το JopApp στην Πάτρα

το JopApp στην Πάτρα

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που οργανώνουμε την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή (1η και 2η Δεκεμβρίου) ακόμη μια διακρατική συνάντηση, στην πόλη μας την Πάτρα. Πρόκειται για την 3η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Έργου “Job Placement Application”, στο πλαίσιο Erasmus+ Στρατηγικών Ευρωπαϊκών συμπράξεων, που θα γίνει στην έδρα της εταιρείας μας στην Ηρώων Πολυτεχνείου.

 

Το έργο JopApp, αποσκοπεί στη δημιουργία μιας εφαρμογής Android – IOS που θα λύνει απορίες και θα δίνει συμβουλές σε σπουδαστές και φοιτητές που προετοιμάζονται για την πρακτική – μαθητεία τους σε μια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα ή ήδη την πραγματοποιούν. Η όλη νοοτροπία της εφαρμογής βασίζεται στο σύστημα RAINOVA (που και αυτό έχει προκύψει από ευρωπαϊκή συνεργασία στο παρελθόν και έχει βραβευθεί από την Ε.Ε.)

 

Οι εταίροι του έργου προέρχονται από την Ισπανία (Donostia), την Λιθουανία (Marijampoles), την Πορτογαλία (Λισσαβώνα), το Βέλγιο (Βρυξέλλες) καθώς και την Πάτρα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους

το JopApp στην Πάτρα

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις εργασίας σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς και φορείς επιχειρηματικότητας της πόλης μας.

Το έργο βρίσκεται στο μέσο της χρονικής διάρκειας υλοποίησής του και σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει ο πιλοτικός έλεγχος της εφαρμογής για κινητά. Παρακολουθείστε περισσότερα στην ιστοσελίδα του έργου jopapp.eu.

Το JOPapp είναι ένα 2ετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιείται από πέντε εταίρους. Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση και η ανάδειξη των δεξιοτήτων των σπουδαστών προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχημένη ένταξη τους στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα στοχεύει να μεταδώσει τη σημασία της καινοτομίας σε κάθε στάδιο της επαγγελματικής αποκατάστασης. Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί και θα χρησιμοποιηθεί η εφαρμογή «job placement app», ένα καινοτόμο εργαλείο που θα αφορά τη χρονική διάρκεια που περνούν οι σπουδαστές, κυρίως στο εξωτερικό, για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας. Η εφαρμογή του JOPapp θα έχει ως κύρια δραστηριότητα την ενδυνάμωση των βασικών δεξιοτήτων τους και θα αποτελέσει έναν οδηγό που θα τους «ακολουθεί» καθ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ευρέσεως εργασίας.

Η καινοτομία του job placement app έγκειται στο σωστό «ταίριασμα» των προσδοκιών των σπουδαστών με τις διαθέσιμες επιχειρήσεις παγκοσμίως.

 

Scroll to Top