Ευρωπαϊκή Αναγνώριση

η ιδέα…

jopapp-award-2bΗ ιδέα για το project JopApp ξεκίνησε ένα ήσυχο απόγευμα του 2014 στις Βρυξέλλες. Μετά από μια κουραστική μέρα καθίσαμε στο lobby του ξενοδοχείου με Λιθουανούς, Βέλγους, Πορτογάλους και Βάσκους φίλους. Η κουβέντα ξεκίνησε με τη φίλη Rasa Zygmantaite από το Πανεπιστήμιο της Μαριάμπολης στη Λιθουανία, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές που κάνουν την πρακτική τους στο εξωτερικό.

Ευρωπαϊκή Αναγνώριση 3Οι διαφορές στην κουλτούρα από χώρα σε χώρα, οι οικονομικές διαφορές, οι διαφορές στην ασφάλιση και τόσα άλλα μπορούν πολύ εύκολα να μετατρέψουν μια μοναδική ευκαιρία σε εφιάλτη. Ακόμη θυμάμαι τον Mantas από τη Λιθουανία, που έκανε την πρακτική του στην p-consulting, να βλέπει το mundobasket έξω από την εταιρεία μας στις 11 το βράδυ γιατί είχε ξεμείνει από χρήματα… και μας πήρε τηλ η security για ύποπτη συμπεριφορά αγνώστου ατόμου!

από την ιδέα στο projectjopapp-award-1

Η κουβέντα αυτή λοιπόν εξελίχθηκε σε μια υπέροχη εμπειρία. Εμπειρία ζωής θα έλεγε κανείς! Από την προετοιμασία της υποβολής της πρότασης, τα πανηγύρια στην έγκρισή της (άλλωστε ήταν τότε μόλις το δεύτερο ευρωπαϊκό μας project), τις δυσκολίες στην υλοποίηση, την αλληλοϋποστήριξη των εταίρων, τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τις αντίστοιχες εθνικές αρχές, τα άγχη αλλά και την ικανοποίηση. Ακόμη θυμόμαστε τα χαμόγελα νέων σπουδαστών στη Θεσσαλονίκη στο Συνέδριο του EfVET πέρσι που μας ευχαριστούσαν για αυτό το “μπάνικο το JopApp” όπως έλεγαν με τη βαριά Θεσσαλονικιά προφορά τους.

 

το project

Έρευνα, πιλοτική εφαρμογή, διάχυση και αξιοποίηση της τεχνολογίας είναι τα αποτελέσματα αυτής της εμπειρίας. Μια εφαρμογή για android που δωρεάν μπορεί να κατεβάσει κανείς και να αξιοποιήσει προκειμένου να βρει σημεία κλειδιά που θα μπορέσει να εφαρμόσει στην προετοιμασία αλλά και την υλοποίηση της πρακτικής του εξάσκησης σε μια άλλη χώρα από αυτή που ζεί. Λεπτομέρειες για αυτό μπορείτε να δείτε και στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του έργου JOPAPP

Ευρωπαϊκή Αναγνώριση 4

η εμπειρία

Είναι πολλές οι φορές που η επαγγελματική ζωή ακουμπάει και την προσωπική και η μια διαμορφώνει την άλλη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η επαγγελματική ζωή έδωσε πολλά και στην προσωπική! Οι επαγγελματικές σχέσεις αναπτύχθηκαν σε προσωπικές φιλίες και ακόμη και σήμερα υπάρχουν στιγμές που συναντιόμαστε ανά την Ευρώπη και ακόμη περνάμε υπέροχα αναπολώντας στιγμές απείρου γέλιου (που τότε βέβαια ήταν στιγμές μεγάλου άγχους και δυσκολίας) και μας γεμίζουν.

Αυτή η εμπειρία μας γέμισε με χαρές με λύπες με έντονες στιγμές.

Κι ακόμη μας γεμίζει μιας και μόλις γίναμε κοινωνοί της ανακήρυξης του project μας ως Παράδειγμα καλής πρακτικής από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Μεγάλη τιμή αλλά και ικανοποίηση για τους κόπους μας.

Είναι κόποι που μερικές φορές η μη υλική τους ανταμοιβή είναι ανεκτίμητη!

Για αυτό αγαπάμε τη δουλειά μας!

Ευρωπαϊκή Αναγνώριση 5

Σε ευχαριστούμε Ευρώπη!

Σας ευχαριστούμε φίλοι μας: ANESPO, ZubiriManteo, Marijampoles University of Applied Sciences και EfVET.

Το βραβείο!

 

 

 

Scroll to Top