Ένα Δημιουργικό Πολιτιστικό Πράσινο INTERACTION

Καθώς η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία βρίσκεται σε πλήρη ισχύ, κρίθηκε απαραίτητο να ληφθούν δράσεις στον δημιουργικό τομέα έτσι ώστε να μην μείνουν πίσω οι επαγγελματίες του. Καλλιτέχνες και δημιουργοί έπρεπε να ανανεώσουν τις ικανότητές του με νέες και καινοτόμες πράσινες δεξιότητες. Και τι πηγαίνει χέρι με χέρι με την καλλιτεχνία και τη δημιουργικότητα; Ο πολιτισμός. Και κάπως έτσι, δημιουργήθηκε το INTERACTION.

Για αρχή, σε ποιον απευθύνεται το INTERACTION;

Το έργο μας σκοπεύει να επιδράσει θετικά σε όλους αυτούς που απασχολούνται με τις τέχνες και τις καινοτόμες δημιουργίες. Ζωγράφοι, γλύπτες, συγγραφείς, μουσικοί, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές μόδας είναι μερικοί από αυτούς που μπορούν να επωφεληθούν του INTERACTION. Επιπλέον, επιθυμούμε να προσεγγίσουμε δασκάλους ΕΕΚ που εκπαιδεύουν τις μελλοντικές γενιές καλλιτεχνών και δημιουργών και φυσικά τους ίδιους τους μελλοντικούς επαγγελματίες.

Ποιος, λοιπόν, είναι ο στόχος του INTERACTION;

Το INTERACTION γεννήθηκε από την ανάγκη να γίνουν πιο πράσινες όλες οι καλλιτεχνικές και δημιουργικές λειτουργίες έτσι ώστε να συμμορφώνονται με τις νέες απαιτήσεις της Πράσινης Συμφωνίας, να καθιερώσουν ανταγωνιστικές και βιώσιμες δημιουργικές εταιρείες, και φυσικά να τις καταστήσουν πιο επιτυχημένες και συνεπώς μακροχρόνιες. Η βιώσιμη δημιουργικότητα και η κυκλική οικονομία είναι τα δύο κύρια θέματα γύρω από τα οποία περιστρέφεται το έργο. Καλλιτέχνες και δημιουργοί θα αναπτύξουν και καλλιεργήσουν πράσινες ικανότητες οι οποίες θα τους καθιερώσουν ηγέτες του κλάδου τους.

Γιατί το INTERACTION συνδέεται με τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό;

Ο πολιτισμός ήταν πάντα κίνητρο δημιουργίας. Καλλιτέχνες και δημιουργοί εμπνέονταν πάντα από τις τοπικές παραδόσεις. Είναι ένας τρόπος να τιμήσουν την ιστορία της κουλτούρας τους και τα ήθη, ενώ την ίδια στιγμή δημιουργούν περιεχόμενο προς πώληση. Με το INTERACTION, σκοπεύουμε να τονίσουμε την Ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά και να τη διασταυρώσουμε με τη δημιουργία και την οικολογική ευαισθητοποίηση έτσι ώστε να τη δούμε από μια νέα προοπτική και να την ανανεώσουμε.

Πώς σκοπεύουμε να επιτύχουμε τους στόχους του INTERACTION;

Στο διετές ταξίδι μας, έχουμε σχεδιάσει όχι μόνο να λανσάρουμε ποικιλία ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων άμεσα διαθέσιμων σε κάθε ενδιαφερόμενο, αλλά και να τους συμπεριλάβουμε σε σειρά δια ζώσης δράσεων για να αλληλοεπιδράσουν με παρόμοια-σκεπτόμενα άτομα ανταλλάσσοντας ιδέες, μοιράζοντας εμπειρίες μεταξύ τους, και γιατί όχι, δημιουργώντας έξυπνες συνεργασίες οι οποίες θα οδηγήσουν σε πολύτιμα και καινοτόμα αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα, θα εισάγουμε:

  • Έναν καμβά επιχειρηματικών μοντέλων που θα παρέχει στους δημιουργικούς επιχειρηματίες τα εργαλεία να βελτιώσουν τα δικά τους επιχειρηματικά μοντέλα με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να ενσωματώνουν τις αρχές βιωσιμότητας και πράσινης ανάπτυξης.
  • Ένα πλαίσιο ικανοτήτων για καινοτομίες που θα παρέχει ξεκάθαρη κατανόηση των ικανοτήτων που απαιτούνται για επιτυχία στον δημιουργικό τομέα.
  • Μια e-learning πλατφόρμα πάνω στη βιώσιμη δημιουργικότητα για να προάγει μια κουλτούρα δια βίου μάθησης.
  • Καλλιτεχνικά εργαστήρια «Πράσινης Τέχνης» που θα λειτουργήσουν ως διαδραστικές πλατφόρμες για δημιουργούς.
  • Μια μικρού μήκους ταινία που θα προωθεί την ευαισθητοποίηση στη βιώσιμη δημιουργικότητα και την κυκλική οικονομία.

Το INTERACTION είναι εδώ να προωθήσει τον πολιτισμό μέσα από τη δημιουργικότητα και τις πράσινες πρακτικές. Εσύ θα μείνεις πίσω; Ακολούθησε το υπέροχο ταξίδι μας και μείνε ενημερωμένος σχετικά με τα σημαντικά γεγονότα του έργου μας και τα βήματα μας μπροστά.

Scroll to Top