εργασίας στις εγκαταστάσεις του Ι.Ι.Ε.Κ ΒΕΡΓΗ και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης με την κ. Λιλίκα Βέργη-Καφετζή.

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016, το πρόγραμμα περιλάμβανε τη δεύτερη μέρα της συνάντησης στα γραφεία της π-consulting για τον καθορισμό των λεπτομερειών δημιουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής για κινητές συσκευές του έργου.

Παράλληλα, μέλη της αποστολής και πιο συγκεκριμένα η κ. Valentina Chanina, ο κ. Luis Costa και ο κ. Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος, ως εκπρόσωποι του European Forum for Vocational Education & Training, πραγματοποίησαν επίσκεψη στα γραφεία του ΣΕΒ Π&ΔΕ. Εκεί τους υποδέχθηκαν, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Π&ΔΕ κ. Κλεομένης Μπάρλος και ο Διευθυντής του Συνδέσμου κ. Νικόλαος Κοτσώνης. Στη συνάντηση που ακολούθησε, αναπτύχθηκαν ζητήματα σύνδεσης της επαγγελματικής κατάρτισης με τις επιχειρήσεις, τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επιπλέον αναλύθηκε σε μεγάλη έκταση το ζήτημα της μαθητείας που πλέον και στην Ελλάδα αποτελεί τη μέγιστη προτεραιότητα, ως ένας από τους τρόπους που θα ωθήσει τους νέους στην απασχόληση αλλά και τις ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις σε πιο ανταγωνιστικά επίπεδα. Σημειωτέον ότι ο κος Μπάρλος θα παραβρεθεί την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή στις Βρυξέλλες για το ζήτημα αυτό.

Τέλος, ακολούθησε επίσκεψη εργασίας στις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα. Εκεί, την αποστολή υποδέχθηκε ο κ. Σπύρος Συρμακέσης, προϊστάμενος του ΕΛΚΕ ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Ακολούθησε, αναλυτική παρουσίαση των δράσεων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ιδίως σε θέματα μετακίνησης φοιτητών στο εξωτερικό και υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων-συνεργασιών. Την επίσκεψη στους χώρους του Ιδρύματος ολοκλήρωσε η ξενάγηση στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και στο Τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Η συνάντηση συνεχίστηκε στα γραφεία της π-consulting, όπου και έληξε δίνοντας ραντεβού στη Λισσαβόνα της Πορτογαλίας τον Ιούνιο του 2016.

Scroll to Top